ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Οι διαφορές με το πρώτο περσινό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε το πρώτο του ντέρμπι με την ΑΕΚ με την οποία η "μάχη" του τίτλου την περασμένη σεζόν, έσπασε καρδιές. Ωστόσο φέτος το "τριφύλλι" είναι αρκετά διαφορετικό με τότε. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Οι διαφορές με το πρώτο  περσινό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ

Η ώρα της σπουδαίας μάχης έφτασε. Ο Παναθηναϊκος υποδέχεται απόψε στις 21:00 στη Λεωφόρο την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και με νίκη την αφήνει στο -7, αποκτώντας μεγάλο πλεονέκτημα τίτλου.

Παρότι είναι νωρίς ακόμη για τη σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, δεν έχει δεχθεί γκολ, δεν έχει ισοπαλία, αλλά μόνο νίκες και δείχνει πολύ αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή.

Το Panathinaikos24.gr εντόπισε τις διαφορές του “τριφυλιού” συγκριτικά με την περασμένη σεζόν και το που υπερέχει, προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.604 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το πλήρες ρόστερ

Φέτος είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Μετά την απώλεια του τίτλου οι “πράσινοι” ενισχύθηκαν με στόχο να “βουλώσουν” τις τρύπες οι οποίες την περασμένη σεζόν, δεν μπορούσαν να… γεμίσουν.

Με δύο παίκτες σε κάθε θέση, οι οποίοι είναι ισάξιοι, ποιοτικοί και με κομβικό ρόλο σε κάθε ματς ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα φόντα. Επιγραμματικά ο Παναθηναϊκός την περασμένη σεζόν, αντιμετώπισε την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική και επικράτησε 2-1 με ανατροπή. Στο ματς εκείνο το “τριφύλλι” είχε πάει με κεντρικό αμυντικό δίδυμο… ανάγκης, Σάρλια και Πούγγουρα, ενώ φέτος οι Μάγκνουσον και Σένκεφελντ θα πάρουν τη φανέλα βασικού, με εναλλακτικές τους Γεντβάι και Πάλμερ-Μπράουν.

Στα εξτρέμ, ο Παλάσιος θα είναι το ίδιο πρόσωπο στην ενδεκάδα, με μοναδική διαφορά τον Μαντσίνι, στα αριστερά που θα αντικαταστήσει τον Αϊτόρ και εχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, ενώ Ιωαννίδης και Σπόραρ διεκδικούν θέση βασικού, με τον Σλοβένο να παίρνει σε εκείνο το ματς φανέλα βασικού, σκοράροντας για το 2-1.

Στον άξονα υπάρχει υπεροπλία! Ο Παναθηναϊκός πήγε πέρυσι με Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλη. Φέτος ο Ισπανός και ο Σλοβένος βρίσκονται ακόμη εκεί, αλλά η προσθήκες των Βιλένα και Αράο δίνουν στον Παναθηναϊκό περισσότερες λύσεις και ενέργεια.

Η Ευρώπη

Αυτό που είχε λείψε εδώ και χρόνια από κάθε φίλο του Παναθηναϊκού ήταν η Ευρώπη. Οι “πράσινοι” όχι μόνο έχουν φέτος επιστρέψει αλλά μετά από επτά ευρωπαϊκά ματς φέτος απέδειξαν ότι έχουν ανέβει επίπεδο και μπορούν να τα βάλουν με οποιονδήποτε αντίπαλο.

Το θετικό με αυτή τη συγκυρία είναι ότι οι παίκτες έχουν δεθεί μεταξύ τους και μετά τις “διορθωτικές” κινήσεις που έχουν γίνει στο ρόστερ, αποδεικνύουν σε κάθε ματς, ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κοιτάει πίσω του και θα βλέπει έναν “γεμάτο” από ποιοτικούς παίκτες πάγκο.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Ευρώπη και προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στην Αγγλία, αλλά η υπερπροσπάθεια της για να την πάρει σε συνδυασμό με τις απουσίες της πιθανό να παίξουν κομβικό ρόλο.

Ο Ιβάν αντιδρά ακαριαία και σωστά

Τα λόγια για το Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι περιττά. Ο Σέρβος τεχνικός είναι ο αναμορφωτής του Παναθηναϊκού ο οποίος τον έχει αλλάξει επίπεδο και τον επανέφερε εκεί που έπρεπε να είναι.

Σε αυτά τα δύο και κάτι χρόνια στον πάγκο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δοκίμασε πράγματα, δέθηκε με τους παίκτες, αγαπήθηκε από τον κόσμο και πλέον έχει ό,τι χρειάζεται για να οδηγήσει το “τριφύλλι” στον τίτλο. Το μεγάλο “ατού” της φετινής σεζόν, είναι ότι το ρόστερ είναι πιο γεμάτο, ο Σέρβος διατηρεί τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, έχει την ευχέρεια για εκτεταμένο ροτέισον και όποτε το απαιτεί το ματς μπορεί να αντιδράσει.

Όσα έχει κάνει φέτος από άποψη τακτικής είναι μια σύνοψη των δυο προηγούμενων χρόνων, κάνοντας εξαιρετικές παρεμβάσεις σε όλα τα ματς, τα οποία έχει κατακτήσει με την φιλοσοφία του και την άριστη προσέγγιση του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.