ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Αυστρία

Παναθηναϊκός: Πρέσινγκ, ανάκτηση κατοχής και υψηλοί ρυθμοί στην Αυστρία (vid)

Το πρώτο δίτερμα στην Αυστρία και οι εντολές για πρέσινγκ ψηλά και άμεση ανάκτηση της μπάλας. Έντονες παρατηρήσεις από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Πρέσινγκ, ανάκτηση κατοχής και υψηλοί ρυθμοί στην Αυστρία (vid)

Με πρωινή προπόνηση συνέχισε την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός επί αυστριακού εδάφους. Οι πράσινοι δούλεψαν, φυσικά, με περισσότερη ένταση σε σχέση με τη χθεσινή “πρώτη” στο Τιρόλο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει το βάρος στο πρέσινγκ και την ανάκτηση κατοχής.

Μετά το καθιερωμένο “ζέσταμα”, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και έπαιξαν δίτερμα αρχικά στο μισό γήπεδο και στη συνέχεια στα 60 μέτρα. Οι ομάδες ήταν οι παρακάτω:

Μαύροι: Χριστογεώργος (Λοντίγκιν), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Σάντσες, Ηλιάδης, Κουρμπέλης, Σαρδέλης, Κρυπαράκος, Παλάσιος, Μακέντα.

Πράσινοι: Ξενόπουλος, Γκάνεα, Σιδεράς, Πούγγουρας, Βαγιαννίδης, Αγιούμπ, Αλεξανδρόπουλος, Φρόκου, Καμπετσής, Αϊτόρ, Ιωαννίδης

Το κυρίαρχο και ζητούμενο ήταν το πρέσινγκ με την άμεση ανάκτηση της μπάλας. Αυτό επιθυμούσε τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσο και οι συνεργάτες του με τη χαρακτηριστική ατάκα από τον Χρήστο Κόντη να είναι: “Πιέζουμε και είναι σημαντικό να ανακτούμε την κατοχή της μπάλας εκεί που τη χάνουμε”. Η μια ομάδα έκανε κανονικά επίθεση με 10 και η άλλη που αμυνόταν με 6 με τους υπόλοιπους να μη συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι. Οι συγκεκριμένοι τέσσερις “έμπαιναν” στην επίθεση, όταν η ομάδα τους έκλεβε την μπάλα, αλλά δεν πρέσαραν νωρίτερα.

Οι “μαύροι” επικράτησαν 1-0 με γκολ του νεαρού Ηλιάδη.

Οι Κώτσιρας και Τσέριν έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

Έντονες παρατηρήσεις από τον Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε ξεχωριστά όλα τα γκρουπ της προπόνησης, κάτι που συνηθίζει. Μάλιστα, ο Σέρβος τεχνικός δε δίστασε να κάνει παρατηρήσεις όταν χρειαζόταν. Για παράδειγμα αυτό συνέβη όταν ο νεαρός Σαρδέλης έκανε κατάχρηση ντρίμπλας. “Δώσε την μπάλα, σταμάτα να πέφτεις”, του είπε σε έντονο ύφος ο κόουτς του “τριφυλλιού” με τον έμπειρο τεχνικό να έχει μετά την προπόνηση τετ α τετ με τον παίκτη σε ήρεμο τόνο.

Επίσης, ο Γιοβάνοβιτς έδινε οδηγίες στον Αλεξανδρόπουλο, ζητώντας του να μην “κολλάει” στους στόπερ, κατά τη διάρκεια του διπλού. “Πήγαινε εκεί που πρέπει. Πιο ψηλά να πάρεις την μπάλα, ξέρεις τη θέση”, είπε στον νεαρό χαφ ο Σέρβος.

Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ