ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Η ζωή μετά τον… Μίχαϊλιουκ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νεότερη εξέλιξη της υπόθεσης Σβι Μίχαϊλιουκ.

Η ζωή μετά τον… Μίχαϊλιουκ

Σβι Μίχαϊλιουκ… είχαμε για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να συνεχίζει τη ζωή του μέχρι νεωτέρας χωρίς τον Ουκρανό, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει τα πάντα για να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Όπως λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι «πράσινοι» δεν είχαν λόγο… βιασύνης και τηρούσαν στάση αναμονής στη συγκεκριμένη υπόθεση αφού περίμεναν την απόφαση του 26χρονου γκαρντ/φόργουορντ για το μέλλον του. Ήταν δεδομένο άλλωστε ότι το εν λόγω θέμα μπορεί να «τραβήξει» για αρκετές εβδομάδες.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» είχαν πράξει τα απολύτως απαραίτητα για να πείσουν τον Μίχαϊλιουκ να φορέσει την πράσινη φανέλα. Μόνο που εκείνος δεν φαινόταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει έτσι εύκολα το όνειρο του ΝΒΑ. Ένα όνειρο για το οποίο παλεύει σε όλη σχεδόν την καριέρα του.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.576 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Εδώ θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι ο Ουκρανός είναι… Αμερικανοθρεμμένος και δεν διαθέτει τόσο ευρωπαϊκή νοοτροπία. Ακόμα και στον τρόπο παιχνιδιού του. Θυμίζουμε ότι το 2014 μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο κολλέγιο του Κάνσας, ενώ από το 2018 και μετά που πήγε στο ΝΒΑ δεν έδειξε διάθεση επιστροφής στη γηραιά ήπειρο: προτιμούσε να αγωνιστεί ακόμα και σε ομάδες της G-League παρά να ψαχτεί για σύλλογο Ευρωλίγκας.

Κάτι τέτοιο λοιπόν ίσχυσε και το φετινό καλοκαίρι και το αντιλήφθηκαν καλά οι ιθύνοντες του «εξάστερου», που είχαν συνομιλίες μαζί του. Η αλήθεια είναι ότι οι επαφές που είχαν οι δύο πλευρές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στους «πράσινους». Παρ’ όλα αυτά, υπερίσχυσε το «θέλω» του Μίχαϊλιουκ για το ΝΒΑ, με τον 26χρονο να βρίσκεται πλέον κοντά στους Μαϊάμι Χιτ, που θέλουν να αποκτήσουν και τον Λίλαρντ μέσω ανταλλαγής, στην οποία θα προσφέρουν τους Ρόμπινσον και Χίροου. Παίκτες που λίγο-πολύ ταιριάζουν με τον Ουκρανό.

Κατά συνέπεια λοιπόν και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής (όπως έχει συμβεί πολλάκις το φετινό καλοκαίρι), ο Παναθηναϊκός αφήνει στην άκρη τον ικανότατο γκαρντ/φόργουορντ, που έμοιαζε το ιδανικό fit για το ρόστερ που έχει χτίσει ο Αταμάν. Το… κομμάτι που έλειπε για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» εγκαταλείπουν τελείως την περίπτωση Μίχαϊλιουκ. Άλλωστε, η ιστορία έχει δείξει ότι πολλές φορές οι ομάδες του ΝΒΑ προχωρούν σε αποδεσμεύσεις παικτών ακόμα και λίγο μετά την υπογραφή συμβολαίων, σε περίπτωση δεν μείνουν ευχαριστημένες από εκείνους.

Μην παραξενευτείτε λοιπόν το θέμα του Ουκρανού να μας απασχολήσει ξανά μέσα στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Ή ακόμα και μεσούσης της σεζόν. Ο «εξάστερος» ωστόσο οφείλει να συνεχίσει τη… ζωή του δίχως εκείνον και να προσπαθήσει να γίνει ομάδα όσο πιο σύντομα γίνεται. Οι «πράσινοι» θα πορευτούν μέχρι νεωτέρας με αυτό το ρόστερ που έχουν φτιάξει και είναι αρκετά αξιόλογο. Δεν υπάρχει λόγος να το υποβαθμίζουμε, ούτε να το μειώνουμε επειδή δεν προχώρησε του Μίχαϊλιουκ. Παράλληλα, ο Γκριγκόνις κερδίζει –και με τον νόμο που λέμε- θέση στην ομάδα και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Μην ξεχνάμε ότι ο Αταμάν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Λιθουανό, που σίγουρα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ουκρανό γκαρντ/φόργουορντ, αλλά διαθέτει την ποιότητα για να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δείξει ότι η περσινή περίοδος ανήκει στο παρελθόν και μάλλον δεν ήταν αντιπροσωπευτική του ταλέντου του…

Υ. Γ. Σίγουρα σηκώνει συζήτηση η ανάγκη για ενίσχυση στη θέση «3» όπου φαίνεται να υπάρχει έλλειψη κορμιών. Δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για παίκτη εκεί, χωρίς βιασύνη πάντως. Ας έχουμε εμπιστοσύνη όμως στον Αταμάν, ο οποίος κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς.

Υ. Γ.2 Η προσεχής Τρίτη θα είναι μια ημέρα γεμάτη… Παναθηναϊκό για τους φίλους της ομάδας, αφού θα γίνει η ανοιχτή προπόνηση στο ΟΑΚΑ και οι οπαδοί του «τριφυλλιού» θα έχουν την ευκαιρία να αποθεώσουν τον Σλούκα, τον Αταμάν και τους υπόλοιπους νέους και παλιούς.

Υ.Γ.3 Περαστικά στον Ντίνο, που στάθηκε άτυχος και θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σιδερένιος παικταρά.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.