ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μαγική εικόνα, αλλά θα περάσει στο Περιστέρι

Την «πάτησε» από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, αλλά μπορεί την ανατροπή στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός παρότι προηγήθηκε κόντρα στον Ατρόμητο με τον Αϊτόρ, δέχθηκε ένα γκολ με «παράξενες» γραμμές να το κρίνουν μέσω VAR, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς, ο Ιωαννίδης έχασε πέναλτι, με το 1-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Μαγική εικόνα, αλλά θα περάσει στο Περιστέρι

Την «πάτησε» από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, αλλά μπορεί την ανατροπή στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός παρότι προηγήθηκε κόντρα στον Ατρόμητο με τον Αϊτόρ, δέχθηκε ένα γκολ με «παράξενες» γραμμές να το κρίνουν μέσω VAR, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς, ο Ιωαννίδης έχασε πέναλτι, με το 1-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Nτεμπούτο για Μπακασέτα, Νταγκόφσκι, Ούγκο, με καλή παρουσία.

Το ματς:

Με τον Παναθηναϊκό να έχει επτά αλλαγές στη σύνθεση του, το πλάνο δεν άλλαξε, αφού το πράσινο πρέσινγκ, ξεκίνησε από νωρίς. Το “τριφύλλι” άγγιξε το γκολ μόλις στο 8′ όταν η μπάλα από το Μλαντένοβιτς έφτασε στην περιοχή, ο Τζούριτσιτς έστρωσε στον Μπακασέτα, με τον Τάσο, να κάνει ένα τρομερό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Δευτερόλεπτα αργότερα όμως η ομάδα του Τερίμ έφτασε στο γκολ. Ο Μπακασέτας με εξαιρετική κάθετη πέρασε στον Τζούριτσιτς, αυτός έκανε το γύρισμα στην περιοχή, με τον Αϊτόρ να πλασάρει όμορφα τον Τσιντώτα για το 1-0 στο 10′.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.319 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε το πόδι απο το γκάζι και στο 19′ έφτασε κοντά στο 2-0, με τον Ούγκο να κάνει εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας με τον Αϊτόρ να κατεβάζει την μπάλα στην περιοχή και να σουταρει αλλά ο Ασεβέδο έκανε τάκλιν και έδιωξε κόρνερ.

Στο 28′ σε μια ανύποπτη φάση, ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση με την κάθετη στον Έρλγινκμαρκ που σούταρε ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε, αλλά ο Αντζιέλσκι σε οριακή φάση πλάσαρε για το 1-1 με το γκολ να μετρά μέσω VAR.

Οι ισορροπίες άλλαξαν με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και τον Ατρόμητο να κάνει την ολική ανατροπή στο 39′. Από κόρνερ που εκτελέστηκε οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα ο Ρομπάιγ πέρασε κάθετα στον Γιουμπιτάνα που νίκησε στο τετ-α-τετ τον Ντραγκόφσκι για το 1-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Ατρομήτου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με κάποια κόρνερ στην αρχή του δευτέρου μέρους τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αλλαγές με τον Παναθηναϊκό να χάνει κατευθείαν την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους όταν ο Μαντσίνι, βρήκε τον Μπακασέτα, αυτός άνοιξε στον Αϊτορ στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο 67′ λίγο έλειψε ο Παναθηναϊκός να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο όταν από φάση που ξεκίνησε από φάουλ το οποίο δεν δόθηκε, ο Βαλένσια, πήρε την μπάλα από τον Αντζιέλσκι, πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά την έστειλε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 70′ με την σέντρα του Μλαντένοβιτς και την κεφαλιά του Τζούριτσιτς, που μπλόκαρε ο Τσιντώτας! Ο Τερίμ έκανε και αλλες αλλαγές περνώντας στο ματς τον Μπερνάρ ο οποίος δραστηριοποιήθηκε αμέσως στο ματς και από το 72′ ως το 75′ έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Η πρώτη μετά από σέντρα, δεν έκανε καλή κεφαλιά, ενώ στη δεύτερη από τρομερή μπαλιά του Ιωαννίδη, δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Τσιντώτα που μπλόκαρε.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να πιέζουν πλησιάζοντας συνεχώς την περιοχή του Ατρομήτου, ο οποίος έπαιζε… ταμπούρι και σε μια ανύποπτη φάση ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι μετά από αγκωνιά του Ασεβεδο στον Ιωαννίδη. Όμως ο Φώτης εκτέλεσε α λα… Πανένκα, ο Τσιντώτας απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι, ο Ιωαννίδης πήγε για το “ριμπάουντ” και την έστειλε εκ νέου στο δοκάρι με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να μπλοκάρει.

Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξαν τίποτα και ο Παναθηναϊκός με το κατά του 2-1, πάει για ανατροπή στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ) : Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60′ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Μαντσίνι (87′ Ζέκα), Αράο (71′ Ρούμπεν), Βιλένα (60′ Μπερνάρ), Αϊτόρ, Τζούριτσιτς, Μπακασέτας (71′ Ιωαννίδης).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Γεντβάι, Φικάι, Κυριόπουλος.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς) : Τσιντώτας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65′ Ντε Μποκ), Αθανασίου, Έντερ, Έρλινγκμαρκ, Ρομπάιγ (75′ Πομόνης), Γιουμπιτάνα (65′ Κουέν), Βρακάς (65′ Βαλένσια), Αντζιέλσκι.

Έμειναν στον πάγκο: Δήμος, Βέργος, Τριμμάτης, Καραμάνης, Ντιρκς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.