ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

O Παναθηναϊκός έκανε κόντρα στη Μαρσέιγ το ΤΕΛΕΙΟ παιχνίδι και το αποδεικνύουν οι αριθμοί

Σε μια βραδιά που θύμισε κάτι από τα παλιά ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 της Μαρσέιγ στη Λεωφόρο πραγματοποιώντας μια επιβλητική και συνάμα ουσιαστική εμφάνιση σε όλους του τομείς παίρνοντας το 100% από όλους του παίκτες του. To Panathinaikos24.gr αναλύει.

O Παναθηναϊκός έκανε κόντρα στη Μαρσέιγ το ΤΕΛΕΙΟ παιχνίδι και το αποδεικνύουν οι αριθμοί

Ο επιβλητικός Παναθηναϊκός φωνάζει ότι επιστρέφει για να μείνει!

Σε μια βραδιά άκρως ευρωπαϊκή η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε μια σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Μαρσέιγ επικρατώντας 1-0 και πήρε “βραχεία” κεφαλή πρόκρισης, ενόψει και της ρεβάνς τους “Βελοντρόμ” σε 15 βράδια.

Παρόλα αυτά η εμφάνιση του “τριφυλλιού” αφήνει την αίσθηση ότι το 1-0 ήταν… φτωχό ως σκορ, αφού η κυριαρχία στο χορτάρι και ο τρόπος παιχνιδιού ήταν άκρως εντυπωσιακά με τους αριθμούς να δικαιώνουν το αποτέλεσμα.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 501 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρχικά, ο Παναθηναϊκός ήταν εξ’ αρχής πιεστικός μην αφήνοντας τη Μαρσέιγ να αναπτυχθεί καθόλου και με τους παίκτες του να πηγαίνουν με πάθος πρώτοι στις μονομαχίες, ανακτούσε την κατοχή της μπάλας συνεχώς. Στα συν το γεγονός ότι ανάγκασε στο πρώτο μόλις ημίχρονο, τρεις ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ να δεχθούν κίτρινη κάρτα και στο δεύτερο να μείνουν κατά έναν λιγότεροι μετά την αποβολή του Κοντονγκπιά. Το επιβλητικό 67% της κατοχής είναι το στοιχείο που συνοψίζει όλη αυτή την ανωτερότητα, πολλώ δε μάλλον όταν απέναντι βρίσκεται μια ομάδα αστέρων.

Μέσα σε όλα ο Παναθηναϊκός δημιούργησε αρκετά, έχοντας συνολικά 122(!) επιθέσεις εκ των οποίων οι 58 να θεωρούνται αρκετά επικίνδυνες για την άμυνα της Μαρσέιγ και πολλά υποσχόμενες για το “τριφύλλι”. Συνολικά ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα στα πόδια περισσότερη ώρα αλλάζοντας 571 πάσες με ποσοστό επιτυχίας στο 84%, την στιγμή που η Μαρσέιγ είχε 280 και ποσοστό 67%.

Ακόμα και οι μακρινές μεταβιβάσεις των “πρασίνων” ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, αφού το 59% (35/59 δηλαδή) έδινε την αίσθηση ότι στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα.

Οι τελικές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά 14 οι οποίες μοιράστηκαν σε 7 εκτός περιοχής και 7 εντός αυτής.

Πέραν του επιθετικού κομματιού ο Παναθηναϊκός είχε μια σχετικά εύκολη βραδιά και στο ανασταλτικό παιχνίδι. Ουσιαστικά η μια από τις σημαντικές κατηγορίες στις οποίες η Μαρσέιη υπερείχε ήταν εκείνη των τάκλιν και αυτό επειδή δέχθηκε περισσότερη πίεση. Συγκεκριμένα οι Γάλλοι είχαν 18 τάκλιν έναντι 16 του Παναθηναϊκού, αλλά τα δύο από αυτά επέφεραν την αποβολή το Κοντονγκμπιά.

Όσο για τον Μπρινιόλι; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έβγαλε τα πιο “εύκολα”… ένσημα της ζωής του αφού απειλήθηκε μόνο στο σουτ του Ουναχί στο 44′ το οποίο μπλόκαρε, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις η μπάλα δεν έφτασε ποτέ σε αυτόν.

Καταλαβαίνει κανείς, ότι η εμφάνιση του Παναθηναϊκού, δεν… έτυχε αλλά πέτυχε και είναι απόρροια της εξέλιξης και του δεσίματος της ομάδας, υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ αφήνει ένα άστρο ελπίδας, όχι μόνο για τη ρεβάνς αλλά και το εγγύς μέλλον.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.