ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Οδηγός για τη συνέχεια το 3ο δεκάλεπτο

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου bwin και το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Οδηγός για τη συνέχεια το 3ο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την τραγική εμφάνιση του δεύτερου ημιτελικού κι έκανε το 2-1 στη σειρά με το Περιστέρι bwin, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική του άμυνα στο 3ο δεκάλεπτο. Αυτό το διάστημα θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους «πράσινους» στα ματς που απομένουν.

Το «τριφύλλι» είχε καλό ρυθμό επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκλήρωσε με 30 πόντους και 9/12 εντός παιδιάς, παρότι είχε μόλις μία ασίστ σε αυτό το διάστημα. Δεν κατάφερε ωστόσο να το μετουσιώσει σε μεγάλο προβάδισμα, καθώς έδινε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους να «πυροβολούν» ανενόχλητοι.

Το κακό έγινε ακόμα μεγαλύτερο στη δεύτερη περίοδο, με τον Φρανσίσκο να ξεχαρβαλώνει την άμυνα των γηπεδούχων με τις διεισδύσεις του και τις εκτελέσεις του: ο γκαρντ του Περιστερίου είχε 10 πόντους και 3 τελικές πάσες σε αυτό διάστημα (18 πόντους και 6 ασίστ αντίστοιχα στο πρώτο 20λεπτο).

Το 49-49 του ημιχρόνου γέμισε προβληματισμό και έφερε μια σχετική αγωνία στα πρόσωπα των φίλων του Παναθηναϊκού, που έβλεπαν την ομάδα τους να παρουσιάζεται ευάλωτη και κάπως εύθραυστη ψυχολογικά. Η εικόνα μετά την ανάπαυλα ωστόσο επανέφερε την ηρεμία και τόνωσε το ηθικό των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Σερέλη αποφάσισαν να σκληρύνουν στην άμυνα και έχοντας τρομακτική προσήλωση σε αυτό το κομμάτι, δεν άφησαν την ομάδα του Σπανούλη να πάρει… ανάσα στο 3ο δεκάλεπτο, εξ ου και οι μόλις 4 πόντοι παθητικό στα πρώτα 8 λεπτά της περιόδου (22-4 το επιμέρους σκορ). Καθοριστικοί σε αυτό το διάστημα οι Παπαγιάννης και Αγραβάνης, οι οποίοι έκλεισαν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα με τη μαχητικότητά τους, με την αυταπάρνησή τους και βοήθησαν σημαντικά στον περιορισμό των αντιπάλων. Ιδίως του Φρανσίσκο, ο οποίος είχε μόλις έναν πόντο και 3 λάθη στην 3η περίοδο.

Στο επιθετικό κομμάτι, οι «πράσινοι» πήραν σωστές αποφάσεις και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, εκτοξεύτηκαν στο +17 (76-59) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 27ο λεπτό είχαν 9/11 τρίποντα (!), ενώ στο 2ο και στο 3ο δεκάλεπτο μοίρασαν συνολικά 13 ασίστ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το «τριφύλλι» θα φτάσει σε μια άνετη επικράτηση, ήρθε ένα αποκαρδιωτικό 5λεπτο στα μισά της 4ης περιόδου, που έφερε εκ νέου νευρικότητα και άγχος στο στρατόπεδο της ομάδας. Από το 83-62 στο 32’ φτάσαμε στο 83-74, με τους παίκτες του Σερέλη να μένουν άποντοι για περίπου 5,5 λεπτά. Προφανώς και αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο 4ο παιχνίδι της σειράς, το οποίο αναμένεται πιο δύσκολο και αγχωτικό. Εκεί θα πρέπει να τελειώσει τη δουλειά ο Παναθηναϊκός για να μην μπλέξει σε περιπέτειες…

Υ. Γ. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σπουδαίος παίκτης και δείχνει πολύ καλά στοιχεία στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής σε αυτό το επίπεδο, ενώ έχει χτίσει ένα καλοδουλεμένο σύνολο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται να έχει αυτή τη συμπεριφορά στη σειρά και να δυναμιτίζει το κλίμα, παρότι η ομάδα του έχει εξαιρετικές διαιτησίες μέχρι τώρα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.