ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

«Καθαρή» νίκη για τον Παναθηναϊκό επί του Άρη

Οι πράσινες «καθάρισαν» με 3-1 σετ τον Άρη και μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν.

«Καθαρή» νίκη για τον Παναθηναϊκό επί του Άρη

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου ως πασαδόρο, τις Χατζηευστρατιάδου και Σαμαντάν κεντρικές, τις Καρκάσες και Γκρότες στις θέσεις των ακραίων, την Άτκινσον διαγώνια και την Μπελιά σε θέση λίμπερο.

Οι «πράσινες» απάντησαν πολύ γρήγορα στο καλό ξεκίνημα του Άρη (0-2), παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα με 6-5, το οποίο στη συνέχεια αύξησαν σε 10-7, αναγκάζοντας τον τεχνικό του Άρη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενες βελτίωσαν το σερβίς τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 11-11 και στη συνέχεια να προηγηθούν με 15-19, αφού το «τριφύλλι» ταλαιπωρούνταν από προβλήματα στην υποδοχή και κακές επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και ξεκίνησε να μειώνει τη διαφορά, έφτασε στο 22-23, με την Άτκινσον να χάνει σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση, καθώς σε κόντρα μπάλα σημάδεψε άουτ. Έτσι, ο Άρης κατάφερε να φτάσει στο 23-25 και να κατακτήσει το πρώτο σετ.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.143 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 3-0, αλλά ο Άρης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 3-3. Οι «πράσινες» λειτουργούσαν καλύτερα σε υποδοχή και επίθεση και αυτό μακροπρόθεσμα έφερε καρπούς αφού προηγήθηκαν με 9-5, αναγκάζοντας τον Γιάννη Τσαϊρέλη να καλέσει τάιμ άουτ. Το «τριφύλλι» διατήρησε με άνεση και μεγάλωσε το προβάδισμα, φτάνοντας σε διαδοχικά double σκορ (12-6, 14-7, 16-8, 18-9). Ο Άρης δεν είχε καμία απάντηση στο βελτιωμένο παιχνίδι των κοριτσιών του Παναθηναϊκού στο δεύτερο σετ και λίγο αργότερα οι γηπεδούχες με 25-17 «έγραψαν» το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ και πάλι ο Παναθηναϊκός μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού με +4 (7-3), έχοντας την Γκρότες σε πολύ καλή ημέρα και πλέον τη Ρόγκα σε θέση λίμπερο αντί της Μπελιά. Η Ολλανδέζα ακραία ήταν όλα τα λεφτά, διαμορφώνοντας με άσσο το 10-4, αλλά κάπου εκεί οι «πράσινες» έχασαν τη συγκέντρωσή τους, στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης μειώνοντας στον πόντο (12-11). Μία φάση όπου η μπάλα πέρασε εκτός από παίκτρια του Άρη, δόθηκε πόντος στις «κιτρινόμαυρες». Αυτό έφερε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία του Γιάννη Καλμαζίδη, που είδε την κόκκινη κάρτα και επηρέασε ακόμα περισσότερο τη συγκέντρωση των κοριτσιών του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω με 15-17. Οι γηπεδούχες ανέκτησαν γρήγορα το ρυθμό τους στην επίθεση αλλά και το προβάδισμα (18-17), ενώ μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ όντας στο +2 (20-18). Οι παίκτριες του Καλμαζίδη τελείωσαν τη δουλειά και με 25-19, έκαναν την ανατροπή στο σκορ και το 2-1 στα σετ.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο τέταρτο σετ ήταν κακό. Η έλλειψη καλής υποδοχής και οι κακές επιθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να προηγηθεί με 2-5, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Καλμαζίδης να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. Η ασταμάτητη Γκρότες πήγε στο σερβίς και τα πράγματα έγιναν καλύτερα για το «τριφύλλι» που ισοφάρισε σε 6-6, ενώ αργότερα έκανε την ανατροπή (10-9). Οι φιλοξενούμενες δεν κατέθεσαν τα όπλα, συνεχίζοντας να ακολουθούν κατά πόδας τον Παναθηναϊκό στο σκορ (15-15), σε ένα σετ όπου παρέμενε πολύ κλειστό, με μικρές διαφορές. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπει στην τελική ευθεία του τέταρτου σετ με προβάδισμα δύο πόντων (20-18), όμως ξανά ο Άρης είχε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 21-21 και να προηγηθεί 22-21. Το «τριφύλλι» απάντησε με δικό του προσπέρασμα δια χειρός Γκρότες (24-23), ο Άρης «έσβησε» το ματς μπολ του Παναθηναϊκού (24-24) και το σετ οδηγήθηκε πέραν των 25 πόντων. Το μαραθώνιο τέταρτο σετ ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 37-35, καταφέρνοντας έτσι ο Παναθηναϊκός να φτάσει στη νίκη με 3-1 σετ.

Τα σετ: 3-1 (23-25, 25-17, 25-19, 37-35)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.