ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Φώταρος και Μαντσίνι κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό και τώρα… ΟΑΚΑ!

Και τώρα ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός παρότι έκανε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο με πολλές ευκαιρίες δέχθηκε δυο γκολ στο δεύτερο, όμως το γκολ του Μαντσίνι στο 95' από ασίστ του Ιωαννίδη έφτασε στο 2-1 και πάει στη ρεβάνς σε γεμάτο ΟΑΚΑ για την πρόκριση στο Champions League!

Φώταρος και Μαντσίνι κράτησαν ζωντανό τον Παναθηναϊκό και τώρα... ΟΑΚΑ!

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά Ιωαννίδης και Μαντσίνι τον έβαλαν στο παιχνίδι της πρόκρισης! Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Μπράγκα, μπήκε άσχημα στο δεύτερο και δέχθηκε δύο τέρματα από Ρούιθ (51′) και Τζαλό (72′) και παρότι έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Σπόραρ στο 62′, κατάφερε με γκολ του Μαντσίνι στο 95′ να μειώσει στο τελικό 2-1 και να ελπίζει στην πρόκριση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Το ματς:

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων κυκλοφορώντας την μπάλα. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στο “τριφύλλι” μόλις στο 2′. Από φάουλ με πάσα προς τον Ρουμπέν και σέντρα του Ισπανού στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάγκνουσον πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η συνέχεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να διατηρεί την κατοχή και στο 12′ μετά από κερδισμένο φάουλ του Παλάσιος, ο Μάγκνουσον και πάλι στην εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 16′ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Μπράγκα σε μαρκάρισμα του Βαγιαννίδη στον Μπρούμα, όμως έπειτα από έλεγχο του VAR άλλαξε απόφαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως 16.576 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήρθε στο 30′. Από προσπάθεια του Βαγιαννίδη, ο Παλάσιος κέρδισε την κόντρα και βρέθηκε απέναντι από τον Ματέους από πλάγια δεξιά αλλά όμως το σουτ που έκανε κατέληξε στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

Η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Όρτα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό αφού η Μπράγκα πήρε την μπάλα έχοντας τον έλεγχο της μπάλας και στο 48′ έφτασε κοντά στο γκολ. Συρτή σέντρα του Μαρίν στο πρώτο δοκάρι όπου ο Ρουίθ πλάσαρε στην κίνηση με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ ενστικτωδώς.

Ωστόσο στο 51′ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού μετά από συνδυασμό Μπρούμα και Ρουίθ, ο Ισπανός με συρτό δυνατό σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0.

Από το σημείο εκείνο και ΄έπειτα ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και στο 57′ μετά από συνεργασία του Μαντσίνι με τον Χουάνκαρ, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα στην περιοχή, με τον Παλάσιος να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 62′ ο Παναθηναϊκός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Μαντσίνι έφυγε στην κόντρα, προσπέρασε τον Καρβάλιο, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον επερχόμενο Σπόραρ, ο οποίος σε κενή εστία στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι!

Το έργο του “τριφυλλιού” έγινε πολύ δύσκολο στο 72′, όταν μετά από έξυπνη εκτέλεση πλαγίου άουτ, η μπάλα έφτασε στον Τζαλό μέσα στην περιοχή, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να κεραυνοβολεί τον Μπρινιόλι για το 2-0. To μυαλό των παικτών του “τριφυλλιού” από το σημείο εκείνο και έπειτα “θόλωσε” με τις μεταβιβάσεις να μην είναι σωστές, γεγονός το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευθεί η Μπράγκα, χτυπώντας στην κόντρα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει ένα θαύμα στην ρεβάνς ο Μαντσίνι γύρισε το χαρτί! Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από πίεση των “πράσινων” ο Μαντσίνι βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Ματέους και με ιδανικό πλασέ μείωσε σε 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Μουσράτι (36′ Αντρέ Όρτα), Καρβάλιο, Μπρούμα (86′ Κάστρο), Πίτσι (66′ Τζαλο), Ρικάρντο Όρτα (86′ Λόπες), Ρουίθ.

Έμειναν στον πάγκο: Σα, Χόρνιτσεκ, Σαάτσκι, Ολιβέιρα, Σαλασάρ, Μέντες, Μπάντσα, Σουμαρέ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (82′ Αράο), Βιλένα (76′ Τσέριν), Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (65′ Μπερνάρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Σένκεφελντ, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Βέρμπιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.