Ποδόσφαιρο

Ζέκα στο Panathinaikos24.gr: «Νιώθεις την ιστορία του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο»

Ζέκα στο Panathinaikos24.gr: «Νιώθεις την ιστορία του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο»

Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, μιλάει στο Panathinaikos24.gr για την ιστορική έδρα του τριφυλλιού και το πως ένιωθε όταν αγωνιζόταν εκεί.

Η Λεωφόρος συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και με αφορμή αυτό το Panathinaikos24.gr μίλησε με τον Κάρλος Ζέκα. Ο τελευταίος αρχηγός του Παναθηναϊκού που κατέκτησε τρόπαιο αναφέρθηκε στον ξεχωριστό χαρακτήρα της Λεωφόρου, αλλά και την πίεση που δημιουργεί στον κάθε αντίπαλο.

Η… ιστορία που κουβαλάει, αλλά τα παιχνίδια που ο ίδιος ο Ζέκα δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Panathinaikos24.gr:

Για τα συναισθήματά του για την Λεωφόρο: «Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή που ήρθα στον Παναθηναϊκό στα πρώτα ματς δεν παίζαμε στην Λεωφόρο, καθώς ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν 100% έτοιμος. Με το που πάτησα το πόδι μου στη Λεωφόρο κατάλαβα ότι το γήπεδο αυτό κουβαλάει την ιστορία του Παναθηναϊκού. Το αισθάνεσαι ότι στο γήπεδο αυτό έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πάρα πολύ ωραίο να αγωνίζεσαι εκεί μέσα. Οι οπαδοί είναι πολύ κοντά και αυτό δημιουργεί πίεση στους αντιπάλους, αλλά την ίδια στιγμή δίνει μια μεγάλη ώθηση στον Παναθηναϊκό. Νιώθεις τον κόσμο πιο κοντά σου και η αλήθεια είναι ότι έχω ζήσει πολλές στιγμές στη Λεωφόρο και για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό γήπεδο. Ένα γήπεδο που θα έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πάει σε καινούργιο γήπεδο, καθώς ένα καινούργιο γήπεδο θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα».

Για το ποια είναι η στιγμή που θα του μείνει αξέχαστη: «Δεν θα πω μία, αλλά θα αναφερθώ σε αρκετές στιγμές. Θυμάμαι πολύ έντονα τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αυτό το παιχνίδι έχει μείνει χαρακτηριστικά στη μνήμη μου, καθώς με την βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό και στη συνέχεια μπορέσαμε να σηκώσουμε το τρόπαιο. Επίσης θυμάμαι πολύ έντονα το παιχνίδι με την Μπιλμπάο, το οποίο ήταν το τελευταίο μου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Φυσικά μου έχουν μείνει αξέχαστα τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτά δεν τα ξεχνάω ποτέ (σ.σ. γέλια)».

Σούπερ έκπληξη: Η απόλυτη ανατροπή με Ζίγες!
POPULAR NOW Σούπερ έκπληξη: Η απόλυτη ανατροπή με Ζίγες!

Για το πόσο βοηθάει ο κόσμος στο γήπεδο αυτό: «Είναι πραγματικά ένας παραπάνω παίκτης και την ίδια στιγμή δημιουργεί παραπάνω πίεση στον αντίπαλο»

⚽ Διάβασε όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο

FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ