ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τερίμ: «Μπορεί να πάρουμε και δυο στόπερ – Βοηθάει η διοίκηση να καλύψουμε τα κενά»

Ο Φατίχ Τερίμ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού για μία ώρα κόντρα στον ΠΑΣ, τόνισε πως η ομάδα του θέλει να πιέζει ψηλά, ενώ αναφέρθηκε και στη μεταγραφική ενίσχυση των Πρασίνων.

Τερίμ: «Μπορεί να πάρουμε και δυο στόπερ - Βοηθάει η διοίκηση να καλύψουμε τα κενά»

Γεμάτη ατάκες η συνέντευξη Τύπου του Φατίχ Τερίμ μετά το 2-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννενα.

Αν είναι ικανοποιημένος με την εικόνα του Παναθηναϊκού και την προσπάθεια να παίξει πιο γρήγορα, με άμεση ανάκτηση της μπάλας – Ήταν στοιχεία που τα είχε περάσει από τις προπονήσεις και τα περίμενε;  Χρόνια πολλά σε όλους. Είμαστε όλοι πολύ λίγο χρονικά διάστημα μαζί. Όπως είπατε η αντίδραση της ομάδας ήταν πάρα πολύ σημαντική. Προσπαθούσαμε να μην τους βγάλουμε στην επίθεση άνετη. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με πολύ ρυθμό. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο να τα δουλέψουμε, αλλά δεν περίμενα και τόσο γρήγορα να τα βγάλουμε όσα δουλέψαμε στην προπόνηση. Για μία ώρα ήμασταν αρκετά καλά. Όσο περνάει ο καιρός, θα έχουμε καλύτερη αντίδραση από τους παίκτες και θα παίζουμε καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε πολύ press και πρέπει να μην τους αφήνουμε να παίζουν όπως θέλουν. Συγχαρητήρια και στην αντίπαλη ομάδα, έπαιξαν καλά. Είχαν και πολλούς γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Δεν ζήσαμε πολλές φάσεις στο τέρμα μας και ήταν πολύ καλό που δεν σκόραραν. Αλλά όσα κάναμε στην προπόνηση τα είδατε και σήμερα. 

Για την πίεση που είχε ο Παναθηναϊκός και πόσο δύσκολο είναι να την έχει σε σειρά αγώνων: Κάθε αγώνας έχει διαφορετική ιστορία, αλλά θα έχουμε πάντα κάποια πράγματα που θα είναι σε κάθε αγώνα. Εγώ περίμενα για ένα ημίχρονο να μπορέσουμε να δείξουμε αυτά που δουλέψαμε στην προπόνηση, αλλά τα δείξαμε για 60 λεπτά. Έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερο, είχαμε καλές ευκαιρίες. Να ανεβάζουμε τον ρυθμό και μόλις χάνουμε την μπάλα να προσπαθούμε να την πάρουμε πίσω, αυτό είναι που θα προσπαθούμε πάντα. Έχουμε πολλούς γρήγορους παίκτες, αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε press σε όλο τον αγώνα. Πρέπει να έχουμε πάντα την μπάλα εμείς, για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε και μέσα στο παιχνίδι και να δείχνουμε τα στοιχεία που είχαμε. Σήμερα όταν δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό, είδαμε φάσεις στο δικό μας τέρμα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο “κοντή” ομάδα και να μην αφήνουμε πολλούς χώρους. 

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.340 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πόσο κοντά είναι ο Παναθηναϊκός στη μεταγραφή στόπερ: Προσπαθούμε, δεν έχουμε πολύ χρόνο, να το δούμε γρήγορα τι μας λείπει. Συνέχεια βλέπουμε τους προηγούμενους αγώνες. Καμιά φορά δεν βλέπω καλά γιατί παρακολουθώ αγώνες όλο το βράδυ. Στο κέντρο της άμυνας χρειαζόμαστε έναν μπορεί και δύο παίκτες, γιατί θα παίζουμε ανά τρεις μέρες αγώνα. Δεν πρόκειται να κάνουμε μία μεταγραφή απλά για να την κάνουμε, είμαι αντίθετος σε αυτό. Για τη μεγάλη εικόνα προσπαθώ να δω τον κάθε παίκτη πάρα πολύ γρήγορα και να τους γνωρίσω. Θα δω κι αν μπορώ μέσα από την ομάδα να κάνω αυτή την αλλαγή που χρειαζόμαστε. Κι ο πρόεδρος το ξέρει κι όλοι στην ομάδα και κάνουμε ό,τι μπορούμε να το βρούμε. Ελπίζω το συντομότερο να γίνει. Ο κ. Γιάννης, ο πρόεδρος, προσπαθεί συνέχεια να καλύψει αυτή τη θέση. 

Αν πρόκειται να ενδιαφερθεί για αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό: Στο κέντρο της άμυνας θέλουμε έναν αριστεροπόδαρο. Είχα πει και προηγουμένως κάτι και εμμένω, ο καλός παίκτης μπορεί να παίξει πάντα. Ακόμα τη στηρίζω. Ο Αϊτόρ μέχρι να κουραστεί, του είχα πει να παίξει και στο “8” μέσα στον αγώνα. Πρέπει να το συνηθίσουν αυτό, κάθε παίκτης μπορεί να παίξει παντού. Έχουμε και τον τον Φίλιπ και τον αριστερό μπακ (Χουάνκαρ) που δεν ήταν σήμερα μαζί μας, όπως και τον Φικάι. Θα μπορούσα σήμερα να τον βάλω στο παιχνίδι, σκέφτηκα μήπως παίξει αριστερό μπακ, αλλά δεν ήθελα να χαλάσω το κέντρο. Θα έρθουν καινούργιοι παίκτες στην ομάδα και θα προσαρμοστούν. 

Πώς σχολιάζει την εικόνα του Παναθηναϊκού μετά το 60′ κι αν τον προβληματίζει: Η φυσική μας κατάσταση πρέπει να ανεβεί κι άλλο για να μπορέσουμε να παίξουμε σε όλο τον αγώνα αυτό τον ρυθμό. Είπα για τα 60 λεπτά γιατί παίξαμε σε πολύ υψηλό ρυθμό σε αυτό το διάστημα. Και μετά τα 60 όμως είχαμε κάποιες φάσεις, αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε. Κάναμε τις αλλαγές μας, προσπαθούσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κι άλλες. Μετά τα 60 που ήμασταν 2-0 μπροστά, το καταλαβαίναμε πώς το έβλεπαν σαν μία σίγουρη νίκη. Χωρίς να χαλάμε τον ρυθμό, προσπαθούσαμε να παίξουμε το ίδιο, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Δώσαμε και δύο φάσεις. Δεν έχω κανένα θέμα να δίνουμε ευκαιρίες στους αντιπάλους όσο κάνουμε περισσότερες φάσεις. Επειδή θα παίξουμε και πολύ επιθετικά, καμιά φορά να δώσουμε και καμία ευκαιρία, το καταλαβαίνω. Θέλω όλη την ομάδα να ανεβαίνει ψηλά. Θα πάρουμε κάποια ρίσκα, θέλουμε να ανεβαίνει όλη η ομάδα, να ανεβαίνουμε ψηλά. 

Για το αν προτιμάει να έχει πολλά παιχνίδια στην αρχή ή λιγότερα: Αν ρωτήσουμε τους παίκτες, θα ζητήσουν αγώνες. Θα προτιμήσουν αγώνες, όχι προπόνηση. Κι εγώ είμαι με τους παίκτες πάντα. Ξέρουμε το πρόγραμμα. Συνήθως υπάρχει ένα θέμα ανά τρεις μέρες να παίζεις παιχνίδι, αλλά αν θέλεις τον Φεβρουάριο να παίζεις στην Ευρώπη, πρέπει να είσαι συνηθισμένος. Το πρόγραμμα που υπάρχει το καταλαβαίνω, βέβαια θα παίξουμε με δύσκολους αντιπάλους, αλλά πρέπει να το κάνουμε και είμαστε ok με αυτό. Και οι παίκτες θα προσέξουν παραπάνω τον τρόπο που ζουν, είναι επαγγελματίες. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε επαγγελματίες και μπορούμε να περάσουμε αυτό το διάστημα με καλή προετοιμασία. Τεχνικά, με τους γιατρούς, με όλη την ομάδα, πρέπει να συνεργαστούμε πολύ καλά. Φανταζόμαστε πως κι εσείς θα θέλετε να έχει περισσότερους αγώνες. 

Οι πρώτες εντυπώσεις του από το ρόστερ του Παναθηναϊκού και πού χρειάζεται βελτίωση το παιχνίδι του Παναθηναϊκού: Έχουμε καλούς παίκτες. Αυτό που πρόσεξα είναι ότι όλοι οι παίκτες βρίσκονται πολύ κοντά. Όλοι θέλουν πάρα πολύ να φτάσουν στο τέλος στον στόχο μας. Είναι έξυπνοι και το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι. 14 χρόνια δεν έχουμε πάρει το πρωτάθλημα. Για να το πάρουμε πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και τους έχουμε ανάγκη για να φτάσουμε στον στόχο μας και αυτοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Δουλεύουν πολύ σκληρά και είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό. Καταλαβαίνω και από τον τρόπο που μιλάμε ότι θέλουν να παίξουμε με υψηλότερο ρυθμό. Αν διορθώσουμε κάποια σημεία που πρέπει, θα είμαστε πολύ καλά. Υπάρχει κι αυτό το θέμα ότι δεν έχουμε τους οπαδούς μας στην έδρα μας. Αν τους είχαμε σήμερα, θα μπορούσε το σκορ να ήταν διαφορετικό. Μόλις θα έχουμε και τους οπαδούς, πιστεύω θα δέσει καλύτερα η ομάδα και θα καταφέρουμε πιο εύκολα αυτά που θέλουμε. 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.