ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Δεν ήρθε η απόλυτη υπέρβαση, δεν… χάθηκε και ο κόσμος

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού AKTOR στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία ολοκληρώθηκε με αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν ήρθε η απόλυτη υπέρβαση, δεν… χάθηκε και ο κόσμος

Ευθύς εξαρχής η αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έμοιαζε με πολύ δύσκολη αποστολή για τον Παναθηναϊκό, καθώς αντιμετώπιζε μια άκρως αθλητική ομάδα, η οποία δεν του… ταιριάζει κι ενώ ταξίδεψε στο Βελιγράδι με «μισή» (χωρίς Σλούκα, Βιλντόσα) περιφέρεια και λειψό, όσο και καταπονημένο ρόστερ. Η απόλυτη υπέρβαση για τους «πράσινους» δεν ήρθε αφού ηττήθηκαν με το κάπως άδικο 90-75, ωστόσο δεν… χάθηκε και ο κόσμος.

Οι παίκτες του Αταμάν κατέθεσαν μαχητικότητα και πάθος στο παρκέ μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου, κάτι που αποτυπώθηκε στα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν κατά κόρον (13 μέχρι το 15’). Κάπου εκεί όμως υπέστησαν το… κλασικό τους μπλακ-άουτ, που επέτρεψε στους Ισραηλινούς να αντιστρέψουν πλήρως την κατάσταση και να ξεφύγουν με +13 χάρη σε επιμέρους σκορ 26-7 μέχρι τα μισά του 3ου δεκαλέπτου.

Ήταν ένα διάστημα όπου η επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού» πήγε… περίπατο, καθώς δεν υπήρχαν συνεργασίες και αυτοματισμοί. Μεγάλα αγκάθια σε εκείνο το διάστημα ήταν η αστοχία στα τρίποντα, όπως και κάποια «φθηνά» λάθη, που έδωσαν εύκολους πόντους στη Μακάμπι, η οποία εκμεταλλεύτηκε την αθλητικότητα των στελεχών της, που έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα της και ανάγκασαν σε τραβηγμένες ενέργειες τους αντιπάλους τους.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 2.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το θετικό ήταν ότι ο «εξάστερος» έκανε την προσπάθειά του, δεν τα παράτησε και επανήλθε στο παιχνίδι, κάτι που οφείλεται στο second unit. Παίκτες όπως ο Καλαϊτζάκης και ο Αντετοκούνμπο ήρθαν από τον πάγκο, «έτρεξαν» τους Ισραηλινούς και κατέθεσαν και την ψυχή τους στο παρκέ διεκδικώντας κάθε μπάλα. Πάλι όμως έλειψε το υπερβατικό στοιχείο από τους «πράσινους» όταν έφτασαν σε απόσταση αναπνοής.

Ένα μεγάλο σουτ ή μια-δυο καθαρές άμυνες δεν ήρθαν ποτέ στην τελική ευθεία, ειδικά από τη στιγμή που ο Αταμάν αναγκάστηκε να αποσύρει στον πάγκο τον Γκραντ, ο οποίος χρεώθηκε με 4ο φάουλ στο 64-62 κι ενώ απέμεναν 7,5 λεπτά για το φινάλε. Κι όλα αυτά ενώ ο Ναν ήταν παροπλισμένος από τα μέσα της 3ης περιόδου λόγω ενοχλήσεων στον αγκώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 10 από τους 13 τελευταίους πόντους του Παναθηναϊκού ήρθαν διά χειρός Καλαϊτζάκη, με τους υπόλοιπους να σημαδεύουν… σίδερο.

Να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στον 24χρονο γκαρντ, ο οποίος έκανε το ματς της ζωής του στην Ευρωλίγκα και απέδειξε πως αξίζει ευκαιριών. Πόσα όμως να κάνει κι εκείνος; Ναι, πήρε πολλές βοήθειες από τον Αντετοκούνμπο, από τον Μήτογλου (όσο άντεχε) και από τον αεικίνητο Γκραντ, αλλά -κακά τα ψέματα- δεν αρκούσαν. Το τρομερό είναι ότι αν αφαιρέσουμε τους Καλαϊτζάκη, Αντετοκούνμπο, Γκραντ και Μήτογλου, τότε οι υπόλοιποι «πράσινοι» είχαν 6/18 δίποντα και 2/13 τρίποντα! Απελπιστικά ποσοστά…

Άλλωστε, μιλάμε για ένα ματς που το «τριφύλλι» είχε τον Λεσόρ μόλις στους 4 πόντους κι ενώ όσο βρισκόταν στο παρκέ η ομάδα του είχε -26! Επίσης, ο Γκριγκόνις θύμισε τον… περσινό Γκριγκόνις έχοντας 2/9 εντός παιδιάς και -1 μονάδα στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Όσο για τον Χουάντσο, είναι φανερό πλέον ότι πρέπει επειγόντως να γυρίσει τον διακόπτη και να θυμηθεί τον καλό εαυτό του για να προσφέρει αυτά που μπορεί. Ειδικά το τρίποντο που έχασε εντελώς αμαρκάριστος στο 73-66 ήταν… πέναλτι σε κενή εστία!

Για να κλείσουμε, θα σημειώσουμε ξανά ότι δεν ήρθε και η… καταστροφή του κόσμου με αυτή την ήττα αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που υπήρχαν και αυτά που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μπορεί η Μακάμπι να απέκτησε πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον «εξάστερο», αλλά η ομάδα του Αταμάν έχει μπροστά της τρεις «τελικούς» και σε περίπτωση που κάνει το 3/3 θα διατηρηθεί σε τροχιά τετράδας. Ή ακόμα και τριάδας…

Υ. Γ. Επειδή παίζει και ο αντίπαλος. Η Μακάμπι είχε 10/20 τρίποντα και μόλις 11 λάθη.

Υ. Γ. 2 Μάλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο στην τελική ευθεία ο Κώστας Αντετοκούνμπο, όπως και να πάρει κάποια ευκαιρία ο Μωραΐτης, έστω και για λίγα λεπτά.

Υ. Γ. 3 Πήγαν στράφι και τα 20 επιθετικά ριμπάουντ του «τριφυλλιού»…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.