ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Πάλεψε στην Τουρκία, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Χάλκμπανκ

Η τουρκική Χάλκμπανκ έδειξε απέναντι στον Παναθηναϊκό γιατί είναι το φαβορί για την κατάκτηση του challenge cup. Οι πράσινοι πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν 3-0 σετ εκτός έδρας και το έργο τους γίνεται εξαιρετικά δύσκολο ενόψει της ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του θεσμού.

Πάλεψε στην Τουρκία, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Χάλκμπανκ

Η τουρκική Χάλκμπανκ έδειξε απέναντι στον Παναθηναϊκό γιατί είναι το φαβορί για την κατάκτηση του challenge cup. Οι πράσινοι πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν 3-0 σετ εκτός έδρας και το έργο τους γίνεται εξαιρετικά δύσκολο ενόψει της ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του θεσμού.

Στο πρώτο σετ η γηπεδούχος ομάδα ήταν ανώτερη. Μπορεί να μην ξέφυγε, με τον Παναθηναϊκό να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις και να παραμένει κοντά στο σκορ, αλλά οι Τούρκοι ήταν διαρκώς μπροστά. Κάποια άστοχα σερβίς των πράσινων, αλλά και λάθη στην υποδοχή δεν επέτρεψαν στην ομάδα να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει το σετ, το οποίο έληξε με 25-22 υπέρ της Χάλκμπανκ.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μεγάλο ντέρμπι. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε σχέση με πρώτο και οι δυο ομάδες ήταν πόντο – πόντο παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ. Μετά το 19-19, οι Τούρκοι πήραν δυο σερί πόντους σε ένα κρίσιμο σημείο με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά τριών πόντων και ήταν πολύ κοντά στην κατάκτηση του σετ. Ο Ανδρεόπουλος αστόχησε για το 23-19 και αμέσως η γηπεδούχος ομάδα ξέφυγε πολύ γρήγορα. Οι πράσινοι κόλλησαν, παρά το γεγονός ότι ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι να ξεφύγει η Χάλκμπανκ. Εν τέλει, το σετ έληξε με 25-20 για τους γηπεδούχους.

Το αντίο της Παυλοπούλου στον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις»
Το αντίο της Παυλοπούλου στον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις» 1.964 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο τρίτο σετ το ζητούμενο ήταν η αντίδραση για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” πήραν προβάδισμα τριών πόντων (6-9) και προσπαθούσαν με καλά σέρβις να δυσκολέψουν την αντίπαλη υποδοχή, αλλά και να σταματήσουν τον εντυπωσιακό Ερνάντες. Το “τριφύλλι” προσπαθούσε με στόχο να πάρει το σετ και να μείνει ζωντανό. Είχε απέναντί του μια εξαιρετική ομάδα. Το σκορ έγινε 13-13, έπειτα από επαφή του Ανδρεόπουλου με το φιλέ, αλλά με εντυπωσιακό πρώτο χρόνο από τον Ρανγκέλ ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα. Η Χάλκμπανκ πέρασε ξανά μπροστά με 16-15 έπειτα από μπλοκ στον Πρωτοψάλτη. Αμέσως, οι πράσινοι ισοφάρισαν με ωραίο καρφί του ίδιου. Με ωραίο πράσινο μπλοκ, το σκορ έγινε 16-17. Ο Ερνάντες είχε την απάντηση για τους γηπεδούχους, για την άμεση ισοφάριση, ενώ στη συνέχεια από λάθος χτύπημα του Πρωτοψάλτη, το προβάδισμα πήγε στους Τούρκους. Από νέο άστοχο καρφί, οι γηπεδούχοι έκαναν το 19-17 ξανά στο κρίσιμο σημείο.

Ο Πρωτοψάλτης με ωραίο τελείωμα μείωσε στον πόντο. Ο Φαν Ντεν Ντρις ισοφάρισε, έπειτα από φάση διαρκείας. Το σετ πήγε ξανά σε απόλυτη ισορροπία και οι πράσινοι έπρεπε αυτή τη φορά να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουν κάτι. Ο Πρωτοψάλτης πάτησε γραμμή στο σέρβις και έδωσε πόντο στην αντίπαλη ομάδα για το 20-19. Οι Τούρκοι αστόχησαν για το 20-20. Με μπλοκ άουτ η Χάλκμπανκ πήρε εκ νέου προβάδισμα. Ο Φαν Ντεν Ντρις αστόχησε για να γίνει το 22-20 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Πρωτοψάλτης μείωσε σε 22-21, αλλά αμέσως οι Τούρκοι πήγαν στο 23-21 έπειτα από πρώτο χρόνο. Ακολούθησε ο “άσσος”, με τη βοήθεια του φιλέ, για το 24-21.  Ο Φαν Ντεν Ντρις αστόχησε και με 25-21 ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-0 σετ από τη Χάλκμπανκ. Αυτό σημαίνει ότι οι πράσινοι θέλουν “καθαρή” νίκη στη ρεβάνς των ημιτελικών για να πάνε το ματς στο χρυσό σετ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.