ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Ο απαιτητικός Αταμάν, το κατσάδιασμα και το «καμπανάκι» προς κάποιους παίκτες

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στο Μαρούσι στην πρεμιέρα της Basket League και το κατσάδιασμα του Αταμάν στους παίκτες.

Ο απαιτητικός Αταμάν, το κατσάδιασμα και το «καμπανάκι» προς κάποιους παίκτες

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Basket League αφού επικράτησε του Αμαρουσίου (82-71), ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι τι ακολούθησε του αγώνα. Προφανώς αναφερόμαστε στο κατσάδιασμα του Αταμάν στους παίκτες του, για την άθλια -όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος- εικόνα που παρουσίασαν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τούρκος προπονητής έχει πολλές απαιτήσεις από την ομάδα του. Και καλά κάνει, μεταξύ μας. Γι’ αυτό άλλωστε ανέλαβε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό για… τουρισμό. Δεν ήρθε για να είναι κομπάρσος, αλλά πρωταγωνιστής. Δεν ήρθε στον «εξάστερο» για να παλεύει να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις όπως συνέβαινε την προηγούμενη τριετία, αλλά για να τον επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών και εκεί που ανήκει.

Για να το πετύχει λοιπόν τον στόχο του, χρειάζεται ο κάθε παίκτης να δίνει τον καλύτερο εαυτό του στο παρκέ και να προσφέρει όσα απαιτούνται από το τεχνικό επιτελείο. Μόνο έτσι θα καταφέρει η ομάδα να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί. Άλλωστε, τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν χαρίζονται στον αθλητισμό. Ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο. Επιβάλλονται μπόλικη δουλειά, αυταπάρνηση και στοχοπροσήλωση.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.594 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σίγουρα αυτό που είδαμε σε ένα μεγάλο κομμάτι του ματς πρωταθλήματος κόντρα στο Μαρούσι, απέχει από αυτό που έχει στο μυαλό του ο Αταμάν. Στο πρώτο δεκάλεπτο είδαμε μια ομάδα «μαγκωμένη» και δίχως ρυθμό επιθετικά: δεν είναι τυχαίο ότι ολοκλήρωσε την περίοδο με 6/18 εντός παιδιάς και 0/2 βολές, σε ένα διάστημα που δεν έκανε ούτε ένα λάθος.

Με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (π.χ. Αντετοκούνμπο, Καλαϊτζάκης, Μωραΐτης) να βγάζουν ενέργεια και διάθεση στις δύο άκρες του παρκέ, οι «πράσινοι» πάτησαν το γκάζι στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο και ξέφυγαν στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτές τις περιόδους είχαν επιμέρους σκορ 53-29 συνολικά.

Κι ενώ όλα έδειχναν μια άνετη νίκη του «τριφυλλιού», ήρθε η ανεξήγητη κατάρρευση και χαλάρωση στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης: το 80-55 μετατράπηκε σε 82-71 με επιμέρους σκορ 2-16. Προφανώς λοιπόν αυτή η νοοτροπία ήταν που δεν άρεσε καθόλου στον Αταμάν και γι’ αυτό την καυτηρίασε, παρότι η ομάδα του «τσέπωσε» το ροζ φύλλο.

Θα ρωτήσει κάποιος «γιατί κάνει έτσι για ένα παιχνίδι με το Μαρούσι στο οποίο νίκησε;». Η απάντηση είναι ότι προφανώς ο Τούρκος χτυπάει το καμπανάκι σε κάποιους παίκτες του, από τους οποίους δεν έχει μείνει ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό λοιπόν φροντίζει να τους… τρίξει τα δόντια. Αν θέλετε την άποψή μας, καλά κάνει τώρα που είναι νωρίς και ειδικά μετά από τέτοια «χαλαρά» ματς…

Υ. Γ. Πολύ ιδιαίτερη στιγμή η κίνηση στήριξης, συμπαράστασης και εμψύχωσης του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (που ήταν εκτός 12άδας) στον Κάιλ Γκάι στο 3ο δεκάλεπτο. Η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν αποδίδει όπως μπορεί για την ώρα και δείχνει ότι δεν του «βγαίνει» το παιχνίδι.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.