ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

«Πράσινη» απόβαση στο Βερολίνο

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα της Άλμπα.

«Πράσινη» απόβαση στο Βερολίνο

Επιτέλους εμφανίστηκε ένας κυρίαρχος Παναθηναϊκός, που είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε σε εκτός έδρας παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα! Οι «πράσινοι» έκαναν… απόβαση στο Βερολίνο και υπέταξαν την Άλμπα (85-99) για να πανηγυρίσουν το πρώτο διπλό τους στη φετινή διοργάνωση.

Οι παίκτες του Αταμάν έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες, προσέφεραν θεαματικές φάσεις και άγγιξαν την «κατοστάρα», ενώ δεδομένα πραγματοποίησαν την πιο επιβλητική φετινή εμφάνισή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσαν το ματς με 27 ασίστ, αριθμό που είχαμε να δούμε χρόνια σε ευρωπαϊκό ματς του «τριφυλλιού».

Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, με μικρές εξαιρέσεις, οι «πράσινοι» ήλεγξαν τον ρυθμό και επέβαλαν τους δικούς τους κανόνες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είναι αρκετά… μαλθακοί στην άμυνα, αλλά και στον γενικότερο τρόπο λειτουργίας τους, που τους συνοδεύει εδώ και καιρό.

Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα
Παναθηναϊκός σε… νηστεία, αλλά τη Μεγάλη Πέμπτη πρέπει να τρώει σίδερα 1.550 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Βέβαια, ο «εξάστερος» υποφέρει τα τελευταία χρόνια στις αναμετρήσεις με την Άλμπα: πριν από τη σημερινή είχε 6 ήττες σε 8 αγώνες και στο Βερολίνο ηττήθηκε στις 3 πιο πρόσφατες επισκέψεις του. Μην ξεχνάμε επίσης ότι πριν από 13 μήνες συνετρίβη στο ίδιο γήπεδο με 29 πόντους διαφορά. Διάστημα που μοιάζει με έναν… αιώνα αφού έχουν αλλάξει τόσα πολλά από τότε.

Ο Αταμάν «έκλεισε» κάπως το ροτέισον στο ματς με τους Γερμανούς και χρησιμοποίησε επί της ουσίας… 7,5 παίκτες, δείχνοντας την ανάγκη που υπήρχε γι’ αυτό το ροζ φύλλο, που θα έδινε στην ομάδα την απαιτούμενη ώθηση για τη συνέχεια. Μάλιστα, οι 4 εξ αυτών έπαιξαν από 29 λεπτά και πάνω, δείχνοντας πόσο σημαντικοί ήταν.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχωρίσαμε από τους «πράσινους» ο ασταμάτητος Μήτογλου, ο σταθερότατος Γκριγκόνις, ο ηγετικός Σλούκας και ο μεστός Γκραντ. Πέραν αυτών, ο προπονητής του Παναθηναϊκού «κέρδισε» σήμερα και τους Βιλντόσα, Μπαλτσερόφσκι, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο και ήταν καθοριστικοί στην εξέλιξη του αγώνα.

Να σημειώσουμε φυσικά, όπως είδατε και σε διάφορα videos στο Panathinaikos24.gr, τη συγκλονιστική παρουσία των περίπου 2.500 φιλάθλων του «τριφυλλιού», που… πρασίνισαν τη Mercedes-Benz Arena και αποτέλεσαν τον 6ο παίκτη της ομάδας.

Υ. Γ. Μοναδικά ψεγάδια στην εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν το σχετικό βραχυκύκλωμα που έπαθε στην άμυνα ζώνης των Γερμανών, αλλά και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, με την Άλμπα να παίρνει 15 επιθετικά και να καρπώνεται 22 πόντους δεύτερης ευκαιρίας. Κι αυτό συνέβη σε 2η διαδοχική αγωνιστική στην Ευρωλίγκα…

Υ. Γ. 2 Ο Ναν έπαιξε με τρομερή αυτοπεποίθηση, παρότι ήταν άστοχος και κάπως βιαστικός στις επιλογές του.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.