ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ράνγκελ – Γιάκομπσεν: Το τελευταίο… ξύρισμα του κεφαλιού και η στερνή λάμψη από το καπνογόνο

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για τον δεύτερο τελικό του League Cup "Νίκος Σαμαράς" με τον Λούκας Ράνγκελ και τον Άξελ Γιάκομπσεν να δίνουν τον τελευταίο τους... χορό με τα "πράσινα".

Ράνγκελ - Γιάκομπσεν: Το τελευταίο... ξύρισμα του κεφαλιού και η στερνή λάμψη από το καπνογόνο

«Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Ας πεθαίναμε αγκαλιά πριν τελειώσει ο τελευταίος χορός».

Και όμως αυτό το τραγούδι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σήμα κατατεθέν για τον Παναθηναϊκό στη βραδιά του δεύτερου τελικού του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”. Εκεί το “τριφύλλι” θα διεκδικήσει μπροστά στον κόσμο του στο ΟΑΚΑ, το τρίτο τρόπαιο του στο θεσμό και δεύτερο διαδοχικό σε μια χρονιά παράξενη. Ωστόσο, το βράδυ της 12ης Απριλίου θα σημάνει και το τέλος μια εποχής. Μιας εποχής που άνοιξε και θεωρείται επιτυχημένη, για το τμήμα βόλεϊ που “άνθισε” ξανά.

Ο Λούκας Ράνγκελ και ο Άξελ Γιάκομπσεν θα πουν “αντίο” στον πράσινο κόσμο που τους αγάπησε αλλά και στην ομάδα που βοήθησαν να επιστρέψει εκεί που ανήκε. Στην κορυφή!

Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι!
Δεν τους βλέπει καν: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά του Σλούκα στα δυο ματς με τη Μακάμπι! 444 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι “διόσκουροι της αναγέννησης” θέλουν να κλείσουν έναν κύκλο ακριβώς όπως τον άνοιξαν με ένα τρόπαιο. Για το τελευταίο… ξύρισμα στο κεφάλι του Δανού πασαδόρου αλλά και για την στερνή λάμψη στο καπνογόνο που θα ανάψει ο Βραζιλιάνος κεντρικός κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Ο μεν φόρεσε τη φανέλα με το “8” το καλοκαίρι του 2018! Σε μια χρονιά που ο πήχης είχε ήδη αρχίσει να ανεβαίνει και οι απαιτήσεις έγιναν μεγαλύτερες, ο Δανός “μαέστρος” ήρθε από το πρωτάθλημα από το Ισραήλ για να υψώσει ανάστημα. Τι και αν κατάγεται από τη βόρεια Ευρώπη; Η αργεντίνικη υπηκοότητα του απογειώνει το ταπεραμέντο του και τον μετατρέπει σε έναν “μάγο” που μοιράζει τις κατάλληλες ασσίστ προς την επιτυχία.

Και ποια η προσφορά του; Δύο πρωταθλήματα, ισάριθμα Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ! Σύνολο; Πέντε… ξυρίσματα στο κεφάλι. Αυτός ήταν ο τρόπος για να πανηγυρίσει ένα ηγέτης που διαδέχθηκε τον “θρύλο” του τμήματος και αιώνιο αρχηγό Σωτήρη Πανταλέων.

Από την άλλη ο “τρελός” Βραζιλιάνος! Ο Λούκας Ράνγκελ έγινε μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας ένα χρόνο αργότερα. Ήτοι το καλοκαίρι του 2019. Κεντρικός Παγκόσμιας κλάσης, με στόφα πρωταθλητή που μετά την πρώτη του αποχώρηση το 2017 είχε αφήσει ανοικτές… υποχρεώσεις.

Από τον Άγιο Θωμά, την Κυψέλη και το ΟΑΚΑ ο Ράνγκελ δεν έπαψε ποτέ να δείχνει την αφοσίωση του στην ομάδα. To τμήμα βόλεϊ μόχθησε και πέρασε από 1000 κύματα μέχρι να αποκτήσει ξανά την αίγλη που τα άρμοζε και ο Ράνγκελ βοήθησε σε αυτό και με το παραπάνω!

Δύο πρωταθλήματα, ισάριθμα Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ είναι τα ως τώρα κατορθώματα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στο σύνολο αυτών των τροπαίων, ο Βραζιλιάνος γινόταν και πάλι παιδί της. Το παιδί της “πράσινης” εξέδρας που πανηγύριζε ανάβοντας το καπνογόνο του το οποίο είχε οσμή… αναγεννησιακή. Οσμή πρωταθλητισμού και ελπίδας.

Το αποτέλεσμα του δεύτερου τελικού δεν μπορεί κανείς να το προδικάσει. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θέλει να “σώσει” μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές περγαμηνές και ολοκληρώνεται αλλιώτικα.

Όμως πιθανή κατάκτηση του Λιγκ Καπ, δεν θα αποτελέσει μια απλή προσθήκη ενός τροπαίο στο ράφι του μουσείου. Θα είναι ωστόσο μνημείο για όσους αγαπούν το σύλλογο και το βόλεϊ καθώς δυο “λάβαρα” του τμήματος θα υψωθούν στον ουρανό!

Για το τελευταίο ξύρισμα στο κεφάλι του Άξελ και για το στερνό άναμμα του καπνογόνου από τον Λούκας το τρόπαιο θα πρέπει να κατακτηθεί

Άξελ και Λούκας σας ευχαριστούμε για όλα!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.