ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Ζωντανός στον «πόλεμο» ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη-τονωτική ένεση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό της Basket League.

Ζωντανός στον «πόλεμο» ο Παναθηναϊκός

Αυτό δεν ήταν ματς, αυτός ήταν… πόλεμος! Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στη μάχη των τελικών καθώς επικράτησε 67-65 του Ολυμπιακού και ισοφάρισε τη σειρά (1-1) δείχνοντας ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

Το παιχνίδι κρίθηκε επί της ουσίας από το μεγάλο τρίποντο του Πονίτκα, ο οποίος πήρε την ευθύνη στην τελευταία επίθεση του «τριφυλλιού» και εκτέλεσε τον αιώνιο αντίπαλο στα 17 δευτερόλεπτα, αν και σε γενικές γραμμές δεν αποτελεί προτέρημά του το εν λόγω στοιχείο, ούτε έγινε με ιδανικές συνθήκες (σ.σ. είχε τον θηριώδη Φαλ απέναντί του).

Αρχικά, οι «πράσινοι» μπήκαν… φουριόζοι στον αγώνα και έχτισαν διψήφιες διαφορές χάρη στην πιεστική τους άμυνα, που έβγαλε τον Ολυμπιακό από τα νερά του και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε αρκετά κακές ενέργειες στις επιθέσεις τους. Σημαντική και η ώθηση του κόσμου, που έσπρωχνε την ομάδα του Σερέλη.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.454 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εντούτοις, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, αφού δέχθηκαν σερί 12-0 στο πρώτο τρίλεπτο και εμφάνισαν εκ νέου τα συμπτώματα που παρουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Χαλάρωση στην άμυνα, πολλά λάθη και εκνευριστική αστοχία στην επίθεση συνέθεσαν το σκηνικό σε εκείνο το διάστημα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ και έμοιαζε να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό, έχοντας μόλις 8 πόντους ενεργητικό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το κακό έγινε ακόμα χειρότερο κάπου στα μισά της τρίτης περιόδου, με τους παίκτες του Σερέλη να ζορίζονται επιθετικά και να σκοράρουν με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι και το ματς μετατράπηκε σε… πόλεμο, όπως προαναφέραμε. Στο «πράσινο» στρατόπεδο επικρατούσε μια εξοντωτική πίεση, αφού το «πρέπει» σκέπαζε την ομάδα, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε τα θέματα που προέκυψαν στους Πειραιώτες. Πάλι καλά που ξελάσπωσαν στο φινάλε τον «εξάστερο» ο Μαντζούκας (μεγάλο τρίποντο στο 54-59 και φόλοου-ανάσα στο 62-60) και ο Πονίτκα, τόσο με τις άμυνες που έπαιξε, όσο και με το νικηφόρο τρίποντο που πέτυχε.

Το ζητούμενο επιτεύχθηκε για τον Παναθηναϊκό, που έβαλε τέλος στο σερί των 14 ηττών από τον αιώνιο αντίπαλο και παράλληλα ισοφάρισε τη σειρά. Συν τοις άλλοις, απέκτησε πολύτιμη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας των τελικών, που δείχνουν να έχουν… ψωμάκι ακόμα.

Υ. Γ. Ο Ολυμπιακός είχε τις ατυχίες του στον δεύτερο τελικό, αλλά και ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τα δικά του, σοβαρά δομικά προβλήματα. Μην ξεχνάμε ότι παρατάσσεται επί της ουσίας με 4 ξένους.

Υ. Γ. 2 Κάποιοι ανεγκέφαλοι φρόντισαν να χαλάσουν το κλίμα στο ΟΑΚΑ και επιδόθηκαν σε μια σειρά από απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες προς τον Μπαρτζώκα και την αποστολή του Ολυμπιακού. Από την πλευρά του, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» δυναμιτίζει το κλίμα σε κάθε ευκαιρία και επιτίθεται ακόμα και σε ανθρώπους του «τριφυλλιού».

Υ. Γ. 3 Ευχάριστο ότι ο Βεζένκοφ απέφυγε τα χειρότερα. Πάνω απ’ όλα η υγεία των αθλητών. Πολύ όμορφη κίνηση και από τον Μποχωρίδη, που πήγε στα αποδυτήρια για να δει πως είναι ο φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.