ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Αγχώθηκε αλλά πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Τα φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού παρότι προηγήθηκαν με 2-0 σετ της ΑΕΚ, επικράτησαν τελικά στο τάι μπρέικ.

Αγχώθηκε αλλά πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ

To ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου ως πασαδόρο, τις Χατζηευστρατιάδου και Σαμαντάν στις θέσεις των κεντρικών, τις Γκρότες και Καρκάσες ως ακραίες, την Άτκινσον σε θέση διαγώνιας και την Ρόγκα ως λίμπερο.

Για πρώτη φορά στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο πόντων με 7-5, έχοντας σταθερότητα στην υποδοχή και καλές επιθέσεις κυρίως με την Άτκινσον. Από τα καλά σερβίς της Γκρότες, το «τριφύλλι» έφτασε στο +3 (11-8) και έπειτα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (15-11). Ο τεχνικός της ΑΕΚ κάλεσε τάιμ άουτ και αμέσως μετά οι φιλοξενούμενες επέστρεψαν στη διεκδίκηση του σετ, ισοφαρίζοντας σε 18-18, με κορυφαία την Καλαντάτζε, καθώς η κεντρική της «Ένωσης» έκανε σχεδόν τα πάντα. Στην τελική ευθεία του πρώτου σετ η ΑΕΚ πέρασε μπροστά (20-22) εκμεταλλευόμενη κάποια εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού, αλλά το «τριφύλλι» είχε τις λύσεις για να ισοφαρίσει σε 23-23. Η Σαμαντάν ήταν ο X-Factor του πρώτου σετ, αφού με ένα μπλοκ και δική της επίθεση στο τέλος, «έγραψε» το 26-24, δίνοντας το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό.

ΜΠΑΜ με Χαντάβα!
ΜΠΑΜ με Χαντάβα! 1.097 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο σετ και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πήρε πρώτος… αέρα δύο πόντων (8-6), διαφορά που πολύ γρήγορα μεγάλωσε (11-7), αφού το δίδυμο Άτκινσον-Καρκάσες τελείωνε σωστά τις επιθέσεις. Ο Γιουνούς Οτσάλ κάλεσε τάιμ άουτ, όμως τα προβλήματα στην «Ένωση» συνεχίστηκαν και το σκορ διαμορφώθηκε στο 14-8, ύστερα από το δεύτερο άσσο της Γκρότες στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήλεγχε απόλυτα το σετ, στην τελική ευθεία του οποίου μπήκε με +6 (20-14), αλλά οι «πράσινες» έχασαν την συγκέντρωσή τους επιτρέποντας στις φιλοξενούμενες να μειώσουν σε 20-18. Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έχοντας εκ νέου με το μέρος τους τις λεπτομέρειες διαμόρφωσαν το 25-21, κάνοντας ταυτόχρονα το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ μπήκε πολύ πιο δυνατά από τον Παναθηναϊκό στο σετ προηγούμενη με 1-4 και 2-7, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Καλμαζίδης να καλέσει τάιμ άουτ. Οι «πράσινες» είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους και οι φιλοξενούμενες μεγάλωσαν ακόμα περισσότερο τη μεταξύ τους απόσταση (4-12). Το τάιμ άουτ του Καλμαζίδη άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα, αφού το «τριφύλλι» σταθεροποίησε την υποδοχή του, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με την Γκρότες σε θέση σερβίς έτρεξε ένα φοβερό σερί 7-0 μειώνοντας σε 11-12. Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, μεγαλώνοντας εκ νέου τη διαφορά στο +7 (13-20) και από εκείνο το σημείο και έπειτα δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο 17-25 και να μειώσουν σε 2-1 τα σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα από την ΑΕΚ και πήρε προβάδισμα με 2-0 και 4-2, ενώ λίγο αργότερα οι «πράσινες» έφτασαν και στο double score (8-4). Η «Ένωση» αντέδρασε ξανά ισοφαρίζοντας σε 12-12, αναγκάζοντας έτσι τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ, αφού έβλεπε τα προβλήματα στην υποδοχή να κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την εμφάνισή τους. Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυρες» κατάφεραν να προηγηθούν με 15-18 και να μπουν στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενες με 18-20. Οι «πράσινες» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού αύξησαν την πίεσή τους από το σερβίς και ισοφάρισαν σε 23-23, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει με 23-25 και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Η αρχή του τάι μπρέικ βρήκε τον Παναθηναϊκό και πάλι σε θέση οδηγού με 2-0, αλλά και πάλι την ΑΕΚ να ανατρέπει την κατάσταση (3-4). Το σετ συνέχισε να πηγαίνει πόντο-πόντο, μέχρι το σημείο όπου οι «πράσινες» βρήκαν τις λύσεις, πήγαν στο +2 (11-9) και λίγο αργότερα έφτασαν στο 15-13 και πήραν τη νίκη με 3-2 σετ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.