ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Μόνο υπερηφάνεια για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για την τιμή και την αξιοπρέπεια που πρέπει να αισθάνεται κάθε Παναθηναϊκός για τον Σέρβο προπονητή και όσα δημιούργησε αυτήν τη διετία.

Μόνο υπερηφάνεια για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Τελικά τον λύγισαν. Ο αλύγιστος Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέμεινε στην κορυφή από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μέχρι την προτελευταία των πλέι οφ, πάλεψε με σθένος κόντρα σε όλους και σε όλα, αλλά ήταν αδύνατον να αντέξει όλα τα χτυπήματα της μοίρας. Την απανθρωπιά και τις τρικλοποδιές των υποκριτών/ανταγωνιστών του. Πρώην θυμάτων και νυν θυτών. Και το αντίστροφο.

Θα ήταν… θαύμα θαυμάτων για το τριφύλλι το να κατακτήσει τη φετινή κούπα του πρωταθλητή κόντρα σε Θεούς και δαίμονες, σε όλους και σε όλα, δίχως κανενός είδους παρασκηνιακό έλεγχο.

Πραγματοποίησε τον κορυφαίο πρώτο γύρο στην ιστορία του και πλήρωσε ακριβά τις λεπτομέρειες που ήταν όλες εις βάρος της, με αποκορύφωμα το ανήκουστο: να έχει μία ομάδα 30 κρούσματα κορωνοϊού πριν από το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν και επειδή έχει αλλάξει το πρωτόκολλο να της δίνεται αναβολή μίας ημέρας.

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε το Κύπελλο πέρυσι κι έβγαλε τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος, χάνοντας το πρωτάθλημα την προτελευταία αγωνιστική. Επιτεύγματα που συνιστούν τεράστια υπέρβαση σε σχέση με το μπάτζετ, την ποιότητα, την προσωπικότητα και την εμπειρία πρωταθλητισμού που, καλώς ή κακώς, ο σύλλογος αγνοούσε πλήρως τα προηγούμενα χρόνια.

Η ομάδα έχει θέσει στέρεες βάσεις για να παραμείνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις και να ανακτήσει το χαμένο της ευρωπαϊκό κύρος. Επιτεύγματα που μόνο αμελητέα δεν είναι εάν αναλογιστεί κανείς ότι παρέλαβε καμένη γη και μπόρεσε μέσα σε μία διετία να κάνει τους απέναντι να τρέμουν και να βλέπουν εφιάλτες.

Να ανακαλύπτουν συμμαχίες εκεί που δεν υπάρχουν, να κουνάνε το δάχτυλο σαν άλλοι νταβατζήδες, να ξεφτιλίζονται με επιχειρήματα/φαντασιώσεις, να σκαρφίζονται αδιανόητα τερτίπια για να μας ταράξουν στη… νομιμότητα, να υιοθετούν ρήσεις του τύπου «νίκη με κάθε τίμημα» που ισοπέδωσαν τον ελληνικό αθλητισμό και τη φίλαθλη νοοτροπία.

Για τον Σέρβο προπονητή και τους παίκτες που φορούν την πράσινη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος δεν αξίζουν δάκρυα. Μόνο υπερηφάνεια για την υπερβατική τους προσπάθεια κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ευχαριστούμε για όλα. Οσο θα βρίσκεσαι στο τιμόνι του Παναθηναϊκού μόνο καλύτερα θα πηγαίνουν τα πράγματα και μόνο τιμή και υπερηφάνεια θα αισθάνονται οι φίλοι του τριφυλλιού για τη δουλειά, το ήθος και την αξιοπρέπειά σου.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.