ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Αταμάν: «Οι βολές είναι θέμα πίεσης, ο Γκριγκόνις στον σχεδιασμό είχε υπολογιστεί στο “3”»

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την επικράτηση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζαλγκίρις στάθηκε στην πολύ καλή άμυνα του «τριφυλλιού» και στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του.

Αταμάν: «Οι βολές είναι θέμα πίεσης, ο Γκριγκόνις στον σχεδιασμό είχε υπολογιστεί στο

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε ο βολές έτσι τα τρίποντα έκαναν τη διαφορά στο πρώτο μέρος. Επιθετικά δεν κάναμε και το καλύτερο παιχνίδια μας. Αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε θέμα στο πικ εν ποπ του Σμιτς. Αλλά ήταν κάτι λογικό γιατί ο Μήτογλου κουράστηκε, αλλά δεν ήθελα να τον κρατήσω εκτός γιατί ήταν εξαιρετικός και μας βοήθησε. Ήταν ένα ματς με μάχες σε κάθε κατοχή. Θέλω να το κρατήσω εκτός αυτό. Στο υπόλοιπο παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αφού σκόραραν μόνο με τρίποντα. Επιθετικά ο Σλούκας και ο Γκραντ ανέβηκαν σε ένα πολύ σημαντικό σημείο και σκόραραν. Στα ριμπάουντ επίσης δεν κάναμε καλό ματς, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε».

Για το αν η ομάδα δείχνει χαρακτήρα: «Αυτή τη σεζόν στην έδρα μας έχουμε χάσει 2 ματς στην παράταση. Δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση, αλλά καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε το ματς και δείξαμε χαρακτήρα».

Για τις 13 χαμένες βολές: «Νομίζω πως είναι πίεση. Γιατί στο Βερολίνο είχαμε 90. Είναι το γήπεδο μας και κάθε μέρα κάνουμε βολές. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιοι παίκτες παίζουν σε ένα τέτοιο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ και έχουν επιπλέον πίεση. Πετύχαμε 73 πόντους και χάσαμε 13 βολές είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό. Αν είχαμε χάσει 8 θα είχαμε 5 παραπάνω πόντους. Αλλά στο τέλος κερδίσαμε. Θα δούμε τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι. Αλλά μην βάλουμε την τελευταία βολή, γιατί είπα εγώ στον Γκριγκόνις να την χάσει».

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.408 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το μαρκάρισμα του Έβανς: «Αν αναλύσεις τη Ζαλγκίρις θα δεις ότι ο Έβανς είναι ο καλύτερος παίκτης. Όπως και ο Σμιτς, που μας πλήγωσε σήμερα. Ήμασταν πολύ επιθετικοί στα heads out. Αλλά ο Γκραντ έκανε μια εξαιρετική δουλειά στην προσωπική του άμυνα».

Για την παρουσία του Γκραντ: «Την περασμένη σεζόν τον είδα πολλές φορές. Έχει χαρακτήρα σε κάθε ματς και παίζει σημαντικά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι και ο MVP του Eurocup. Στην άμυνα είναι επιθετικός και στην επίλυση βλέπει το καλάθι. Μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες. Κάνει κάποια λάθη, αλλά βελτιώνεται».

Για τον Γκριγκόνις που παίζει στο «3»: «Στον σχεδιασμό της ομάδας νομίζω ότι ήταν να παίξει στο “3” μαζί με τον Παπαπέτρου. Το έκανα και στην Εφές με τον Σιμόν και τον Μπράιαντ. Το ίδιο κάνω και με τον Γκριγκόνις. Σήμερα δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι, αλλά μας έχει βοηθήσει πολύ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.