ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Με… φόρα στο 2024

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Αμαρουσίου.

Με… φόρα στο 2024

Δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από την έδρα του Αμαρουσίου (79-92) και έκανε το 12/12 στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενόσω έκλεισε με θετικό τρόπο το 2023 και μπαίνει με… φόρα στο 2024, το οποίο αναμένεται «καυτό».

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με σωστή νοοτροπία το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά απέκτησαν μεγάλη διαφορά, κάνοντας λίγο πιο εύκολη τη ζωή τους στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του προηγούμενου έτους, το οποίο έκρυβε μικρές παγίδες αν αναλογιστούμε την κόπωση και τις απουσίες που υπήρχαν.

Θυμίζουμε ότι έμειναν εκτός δωδεκάδας –για να προφυλαχθούν- οι Σλούκας και Λεσόρ, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο ο Μήτογλου, αφού ακολουθούν 5 ματς σε διάστημα 8 ημερών και με ταξίδια στο ενδιάμεσο. Και σίγουρα η μη καταπόνηση κάποιων βασικών στελεχών χαροποίησε τον Αταμάν.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσον αφορά την αναμέτρηση με το Μαρούσι, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειξαν διάθεση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ανά διαστήματα συνδύασαν ουσία με θέαμα. Καθοριστικό στοιχείο στο να ξεφύγουν στο σκορ ήταν το γεγονός πως είχαν τρομερά ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6,75μ.: σε κάποια στιγμή είχαν 8/12 τρίποντα! Επί της ουσίας, οι «πράσινοι» δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους σε καμία στιγμή του παιχνιδιού να πλησιάσουν σε απόσταση βολής κι έφτασαν τη διαφορά μέχρι και το +26, αν και προς το φινάλε χαλάρωσαν υπερβολικά, με συνέπεια να μειωθεί κατά το ήμισυ. ΟΚ, δεν χάθηκε και κάτι…

Κατά τα λοιπά, ο Βιλντόσα βρήκε… χώρο και χρόνο για να «ξεμπουκώσει». Ο Αργεντινός γκαρντ πήρε πολλές πρωτοβουλίες επιθετικά, τόσο εκτελεστικά (19 πόντοι με 6/11 εντός παιδιάς), όσο και δημιουργικά (5 ασίστ) στα 27 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε. Μακάρι να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που μπορεί και στην Ευρωλίγκα.

Από… κοντά και οι Ερνάνγκομεθ, Μπαλτσερόφσκι. Αμφότεροι τροφοδοτήθηκαν αρκετά από τους συμπαίκτες τους και κυριάρχησαν κάτω από τις δύο ρακέτες, παρότι δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι. Αρκετό χρόνο συμμετοχής πήραν οι Μαντζούκας και Καλαϊτζάκης (σχεδόν 22 λεπτά έκαστος), ενώ έπαιξαν μετά από καιρό και οι Μωραΐτης, Σαμοντούροβ.

Ολοκληρώνοντας, ο Παναθηναϊκός AKTOR ετοιμάζεται για το διπλό ταξίδι στην Ισπανία, όπου θα αντιμετωπίσει σε διάστημα 48 ωρών την Μπασκόνια και τη Βαλένθια, σε δύο αναμετρήσεις που θα δείξουν προς τα πού βαδίζει η ομάδα του Αταμάν…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.