ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

O «Big Billy» και τα πολύτιμα λεπτά προσφοράς

Ο Βασίλης Καββαδάς ήρθε σαν συμπλήρωμα στον Παναθηναϊκό, όμως η παρουσία του δείχνει σημαντική. Το Panathinaikos24.gr αναλύει την παρουσία του 30χρονου σέντερ στο "τριφύλλι".

O «Big Billy» και τα πολύτιμα λεπτά προσφοράς

Την τελευταία ημέρα του Ιουλίου το περασμένο καλοκαίρι, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχωρούσε στην επίσημη ανακοίνωση του 30χρονου σέντερ Βασίλη Καββαδά.

Ο θηριώδης αθλητής σύμφωνα με το πλάνο που υπήρχε τότε, θα έμπαινε στο ρόστερ που καταρτιζόταν εκείνη την περίοδο, ως συμπληρωματικός, δηλαδή θα βοηθούσε στις προπονήσεις και αν κρινόταν απαραίτητο θα έπαιρνε λεπτά συμμετοχής για να ξεκουράζει στις εγχώριες υποχρεώσεις αρχικά τον Γιώργο Παπαγιάννη και στη συνέχεια τον Τζεχάιβ Φλόιντ.

Στο άκουσμα της είδησης, υπήρξε αρκετή γκρίνια από το πράσινο κοινό, καθώς ουδείς λησμονούσε το ερυθρόλευκο παρελθόν του Καββαδά και οι πανηγυρισμοί του με μια ψάθινη σκούπα, στο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού το 2015.

Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό και ο Δημήτρης Πρίφτης που τον επέλεξε, έκλεισαν τ’ αυτιά του στις αντιδράσεις και προχώρησαν στην προσθήκη του παίκτη. Ο οποίος είχε αποδειχθεί πλήρως το ρόλο που θα είχε στον Παναθηναϊκό.

Με τα αρνητικά αποτελέσματα ειδικά την Ευρωλίγκα να διαδέχονται το ένα το άλλο και την μηδενική προσφορά του Φλόιντ που εν τέλει χαιρέτησε, ο Καββαδάς αυτομάτως αναβαθμίστηκε και άρχισε να μπαίνει πιο ενεργά στο πράσινο rotation ειδικά στα ματς της Basket League, δείχνοντας φιλότιμος, προσφέροντας στο έπακρο αυτά που του ζητούσε ο Πρίφτης στο παρκέ, στα λιγοστά λεπτά που συμμετείχε στα ματς.

Οι απουσίες και η κούραση που βγήκε σε Παπαγιάννη και Έβανς που μοιράζονταν τη θέση “5”, αναγκαστικά έδωσαν στον Πρίφτη το δικαίωμα να κάνει πιο ενεργό τον Καββαδά και στα ματς της Ευρώπης και στο ίδιο τον παίκτη την ευκαιρία να δείξει πράγματα, σε μια win – win διαδικασία.

Ο Καββαδάς έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην Τουρκία κόντρα στην Αναντολού Εφές και αποδείχθηκε εξαιρετικός με 8 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα ματς με Μπασκόνια και Μπαρτσελόνα και ειδικά στο ματς κόντρα στους Βάσκους, ο Έλληνας σέντερ έδειξε τι μπορεί να προσφέρει, βάζοντας σημαντικά καλάθια και δίνοντας μέγιστη βοήθεια στην ομάδα του για να πάρει τη νίκη.

Το αποκορύφωμα για τον Καββαδά, ήταν η εμφάνιση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Παρασκευής εκεί όπου δεν ήταν μόνο θετικός, αλλά απολαυστικός και ένας εκ των MVP της νίκης -αν δεν υπήρχε ο Νέντοβιτς- ο Καββαδάς θα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο 30χρονος σέντερ με το όγκο του, τη δύναμή του, έβαλε μέσα στο καλάθι τους αντιπάλους του, κέρδισε μάχες, έβγαλε άμυνες και γενικότερα ήταν σημείο αναφοράς μέσα στις δύο ρακετες.

Η συνολική του εικόνα ως τώρα αλλά και η χτεσινή του δυναμική παρουσία, βάζει ευχάριστο πονοκέφαλο στην καθημερινότητά του Δημήτρη Πρίφτη, με τη σεζόν να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Απ’ την πλευρά του ο Βασίλης Καββαδάς έδειξε πως θα μπορούσε να προσφέρει παραπάνω αν είχε τον ίδιο ρόλο απ την αρχή της σεζόν, ωστόσο ακόμα και τώρα μπορεί να βγάλει ενέργεια, ένταση και να φανεί καθοριστικός στα επόμενα παιχνίδια, αλλά και να αποκομίσει επιπλέον εμπειρίες ειδικά στα ματς της Ευρωλίγκα που θα ακολουθήσουν, όταν και θα χρειαστεί να πάρουν ανάσες τόσο ο Παπαγιάννης, όσο και ο Έβανς.

*Το “Big Billy” το αλιεύσαμε από το twitter, με τους φίλους της ομάδας να δίνουν αυτό το υποκοριστικό στον Έλληνα σέντερ, βλέποντας με τι ένταση και δύναμη έμπαινε στις φάσεις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...