ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Έβρεξε τρίποντα και χαμόγελα στο ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Εφές.

Έβρεξε τρίποντα και χαμόγελα στο ΟΑΚΑ

Από το καλό στο καλύτερο ο Παναθηναϊκός AKTOR, που υπέταξε την Εφές (83-76) στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που έβρεξε τρίποντα και χαμόγελα λόγω της εικόνας του «τριφυλλιού».

Η ομάδα του Αταμάν εμφάνισε δύο πρόσωπα και απειλήθηκε με έμφραγμα, όμως η ουσία είναι ότι βρήκε τον τρόπο για να τσεπώσει το ροζ φύλλο σε μια αναμέτρηση που είχε χαρακτήρα τελικού για τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» βρήκαν πρόσφορο έδαφος και εκτελούσαν έχοντας μπροστά τους ελεύθερο χώρο, αφού η άμυνα της Εφές «έμπαζε» (ως συνήθως), κυρίως στην περιφέρεια. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι σούταραν 8/12 τρίποντα και σταμάτησαν στους 51 πόντους στο 20λεπτο.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.261 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθοριστική στο ίδιο διάστημα ήταν και το αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού, που απέδωσε καρπούς. Οι παίκτες του Αταμάν -με κύριο εκφραστή τον Γκραντ- εκμηδένισαν τον Λάρκιν (όπως είχε συμβεί και με άλλα επιθετικά υπερόπλα αντιπάλων στο πρόσφατο παρελθόν), με τον γκαρντ των Τούρκων να μένει στο μηδέν παίρνοντας μόλις δύο προσπάθειες, αφού έβρισκε πάντα μπροστά του δύο παίκτες, που του έκλειναν το οπτικό πεδίο.

Το δεύτερο μέρος όμως είχε εντελώς διαφορετική γεύση, καθώς οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν τον τρόπο που αμύνονταν στην περίμετρο, με συνέπεια να μπλοκαριστεί εκτελεστικά ο «εξάστερος», κάτι που είχε καταστροφικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων. Μάλιστα, υπήρχε ένα διάστημα σχεδόν 5 λεπτών στην 4η περίοδο όπου οι «πράσινοι» έμειναν άποντοι, με συνέπεια να δεχθούν 9-0 σερί και να μπλέξουν για τα καλά.

Ευτυχώς εκεί φάνηκε η κλάση του Γκραντ, ο οποίος έδειξε ότι έχει πολλά κιλά… συκώτια ευστοχώντας σε μεγάλο τρίποντο κι έστειλε το «τριφύλλι» στο +6, αφού νωρίτερα ο Πλάις αστόχησε στο δικό του σουτ έξω από τα 6,75μ. κι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο φινάλε μάλιστα ο Παναθηναϊκός πήρε και τη διαφορά από την Εφές, αν και -μεταξύ μας- δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας. Ποτέ δεν ξέρεις όμως…

Σε επίπεδο ατομικής κριτικής, θα σταθούμε στον Γκριγκόνις, ο οποίος πυροβολούσε κατά ριπάς από την περιφέρεια (7/9 τρίποντα) και κατέγραψε μια σειρά από προσωπικά ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Ο Γκραντ πήρε την… ταυτότητα του Λάρκιν (συν το μεγάλο τρίποντο), ο Σλούκας δημιουργούσε με μαεστρία (9 ασίστ), ο Μήτογλου «κατάπιε» τους διάφορους Ντάουμ και Γουίλις και ο Αντετοκούνμπο ήρθε από τον πάγκο κι έδωσε τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση στην 4η περίοδο.

Συμπερασματικά, ο «εξάστερος» απέφυγε την παγίδα της Εφές και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του φτάνοντας ήδη στις 12 νίκες. Τώρα έχει μπροστά του ένα ακόμα απαιτητικό παιχνίδι, με τη Μονακό στο ΟΑΚΑ, που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, αν αναλογιστούμε την κόπωση κάποιων βασικών στελεχών, όπως οι Μήτογλου, Γκραντ και Γκριγκόνις, που αγωνίστηκαν για τουλάχιστον 35 λεπτά…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.