ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η αυτοκτονία του αιώνα – Έκανε δώρο το Κύπελλο στον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό για τρία δεκάλεπτα, αλλά είχε ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ στο τέταρτο, δίχως να μπορεί να σκοράρει! Ηττα στον τελικό από τον Ολυμπιακό με 81-73 και... απίθανη πράσινη αυτοκτονία στο Ηράκλειο.

Η αυτοκτονία του αιώνα - Έκανε δώρο το Κύπελλο στον Ολυμπιακό!

Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό για τρία δεκάλεπτα, αλλά είχε ένα ανεξήγητο μπλακ άουτ στο τέταρτο, δίχως να μπορεί να σκοράρει! Ηττα στον τελικό από τον Ολυμπιακό με 81-73 και… απίθανη πράσινη αυτοκτονία στο Ηράκλειο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και γρήγορα έκανε το σκορ 7-0 υπέρ του με πόντους από Παπαγιάννη, Γουάιτ και Μποχωρίδη. Ο Έλληνας γκαρντ γρήγορα υπέπεσε σε τρία φάουλ με αποτέλεσμα ο Πρίφτης να τον αποσύρει. Γενικώς, στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιρνε σχετικά εύκολα φάουλ, ενώ δόθηκε και τεχνική ποινή στον Πρίφτη στην πρώτη του διαμαρτυρία. Το ματς ήταν ντέρμπι με τους Πειραιώτες τελικά να παίρνουν προβάδισμα για το 17-21 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τον Νέντοβιτς να παίρνει δυο φάουλ από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος με δυο βολές μείωσε τη διαφορά στους δυο πόντους. Με τρίποντο από τον ίδιο παίκτη, το σκορ έγινε 22-22. Ο Κασελλάκης υπέπεσε σε αντιαθλητικό και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τριών πόντων. Ο Νέντοβιτς σκόραρε ξανά με δυο βολές και έκανε το 24-25 με τον Σέρβο να φτάνει ήδη τους 13 πόντους κι ενώ απέμεναν 7 λεπτά για το τέλος του ημιχρόνου. Ο Νέντοβιτς έκατσε στον πάγκο για να ξεκουραστεί κι εκεί οι πράσινοι έπρεπε να βρουν πόντους και από άλλους. Ο Μέικον με τρίποντο ισοφάρισε σε 27-27. Οι δυο ομάδες ήταν κοντά και με κάρφωμα του Έβανς το σκορ έγινε 31-31, με τον Βεζένκοφ με τρίποντο να δίνει προβάδισμα τριών πόντων. Απάντησε ο Νέντοβιτς για το 34-34. Ο Νέντοβιτς με νέο εκπληκτικό τρίποντο έκανε το 37-34. Ο ΜακΚίσικ με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε ξανά. Ο Οκάρο Γουάιτ με δυο βολέ έκανε το 39-37, ενώ στη συνέχεια ο Φαλ έκανε επιθετικό φάουλ στον Κασελλάκη. Ο Γουάιτ ξανά, μετά το επιθετικό ριμπάουντ, πήρε φάουλ και με βολές έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο τριφύλλι. Έπειτα από άλει ουπ του Μέικον, ο Παπαγιάννης κάρφωσε. Ακολούθησε το γκολ – φάουλ του Φαλ για τον Ολυμπιακό για το 43-39. Ο Μέικον με καλάθι στο φινάλε έκανε το 45-39 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.371 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε με τρίποντο του Μέικον για το 48-39. Με τριποντο του Σλούκα ο Ολυμπιακός μείωσε σε 50-44, ενώ είχε προηγηθεί κάρφωμα από τον Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ με ωραία καλάθι έδωσε ξανά προβάδισμα οκτώ πόντων στο τριφύλλι. Ο Παπαγιάννης έκανε τρίτο φάουλ σε μάχη με τον Φαλ. Το σκορ έγινε 54-47 από τον Γάλλο με 1/2 βολές. Με τρίποντο του Σαντ Ρος ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 10 πόντων. Λίγο αργότερα ο Γουάιτ έκλεψε και με κάρφωμα έκανε το 59-47. Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 8 πόντους σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να κολλάει επιθετικά. Με καλάθι του Μέικον το σκορ έγινε 61-51. Αμέσως ο Ντόρσει απάντησε για το 61-53. Ο Έβανς με δίποντο έστειλε ξανά τη διαφορά στους 10. Ο Γουάιτ σήκωσε για τον Έβανς με τον τελευταίο να καρφώνει εντυπωσιακά για το 65-55. Ο Γουόκαπ με τρίποντο μείωσε στους 7. Ο Κασελλάκης σκόραρε για το 67-58 με τον Παναθηναϊκό να παραμένει μπροστά σε μια περίοδο στην οποία δεν είχε σκοράρει ο Νέντοβιτς. Αυτό ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός μείωσε στους 5 με το τριφύλλι να μην έχει σωστές επιλογές στην επίθεση. Με καλάθι του Ντόρσει το σκορ έγινε 67-64 και το παιχνίδι έγινε πάλι ντέρμπι. Σε ένα κρίσιμο σημείο οι πράσινοι καλούνταν να βρουν ξανά τις απαντήσεις και να παραμείνουν μπροστά στο σκορ. Οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 67-66. Το τριφύλλι είχε προβλήματα και ο Ολυμπιακός είχε μπει στο παιχνίδι. Με δυο βολές του ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να μη σκοράρει στην τέταρτη περίοδο και οι πράσινοι χρεώθηκαν με το 5ο τους φάουλ. Στο 5λεπτο ο Ολυμπιακός έκανε το 67-70. Οι πράσινοι δεν είχαν βάλει καλάθι στο τελευταίο δεκάλεπτο και ο Πρίφτης κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Το μπλακ άουτ συνεχιζόταν και ήταν επιτακτική ανάγκη για το τριφύλλι να βρει σκορ. Μια ακόμη επίθεση χάθηκε κι ενώ απέμεναν 3.30 λεπτά. Ο Ντόρσει με τρίποντο έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στους Πειραιώτες και τα πράγματα γίνονταν δύσκολα για τον Παναθηναϊκό που συνέχιζε να μη βάζει πόντο στην τελευταία περίοδο. Ο Γουάιτ με δυο βολές μείωσε στους 4. Το απίθανο μπλακ άουτ συνεχιζόταν! Ο Μέικον έχασε δυο βολές, ενώ οι πράσινοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα, κάτι το οποίο σε τόσο μεγάλο διάστημα είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ο Νέντοβιτς με δυο βολές μείωσε πάλι στους 4 πόντους. Ο Βεζένκοφ σκόραρε για το 71-77. Ο Σάντ Ρος έχασε την μπάλα και πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κοντά στην αυτοκτονία του αιώνα! Οι πράσινοι δε σκόραραν εντός παιδειάς στο τελευταίο δεκάλεπτο και έκαναν δώρο το τρόπαιο στον Ολυμπιακό με τελικό σκορ 81-73 στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.