ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γουίλιαν Αράο: Ένα μοντέρνο “εξάρι” με εμπειρία, αντίληψη και… πολλές κούπες!

Ο Γουίλιαν Αράο ντύνεται στα πράσινα και το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου... συλλέκτη τίτλων, ο οποίος έρχεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη θέση του αμυντικού χαφ στο "τριφύλλι"

Γουίλιαν Αράο: Ένα μοντέρνο

Ο Γουίλιαν Αράο ντύνεται στα πράσινα και το panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου… συλλέκτη τίτλων, ο οποίος έρχεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη θέση του αμυντικού χαφ στο “τριφύλλι”

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον Γουίλιαν Αράο και να προσθέσει επιπλέον ποιότητα στη μεσαία του γραμμή. Με προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού χαφ, κάνοντας μια ακόμη δυνατή κίνηση το φετινό καλοκαίρι. Ας δούμε, όμως, για τι τύπου ποδοσφαιριστή μιλάμε…

Εξάρι με πολλά χαρίσματα

Ο Αράο αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Είναι κλασσικό εξάρι που κόβει και μοιράζει, αλλά μοντέρνο. Πέρα από τα ανασταλτικά του καθήκοντα και την πίεση σε μπάλα και αντίπαλο, έχει αντίληψη και τεχνικές αρετές. Τα δυο τελευταία στοιχεία τον βοηθούν, πέρα από το να παίζει ως κόφτης, να βοηθάει την ομάδα του στην ανάπτυξη και την οργάνωση του παιχνιδιού. Διακρίνεται για την ικανότητά του στις μακρινές και κυρίως διαγώνιες μπαλιές, κάτι που τον κάνει να ταιριάζει μαζί με τον Ρούμπεν, με τον οποίο θα μοιραστούν τη θέση. Είναι, επίσης, δυνατός. Δύσκολα τον κοντράρεις στη μονομαχία

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως 16.532 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα 31 του χρόνια έχει εμπειρίες και παραστάσεις. Έχει φορέσει παλαιότερα τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας και έχει ύψος 1.81. Είναι πιεστικός στην μπάλα και αντιλαμβάνεται πολύ σωστά τη θέση, λόγω της αντίληψης που σας αναφέραμε παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια όλο και ανεβάζει την αξία. Μια ματιά να ρίξει κανείς στο γράφημα για τη χρηματιστηριακή του αξία, θα δει κανείς την ανοδική πορεία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το transfermarkt τον “κοστολογεί” στα 6 εκατ. ευρώ. Το ανώτατο ήταν στα 7 εκατ. προτού πάει στη Φενέρ.

Γεμάτες σεζόν και τίτλοι!

Αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Σάο Πάολο. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο εκεί στα 15 του και στην Κορίνθιανς πήρε το παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων το 2012, όταν ήταν 20 ετών. Από το 2012 μέχρι το 2015 αγωνίστηκε σε Τσαπεκοένσε, Κορίνθιανς, στην Πορτουγκέζα και στην Γκοϊανένσε.

Το 2015 πήρε μεταγραφή για την Μποταφόγκο, στην οποία έπαιξε για ένα χρόνο. Είχε 35 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ. Ακολούθησε η μεταγραφή στη Φλαμένγκο και η καθιέρωση για τα επόμενα έξι χρόνια. Συνολικά με την βραζιλιάνικη ομάδα κατέγραψε 304 συμμετοχές πετυχαίνοντας 25 γκολ και μοιράζοντας 21 ασίστ. Κατέκτησε δύο Λιμπεταδόρες τις σεζόν 18/19, 21/22. Νωρίτερα είχε πάρει και ένα με την Κορίνθιας τη σεζόν 2011/12. Πήρε, επίσης, δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας (2019, 2020), δύο Σούπερ Καπ Βραζιλίας (2020, 2021), 1 Κύπελλο Βραζιλίας (2022) και 1 Σουνταμερικάνα τη σεζόν 2019/20, αλλά και με την Κορίνθιανς τη σεζόν 2011/22.

Η μεταγραφή στη Φενέρ και ο Παναθηναϊκός

Πέρυσι το καλοκαίρι έκανε το άλμα στην Ευρώπη για τη Φενερμπαχτσέ. Η τουρκική ομάδα έδωσε περίπου 3 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο ύψους 5 εκατ. στον ποδοσφαιριστή! Ο Αράο προέρχεται από χρονιά γεμάτη με συμμετοχές.Κατέγραψε συνολικά 45 συμμετοχές με 1 γκολ και 5 ασίστ και πήρε το Κύπελλο Τουρκίας.

Έπειτα από ένα χρόνο στη Φενέρ, ο Βραζιλιάνος ετοιμάζεται να φορέσει τα πράσινα και να αναβαθμίσει το κέντρο της ομάδας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.