ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

«Μέγας Αλέξανδρος» και «κάκαλα»!

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για τη νίκη-χαρακτήρα του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό με τον Σουηδό… ψυχρό εκτελεστή και την κίνηση ματ του Γιοβάνοβιτς στην σκακιέρα των πάγκων.

«Μέγας Αλέξανδρος» και «κάκαλα»!

Ηταν πολύ μεγάλης σημασίας η κατάκτηση της νίκης για τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να πειστεί κανείς περί αυτού, διότι ήταν κοινώς αποδεχτό ότι δεν υπήρχε περιθώριο νέας απώλειας βαθμών ούτε για αστείο.

Και ακριβώς επειδή αυτού τους είδους οι αγώνες απαιτούν συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και κυρίως κατάθεση ποδοσφαιρικού εγωισμού στο χορτάρι, με το «πρέπει» να δημιουργεί ασφυκτική πίεση πάνω από τους πάντες και τα πάντα, η νίκη αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Διότι ήταν τεράστιας σημασίας ζήτημα να βγάλει όλη η ομάδα, συνολικά, αντίδραση. «Κάκαλα». Ε, λοιπόν, από τη στιγμή που τα… κατέθεσε στο χορτάρι και πήρε πανάξια μία εύκολη, στο τέλος της ημέρας, νίκη, έδειξε ότι διαθέτει ακόμα σφυγμό για να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Δεν χωράει αμφιβολία επίσης ότι το τρίποντο έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ψυχρού εκτελεστή Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Στο Πανθεσσαλικό ο Σουηδός στράικερ έμοιαζε με… «Μέγας Αλέξανδρος»! Ηταν ο… ψυχρός εκτελεστής που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του και να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Πήρε την ευκαιρία από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που τον έριξε στη μάχη στο 61’ μαζί με τον Ζέκα, αλλάζοντας το σχηματισμό του Τριφυλλιού σε 4-4-2, και την άρπαξε (και πάλι) από τα μαλλιά πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 3.657 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με το σκορ στο 0-0 σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 64’ μετά από εξαιρετική μπαλιά πίσω από το κέντρο του Ιωαννίδη και αφού προηγουμένως διατήρησε την ψυχραιμία του, κάνοντας το 0-1 και διώχνοντας το άγχος από τους Πράσινους που ήθελαν όσο τίποτα την επιστροφή τους στις νίκες.

Το τριφύλλι πέτυχε τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά, τα δύο εκ των οποίων ο Γερεμέγεφ, φτάνοντας σε ένα εύκολο 3-0 που μόνο… εύκολο δεν ήταν μέχρι την τακτική αλλαγή του Γιοβάνοβιτς και την εμφάνιση-όνειρο του Σουηδού. Ο εξαιρετικός Αράο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 κι έξι λεπτά αργότερα ο Γερεμέγεφ ξανά, έβαλε το κερασάκι στην πράσινη τούρτα. Υποδέχτηκε τη μπάλα στον αέρα μέσα στην περιοχή μετά από ωραία ενέργεια του Μαντσίνι και αποφάσισε να πραγματοποιήσει ανάποδο ψαλίδι. Η μπάλα βρήκε πάνω στον Ασλανίδη και κατόπιν αναπαύτηκε στον ουρανό των διχτυών του ανήμπορου να αντιδράσει Κόστιτς, βάζοντας οριστικά πια τέλος στη σεμνή τελετή του αγώνα.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό για τον Γερεμέγεφ είναι το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί 61 λεπτά τη φετινή σεζόν με το Τριφύλλι, με το ματς κόντρα στον Βόλο να είναι το τρίτο του, κι έχει πιάσει επίδοση-ρεκόρ σκοράροντας τέσσερα τέρματα. Με το σπαθί του είναι σαφές ότι θα ανακτήσει πλέον το ρόλο του στην ομάδα. Μαγκιά του και μπράβο του.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.