ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Επαιξε με τη φωτιά και… κάηκε στην Πόλη ο Παναθηναϊκός AKTOR!

Ο Παναθηναϊκός των πολλών λαθών ηττήθηκε με σκορ 71-68 από την Αναντολού Εφές των πολλών απουσιών και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το διπλό από την Κωνσταντινούπολη. Φάουλ - εφέυρεση λίγο πριν από το τέλος για τρεις βολές στον Λάρκιν από τους διαιτητές.

Επαιξε με τη φωτιά και... κάηκε στην Πόλη ο Παναθηναϊκός AKTOR!

Ο Παναθηναϊκός των πολλών λαθών ηττήθηκε με σκορ 71-68 από την Αναντολού Εφές των πολλών απουσιών και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το διπλό από την Κωνσταντινούπολη. Φάουλ – εφέυρεση λίγο πριν από το τέλος για τρεις βολές στον Λάρκιν από τους διαιτητές.

To ματς

Μετά από τρία λεπτά αγώνα η Εφές είχε πάρει προβάδισμα με +8 (12-4), έχοντας ζεστό τον Τζόουνς που προβλημάτιζε μέσα στη ρακέτα, αλλά και τον Λάρκιν, καθώς αμφότεροι είχαν σκοράρει όλους τους πόντους των γηπεδούχων. Ο Αταμάν με το σκορ στο 14-4 πέρασε στο ματς τους Αντετοκούνμπο και Σλούκα, όμως οι «πράσινοι» διατηρούσαν εξαιρετικά χαμηλά τα ποσοστά τους στην επίθεση και την κακή συμπεριφορά στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Εφές να πάει στο +11 (18-7 στο 6’), εκμεταλλευόμενη πλήρως το νωχελικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τελική ευθεία της πρώτης περιόδου, όμως ο Βιλντόζα έδωσε λύσεις στην επίθεση των φιλοξενούμενων και με τρίποντο «έγραψε» το 23-15, φτάνοντας τους πέντε πόντους.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 165.945 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά από δύο λεπτά στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει το πρώτο του καλάθι (25-17 στο 12’), καθώς οι παίκτες του Αταμάν αντιμετώπιζαν προβλήματα από την άμυνα των Τούρκων. Η στατιστική έγραφε 6/16 σουτ εντός παιδιάς και 4 ασίστ για 4 λάθη για τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η Εφές να φτάσει στο +13 (30-17 στο 14’). Ο Αταμάν έριξε μαζί στο παρκέ τους Αντετοκούμπο και Λεσόρ σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα ριμπάουντ (17-9), αλλά το «τριφύλλι» συνέχισε να απογοητεύει σε άμυνα και επίθεση, με το +13 να παραμένει (34-21 στο 16’). Ο Γκάι πέρασε και αυτός στην πεντάδα του Παναθηναϊκού, μιας και ο Αταμάν έψαχνε λύσεις για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Ο Αμερικανός αποχώρησε πολύ γρήγορα δίνοντας τη θέση του στον Σλούκα για τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Μία καλή άμυνα των «πρασίνων» και δύο καλάθια του Μήτογλου από ορθολογικές επιθέσεις, έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -7 (34-27 στο 19’). Το «τριφύλλι» κατάφερε εν τέλει να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με -6 (37-31), αφού στο τελευταίο δίλεπτο είχε βελτιώσει την άμυνά του, ενώ στις τελευταίες φάσεις βρήκε δύο συνεχόμενα καλάθια από τον Ναν.

Με τρίποντο του Σλούκα στις αρχές του δευτέρου μέρους, ο Παναθηναϊκός AKTOR μείωσε σε 38-34, ενώ 4 συνεχόμενοι πόντοι του Λεσόρ έφεραν το ματς σε ισορροπία (38-38). Ο Τζόουνς έβγαλε αντίδραση και έβαλε συνεχόμενους πόντους για το 42-38, με τον Ναν να κάνει κι αυτός προσωπικό σερί για το 44-42. Ο Μήτογλου και ο Σλούκας έβαλαν μεγάλα μακρινά σουτ, φέρνοντας μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους (46-48). Ο Οσμάνι με τρίποντο από τη γωνία επανέφερε το προβάδισμα της Εφες (50-48). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 50-52 χάρη σε πόντους από Γκραντ και Γκριγκόνις.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Ντάουμ ισοφάρισε σε 52-52 με ανάποδο λέι απ, όμως ο Γκραντ απάντησε με ασύλληπτο τρίποντο στη λήξη της επίθεσης για το 52-55. Ο Λάρκιν μείωσε, αλλά ο Μπαλτσερόφσκι έβαλε γκολ φάουλ για το 54-58. Με απίθανο τρίποντο του Λάρκιν, η Εφές ανέκτησε το προβάδισμά της (59-58), με τον Μήτογλου να το ξαναδίνει στους πράσινους μέσω δύο βολών (59-60). Ο Λεσόρ σκόραρε από κοντά και έφερε τον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR στο +3 (59-62), με τον Τόμπσον να μειώνει αμέσως μέσω λέι απ στη λήξη της επίθεσης (61-62) και τον Τζόουνς να βάζει μπροστά την Εφές (63-62). Ο Γκραντ απάντησε με μεγάλο τρίποντο για το 63-65, ενώ ο απίθανος Τζόουνς ισοφάρισε σε 65-65 με βολές. Ο Κέντρικ Ναν με τη σειρά του έβαλε τεράστιο τρίποντο γράφοντας το 65-68, με τον Τζόουνς να μειώνει σε 67-68. Ο Λάρκιν κέρδισε τρεις βολές από τον Γκραντ και τις έβαλε όλες για το 70-68. Ο Μήτογλου είχε ελεύθερο τρίποντο ισοφάρισης στη λήξη όμως αστόχησε, και το ματς έληξε 71-68. Τα δεκάλεπτα: 23-15, 37-31, 50-52, 71-68

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.