ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Μίροτιτς, Σενγκέλια και η ατάκα Ιτούδη για Ντόρσεϊ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις μεταγραφικές υποθέσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Μίροτιτς, Σενγκέλια και η ατάκα Ιτούδη για Ντόρσεϊ

Άπνοια και στασιμότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα μεταγραφικά ζητήματα του Παναθηναϊκού, με τα ονόματα των Μίροτιτς και Σενγκέλια να «παίζουν» δυνατά για τους φίλους της ομάδας. Πάμε να εξετάσουμε τα δεδομένα, αλλά και να αναφερθούμε στην ατάκα του Δημήτρη Ιτούδη για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ας ξεκινήσουμε τον Γεωργιανό φόργουορντ, ο οποίος κέρδισε αρκετούς πόντους στον σχεδιασμό της ομάδας, αλλά η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν θεωρούνταν εξαρχής. Κι αυτό διότι βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιό του με τη Βίρτους Μπολόνια, η οποία δείχνει ανένδοτη στο να «διευκολύνει» τον παίκτη της.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι Ιταλοί δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν ελεύθερο τον Σενγκέλια, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και έκανε «κρα» (να το πούμε και λαϊκά) για να φορέσει την πράσινη φανέλα. Μόνο που η υπόθεσή του έχει κολλήσει για τα καλά και φαίνεται να οπισθοχωρεί. Αν δεν προκύψει κάτι συνταρακτικό τις επόμενες ώρες, τότε ο Παναθηναϊκός θα στραφεί σε άλλες λύσεις.

Πολύ σκληρός για να λυγίσει
Πολύ σκληρός για να λυγίσει 1.472 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σίγουρα πάντως ο 31χρονος φόργουορντ είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, παρότι δεν έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Μην ξεχνάμε ότι είχε άριστη συνεργασία με τον Βιλντόσα στην Μπασκόνια, όπου… οργίαζαν πάνω στο παρκέ. Στο μεταξύ, η περίπτωσή του ήταν συνδυαστική με αυτήν του Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος όμως δεν απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω της αργοπορίας στην υπόθεση του Γεωργιανού.

Από ‘κει και πέρα, ο κόσμος του «εξάστερου» έχει… τρελαθεί (και με τα δίκια του) με το σίριαλ που αφορά τον Νίκολα Μίροτιτς. Ο Μαυροβούνιος έμοιαζε να βρίσκεται με το ένα πόδι στην Παρτίζαν, αλλά αποφάσισε να αλλάξει ρότα για τους δικούς του λόγους, κάτι που προκάλεσε παροξυσμό στις τάξεις των φιλάθλων του «τριφυλλιού». Είναι πάντως τρομερό αυτό που συμβαίνει το φετινό καλοκαίρι με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έχει «περάσει» από 3-4 ομάδες.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο superstar της Ευρωλίγκας θέλει την… ηρεμία του, τη γαλήνη του και έχει ως κύριο μέλημα να αποφύγει τις εχθρικές και «πολεμικές» καταστάσεις, όπως συνήθως είναι τα ντέρμπι των αιωνίων σε Ελλάδα και Σερβία. Ναι, οι «πράσινοι» τον θέλουν, αλλά πόσο μπορούν να τον περιμένουν; Γι’ αυτό και τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Αρμάνι Μιλάνο φαντάζει φαβορί για την απόκτησή του. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για το πιο «ανατρεπτικό» καλοκαίρι όλων των εποχών σε επίπεδο μεταγραφών. Πολλώ δε μάλλον για τον συγκεκριμένο τύπο…

Πριν κλείσουμε, να σταθούμε και στην ατάκα του Δημήτρη Ιτούδη για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, η οποία μάλλον μας μπέρδεψε. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε στην πρώτη συγκέντρωση της «επίσημης αγαπημένης» ότι ο διεθνής γκαρντ θέλει να είναι παρών στο επόμενο βήμα της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό που γνωρίζουμε πάντως είναι ότι οι άνθρωποι της Φενέρμπαχτσε επιθυμούν την παραμονή του, καθώς δεν υπάρχουν πολλές ποιοτικές λύσεις για την περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Θα ήταν ιδανικό πάντως για τον Παναθηναϊκό να αλλάξουν τα δεδομένα και να καταφέρει να κάνει δικό του τον 27χρονο, με τον οποίο είχε έρθει σε καταρχήν συμφωνία…

Υ. Γ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου φίλου της ομάδας, Παναγιώτη Κολλημένου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Υ. Γ. 2 Ο Αταμάν έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» ότι θέλει παίκτες που να έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκό μπάσκετ. Βέβαια, όλα αυτά αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή… Υ. Γ. 3 Ψυχραιμία, όλα θα γίνουν…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.