ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Κατανοητό το άγχος για τον χαφ, αλλά η ατζέντα είναι διαφορετική

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την κουβέντα που γίνεται για τις μεταγραφές και για την προοπτική ενός «πέντε στα πέντε» μέχρι την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος.

Κατανοητό το άγχος για τον χαφ, αλλά η ατζέντα είναι διαφορετική

Κέρδισε ο Παναθηναϊκός και τον Λεβαδειακό το Σάββατο, έκανε το αυτονόητο στα τρία πρώτα παιχνίδια και έχει μπροστά του νωρίς νωρίς το πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Το βράδυ της Κυριακής έρχεται το πρώτο… crash test για τους πράσινους απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι που οι πράσινοι καλούνται να δώσουν δεύτερο σερί ματς στη Λεωφόρο και θα ακολουθήσει και τρίτο: αυτό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με 4/5 εντός έδρας στο ξεκίνημα, μοιάζει έως και… φυσιολογικό να πας με το απόλυτο. Κι ας είναι το ένα απ’ αυτά ένα ντέρμπι.

Το μηδέν παθητικό χωρίς τους βασικούς σου στόπερ (έχουμε δει μόνο μισή ώρα τον Μάγκνουσον στην πρεμιέρα) είναι το πιο σημαντικό απ’ αυτά που κρατάει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πως σε αυτά τα τρία παιχνίδια οι αντίπαλοι δεν του έχουν δημιουργήσει ευκαιρίες. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι πραγματικά καλές στιγμές των Ιωνικού, ΟΦΗ, Λεβαδειακού. Πρόχειρα θυμάμαι το τετ α τετ του Ιωνικού και μια κεφαλιά των Βοιωτών το βράδυ του Σαββάτου. Τίποτα άλλο από αληθινές ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.209 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι τρεις νίκες δίνουν στον κόσμο ακόμα περισσότερη φιλοδοξία πως η ομάδα φέτος θα κάνει πρωταθλητισμό. Σε έναν κόσμο που έτσι κι αλλιώς έχει ψηθεί στη συγκεκριμένη ιδέα. Το Σάββατο στη Λεωφόρο το σύνθημα που δονούσε περισσότερο από κάθε άλλο την ατμόσφαιρα ήταν το «πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ».

Στις κουβέντες των «καφενείων του 2022», δηλαδή στα Social Media, αλλά και σε όλες τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, όμως, η… ατζέντα του κόσμου έχει πρώτο θέμα το μεταγραφικό. Γιατί ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έχει αργήσει, αλλά πλέον έχει… ξεχειλώσει το θέμα της απόκτησης ενός χαφ (ενώ σε θεωρητικό επίπεδο χρειάζεται δύο, αμφίβολο ωστόσο αν θα πάρει τόσους).

Λογικό είναι το άγχος και μέχρι ενός σημείου και η μουρμούρα για το γεγονός πως οι «πράσινοι» δεν έχουν πολλές εναλλακτικές για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς προχθές χρησιμοποίησε τον Αϊτόρ πιο «μέσα» στο γήπεδο, βάζοντας στην άκρη τον Βέρμπιτς. Έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Σλοβένος, έπρεπε να ξεκουραστεί ο Ρούμπεν εν όψει του ντέρμπι, έπρεπε και λίγο να… δείξει ο Γιοβάνοβιτς πως ο Αϊτόρ είναι μια επιλογή για τον άξονα. Πως υπάρχουν κι άλλες λύσεις για εκεί.

Κατανοητά όλα. Και το άγχος του κόσμου και το άγχος του Γιοβάνοβιτς για να βρει παίκτη που πραγματικά θα τον βοηθήσει. Το… ψειρίζει πολύ, αλλά αυτός είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Κατανοητά τα πάντα, αλλά θα με συγχωρέσετε που θα αλλάξω την ιεραρχία: στην ατζέντα το πρώτο θέμα πρέπει να είναι το αγωνιστικό. Το ντέρμπι που έρχεται, η κορυφή που ανήκει στον Παναθηναϊκό μετά τους πρώτους τρεις αγώνες, η προοπτική ενός «πέντε στα πέντε» που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ευφορία/προοπτική/ελπίδα/πίστη σε όλους.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.