ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γκοοοοοοοολ και όλοι τέζα στο 94′!

Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπόραρ στο 94΄, έδωσε σπουδαίο «διπλό» στον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και επανέφερε τη διαφορά στο +4. Δοκάρι για τον ΠΑΣ στο 66΄, που έπαιξε αντιποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Γκοοοοοοοολ και όλοι τέζα στο 94'!

Το ματς

Με τους Βαγιαννίδη, Πούγγουρα και Ιωαννίδη να λαμβάνουν θέση βασικού στο αρχικό σχήματα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός ήθελε με κάθε τρόπο το «τρίποντο» της νίκης και μπήκε δυναμικά στο ματς, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή μόλις στα 24 δευτερόλεπτα και με τον Χουάνκαρ να αστοχεί ψηλά άουτ.

Οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι ενδεικτικό των τριών τελικών στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Βέρμπιτς να αστοχεί δις (2΄και 3΄) και τον Τσιντώτα να είναι σε ετοιμότητα. Η εικόνα του Παναθηναϊκού ξάφνιασε τον ΠΑΣ που είχε καθαρά παθητικό ρόλο, ασυνήθιστη εικόνα για τους γηπεδούχους στα ματς ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 6.801 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 7΄ ο ΠΑΣ με τον Μορέιρα προσπάθησε να απειλήσει από μακριά τον Μπρινιόλι με το φιλόδοξο μακρινό σουτ να καταλήγει άουτ. Ο ΠΑΣ μετά το αρχικό σοκ με την ασφυκτική πίεση των «πρασίνων» συνήλθε και προσπάθησε να δημιουργήσει με αξιώσεις τελικές προσπάθειες, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την κατοχή της μπάλας.

Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε εξαιρετικά, ο Βαγιαννίδης σέντραρε αλλά βρήκε τον Βέρμπιτς απροετοίμαστο με το Σλοβένο εξτρέμ να μην εκτελεί σε πρώτο χρόνο.

Οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετική προσέγγιση στο ματς, είχαν τρεξίματα και με τον Βαγιαννίδη να κάνει ένα πολύ καλό διάστημα, ήθελαν να το πιστοποιήσουν και με γκολ. Η μακρινή σέντρα του Χουάνκαρ στο 18ο λεπτό δεν βρήκε συμπαίκτη, με τη μπάλα να φεύγει πλάγια άουτ.

Στο 22΄ η καλή ανάπτυξη των «πρασίνων» και η κίνηση του Ιωαννίδη να τραβήξει δύο αντιπάλους πάνω του, έφεραν τον κενό χώρο και το μακρινό σουτ του Μπερνάρ, που έφυγε άουτ από την εστία των γηπεδούχων. Ο Βραζιλιάνος είχε ακόμα μια καλή στιγμή για να απειλήσει τα καρέ του Τσιντώτα, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε βρήκε σε σώμα αμυντικού με τη μπάλα να απομακρύνεται.

Στο 28΄ και έπειτα από φάση διαρκείας ο Πέρεθ εκτέλεσε από μακριά, αλλά το σουτ βρήκε σε σώμα αμυντικού. Στο 29΄ η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Βαγιαννίδη, έδωσε ευκαιρία στο νεαρό μπακ να σουτάρει και να βρει εκ νέου σε ετοιμότητα τον Τσιντώτα που απομάκρυνε.

Ένα λεπτό έπειτα από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Παναθηναϊκός έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί, καθώς μετά την εξαιρετική αντεπίθεση ο Βέρμπιτς άφησε στον επερχόμενο Χουάνκαρ που σούταρε ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΣ από το 35΄ και μετά, διαχειριζόταν καλύτερα την αναμέτρηση, οι «πράσινοι» έψαχναν τη δική τους καλή στιγμή για να βγουν στα καρέ των γηπεδούχων, ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό μπροστά από τις δύο εστίες.

Στα υπολειπόμενα λεπτά συν τα δύο των καθυστερήσεων, δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν για την ανάπαυλα στο απόλυτο μηδέν. Με τον Παναθηναϊκό να μην έχει απειληθεί αλλά και να μην μπορεί να ρευστοποιήσει σε κάποιο τέρμα, καμία από τις εννέα τελικές που πραγματοποίησε.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μπήκε το ίδιο απειλητικός όπως στο α΄ μέρος, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει φάση στο πρώτο πεντάλεπτο. Είχε κίνηση, είχε κατοχή μπάλας και με τα άκρα του κυρίως προσπαθούσε να γίνει περισσότερο εκφραστικός.

Ο ΠΑΣ με τη διπλή ζώνη άμυνας, κρατούσε μακριά από την εστία του το «τριφύλλι», με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους και να ψάχνουν συνεχώς το κενό.

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (58΄), ο Γιοβάνοβιτς, έριξε και δεύτερο φορ δίπλα στον Ιωαννίδη, βάζοντας τον Σπόραρ στη θέση του ενεργητικού μεν, αλλά ακίνδυνου Βέρμπιτς, θέλοντας με τον δικό του τρόπο, να παρέμβει στο ματς και να αλλάξει τα δεδομένα, μετατρέποντας παράλληλα και το σύστημά της ομάδας του σε 4-4-2.

Το γύρισμα του Χουάνκαρ στο 59΄, βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Τσιντώτα που απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ματς έγινε σκληρό στη συνέχεια, υπήρξαν αρκετά μαρκαρίσματα, με τον ΠΑΣ να έχει μια καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Τσίνο στο 61΄ μετά από εκτέλεση φάουλ.

Το μακρινό σουτ του Καραχάλιου έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης είχαμε την πιο σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Στην επαναφορά της μπάλας ο Σένκεφελντ γλίστρησε, ο Μπαλάν επωφελήθηκε και υπό την πίεση του Μπρινιόλι πλάσαρε στο δοκάρι στο 66ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός σάστισε για λίγα δευτερόλεπτα και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά, με τον Γιοβάνοβιτς να φωνάζει έξαλλος στους παίκτες του.

Οι «πράσινοι» ήταν εκφραστικοί αλλά με τα επιθετικά τους ατού εξουδετερωμένα λόγω της άμυνας του ΠΑΣ, είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Ο Ιωαννίδης δεν σούταρε σε πρώτο χρόνο στο 70ο λεπτό, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν τη μπάλα.

Στο 75΄ είχαμε διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τους Χουάνκαρ και Πέρεθ να αποχωρούν από το γήπεδο και στη θέση τους να περνάνε οι Τσόκαϊ και Πούχατς. Στο 79΄ ο Αλβανός μέσος σούταρε από μακριά, με τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ, στη συνέχεια της φάσης, είχαμε την κεφαλιά του Κουρμπέλη υπό την πίεση αμυντικού να περνάει άουτ.

Όσο πλησίασε το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» θέλησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, με το γύρισμα του Ιωαννίδη στο 80΄ να είναι πολύ καλό, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Παλάσιος, με τον Πήλιος να παρεμβαίνει και να κόβει.

Ο ΠΑΣ με τον Τσίνο δοκίμασε να απειλήσει στο 82΄,  αλλά το σουτ ήταν άστοχο. Στο 85΄ ακριβώς στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπερνάρ στο 86΄, με το «τριφύλλι» να χάνει πολύ καλή στιγμή για να βρει το πολυπόθητο γκολ.

Στα τελευταία λεπτά, συν τις καθυστερήσεις, όλος ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μπροστά για την ύστατη προσπάθεια. Στο 93΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι έπειτα και από την υπόδειξη του VAR, με τον Σπόραρ να εκτελεί και να κάνει το «χρυσό» 0-1!

Το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και σε «νεκρό» χρόνο ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που δικαιούταν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.