ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κώστας Μανωλιουδάκης

Το δίδυμο Μπακασέτα-Ιωαννίδη θα κάνει θραύση

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για το ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον Φατίχ Τερίμ της ψυχολογίας των μεγάλων αγώνων και το νέο πράσινο όπλο που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το δίδυμο Μπακασέτα-Ιωαννίδη θα κάνει θραύση

Η φήμη που συνοδεύει τον Φατίχ Τερίμ καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς, άκρως επιτυχημένης, καριέρας του, είναι ότι πρόκειται για μετρ της ψυχολογίας και των μεγάλων αγώνων. Μία πρώτη γεύση πήραμε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena», αλλά και στα ματς του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό και το γαϊτανάκι συνεχίζεται με το ντέρμπι κορυφής κόντρα στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, που αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το πιστοποιήσει.

Ο Τούρκος προπονητής ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να λειτουργήσει σαν άλλος… σκάουτερ στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Ατρόμητο, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο ματς ήταν το μοναδικό που θα μπορούσε να δει στην πράξη, ήτοι στο γήπεδο, τα περισσότερα από τα χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Υπό την έννοια ότι υπάρχει και αγώνας ρεβάνς στο Περιστέρι.

Αυτό είχε ως τίμημα μία ήττα εκτός προγράμματος που έμπλεξε την κατάσταση και δυσκόλεψε την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την εκνευριστική αστοχία του, την «έπαρση» αρκετών ποδοσφαιριστών του που νόμιζαν ότι θα νικήσουν εύκολα τους αντιπάλους τους, αλλά κυρίως το γεγονός ότι ήταν πλήρως ασύνδετος με τόσα νέα πρόσωπα και με παίκτες που δεν ήξεραν καλά-καλά τα ονόματα των συμπαικτών τους.

Κάτι που φάνηκε περίτρανα στα τακτικά λάθη ασυνεννοησίας και έλλειψης χημείας, καθώς επίσης και στις τραγικές επιστροφές στην άμυνα (αμυντικό τρανζίσιον), με πιο χαρακτηριστικό το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Επί της ουσίας, η πρώτη ήττα επί των ημερών του Τερίμ στον Παναθηναϊκό από τον Ατρόμητο, ήταν αποτέλεσμα του τιμήματος των πολλών χειμερινών μεταγραφών και της αναγκαστικά άγαρμπης ενσωμάτωσής τους στην ομάδα.

Ετσι όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Πλέον, θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα, να νικήσει στο Περιστέρι με διαφορά δύο γκολ και να περάσει στην ημιτελική φάση. Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι και τόσο δύσκολο, αρκεί να υπάρξει η δέουσα σοβαρότητα και να μην χαθούν ξανά ένα τσουβάλι ευκαιρίες όπως στη Λεωφόρο.

Πριν απ’ τη ρεβάνς του κυπέλλου, ωστόσο, υπάρχει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ενα ματς κομβικό όσον αφορά τον κυρίαρχο στόχο των πράσινων που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενα ματς όπου η επιρροή του Φατίχ Τερίμ θα παίξει σαφώς μεγαλύτερο ρόλο απ’ ό,τι στο παιχνίδι Κυπέλλου που προηγήθηκε.

Ο Τερίμ μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί πολύ καλά στα ντέρμπι όσον αφορά την τακτική και ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας του. Τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό στα δύο ματς του κυπέλλου όσο και κόντρα στην ΑΕΚ στην «OPAP Arena». Την Κυριακή έχει ένα ακόμη ματς υψηλού δείκτη δυσκολίας μπροστά του και ένα από τα θετικά στοιχεία που κρατάει απ’ τις…. δοκιμές ετοιμότητας των μεταγραφών που έγιναν τον Γενάρη, είναι η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έδωσε την εντύπωση ότι φοράει χρόνια την πράσινη φανέλα και πιστοποίησε ότι δεν χρειάζεται καθόλου χρόνο προσαρμογής. Με τον Ιωαννίδη μπροστά του θα κάνουν θραύση. Αυτό είναι βέβαιο. Δεν τους είδαμε μαζί ακόμα. Θα τους δούμε την Κυριακή στην Τούμπα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα τους νιώσουν και αντίπαλοι. Με πρώτο τον ΠΑΟΚ.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.