ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τα 2 νέα El Sombrero Podcasts των Βαϊμάκη-Τσαούση που θα ακούσεις το ΣΚ!

Τα El Sombrero Podacsts της Stoiximan με τους Βαϊμάκη-Τσαούση είναι πάλι εδώ, με ακόμα δύο απόλυτα βρετανικές αφηγήσεις!

Τα 2 νέα El Sombrero Podcasts των Βαϊμάκη-Τσαούση που θα ακούσεις το ΣΚ!

Ο Τζορτζ Μπεστ ήταν η ποδοσφαιρική διαφορετικότητα

Σταρ πριν τους σταρ, δίχως μάλιστα την κολοσσιαία υποστήριξη που παρέχουν σήμερα τα social media σε αυτούς.

Μπαλαδόρος, έστω κι αν δεν είχε καμία σχέση με τις φινετσάτες, σε αυτό το κομμάτι, ποδοσφαιρικές χώρες του πλανήτη.

Γεννημένος στο πάντοτε ανήσυχο Μπέλφαστ την άνοιξη του 1946, με την καταχνιά του πολέμου να μην έχει ακόμα φύγει εντελώς πάνω από την Ευρώπη, ο Τζορτζ Μπεστ έμελλε να αφήσει πίσω του ένα χνάρι ανεξίτηλο.

Είτε ως ποδοσφαιριστής-αθλητής με τη σημερινή ερμηνεία δεν υπήρξε ποτέ-είτε ως προσωπικότητα.

Κάθε του στιγμή περιβαλλόταν από τις μυρωδιές που έχουν πολλά από τα πάθη της ζωής. Από τη μυρωδιά του αλκοόλ, από το άρωμα της γυναίκας και από την οσμή του καπνού.

Ξανά με σημερινά δεδομένα, ο Μπεστ θα ήταν ότι πιο αντιεπαγγελματικό υπάρχει και το αμείλικτο ποδόσφαιρο, μάλλον θα τον είχε στείλει στη χωματερή της λήθης πρόωρα.

Είχε την τύχει όμως να ζήσει στην εποχή των θνητών κι ας έμοιαζε ο ίδιος θεός ανάμεσά τους.

Όταν ο Μπεστ περνούσε στην αθανασία το Νοέμβριο του 2005, μάλλον γνώριζε πως το ποδόσφαιρο του χρωστά, πάνω απ’ όλα μια μοναδικότητα, ένα πρωτότυπο που δεν επανεμφανίστηκε ξανά σε αυτή τη μορφή.

Το πως ο αξέχαστος Βορειοιρλανδός έγινε σε μια βραδιά το 5ο μέλος των Beatles, μπορείτε να απολαύσετε στο νέο επεισόδιο El Sombrero στο Spotify της Stoiximan, με τους Κώστα Βαϊμάκη και Γιάννη Τσαούση.

Ντέρμπι στην Αγγλία δεν υπάρχουν μόνο σε Λίβερπουλ, Λονδίνο και Μάντσεστερ.

Η χώρα που έβγαλε το ποδόσφαιρο από τη δική της μήτρα, διαθέτει ολόκληρους τόμους από ιστορίες σχετικές με αυτό.

Μια εξ’ αυτών, τραβά την προσοχή και αφορά στη σκληρή αντιπαλότητα του ντερμπι της East Midland. Νότιγχαμ Φόρεστ και Ντέρμπι Κάουντι υπήρξαν πολλές φορές το αρχέτυπο της αγγλικής ομάδας.

Η γεωγραφική γειτνίαση τις έφερε απέναντι. Και ως συνήθως, όπου υπάρχει ντέρμπι, ένταση και παλμός, υπάρχει και κάποιος πρωταγωνιστής.

Ο πρωταγωνιστής αυτός, ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τη Νότιγχαμ σε δύο κύπελλα πρωταθλητριών το 1979 και το 1980.

Ο Μπράιαν Κλαφ και τα πεπραγμένα του σε αυτή την αγγλική «ποδοσφαιροκουβέντα» έρχεται ως αφήγηση στα αυτιά σας στο νέο επεισόδιο El Sombrero στο Spotify της Stoiximan, με τους Κώστα Βαϊμάκη και Γιάννη Τσαούση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ