ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ήττα – μαχαιριά στην Τούμπα για τον Παναθηναϊκό

Με πολλά αμυντικά κενά κυρίως στο τρανζίσιον παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-1 στην Τούμπα και έμεινε τρίτος στη βαθμολογία. Ο Μπακασέτας με πέναλτι ισοφάρισε το γκολ του Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Τεράστιες ευκαιρίες από Μλαντένοβιτς και Γεντβάι στο φινάλε

Ήττα - μαχαιριά στην Τούμπα για τον Παναθηναϊκό

Με πολλά αμυντικά κενά κυρίως στο τρανζίσιον παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχασε με 2-1 στην Τούμπα και έμεινε τρίτος στη βαθμολογία. Ο Μπακασέτας με πέναλτι ισοφάρισε το γκολ του Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Τεράστιες ευκαιρίες από Μλαντένοβιτς και Γεντβάι στο φινάλε.

Το ματς:

Με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να είναι ανούσιος κύλησαν τα πρώτα λεπτά του ματς στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός ήταν άρτια στημένος στον αγωνιστικό χώρο, με τους Αράο και Κώτσιρα να τρέχουν ασταμάτητα, τον Μπακασέτα να μοιράζει ματς και τα μπακ να είναι σοβαρά στο αμυντικό κομμάτι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πατήσουν στην περιοχή, ωστόσο αναλώθηκαν σε αρκετές λανθασμένες επιλογές, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που εκμαίευσαν το φάουλ πέφτοντας εύκολα στον αγωνιστικό χώρο.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.005 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την πρώτη ευκαιρία του ματς ωστόσο την απώλεσε ο Παναθηναϊκός. Στο 19′ το “τριφύλλι” αναπτύχθηκε από τα αριστερά, με τον Μλαντένοβιτς και τον Αϊτόρ να συνδυάζονται, τον Ισπανό να γυρίζει στον Μπακασέτα, που σούταρε με δύναμη στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τα λεπτά κυλούσαν με κακό θέαμα στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ στο 37′ προηγήθηκε με το γκολ του Κουλιεράκη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μουργκ, με το γκολ να ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα, ωστόσο πλήρωσε τις κακές του επιστροφές στο 43′. Αστραπιαία αντεπίθεση των γηπεδούχων, με τον Τάισον να τροφοδοτεί τον Ντεσπόντοφ κι εκείνον να εκτελεί με σουτ από τα αριστερά για το 1-0.

Η ομάδα του Τερίμ, δεν πτοήθηκε και αναζήτησε το γκολ πριν το ημίχρονο, φτάνοντας κοντά σε δυο περίπτωσεις. Αρχικά στο 45’+4′ με τον Αράο να κάνει ένα τρομερό σουτ, που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι, ενώ στην εκτέλεση του η κεφαλιά του Ούγκο έφυγε άουτ.

Με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε τρεις αλλαγές με τους Ούγκο, Γερεμέγεφ και Αϊτόρ να περνούν εκτός και τους Τσέριν, Τζούριτσιτς και Μπερνάρ να μπαίνουν στο ματς.

Αυτή η κίνηση ωφέλησε τον Παναθηναϊκό, αφού ο Τάσος Μπακασέτας κέρδισε πέναλτι για πάτημα του Τάισον. Ο Τάσος ανέλαβε την εκτέλεση “κεραυνοβολώντας” τον Κοτάρσκι για το 1-1!

Ωστόσο το σκορ αυτό δεν έμεινε για πολύ αφού ο ΠΑΟΚ σε μια ακόμη γρήγορη επίθεση στο 56′ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Μπάμπα γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μουργκ άφησε την μπάλα στον Ντεσπόντοφ που πλάσαρε τον Ντραγκόφσκι για το 2-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Παναθηναϊκός είχε να διαχειριστεί μια ακόμη ατυχία με τον Βαγιαννίδη, να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου, λόγω τραβήγματος, με τον Λημνιό να τον αντικαθιστά στο 64′.

Παρά την ενέργεια που έδειχνε να λείπει ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει το δικό του παιχνίδι και στο 71′ έχασε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, όταν ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακασέτας με προβολή νικήθηκε από τον Κοτάρσκι.

Στο 86′ ο Παναθηναϊκός έβγαλε την ομορφότερη του ευκαιρία στο ματς, όταν ο Μαντσίνι, ο Τζούριτσιτς και ο Μπερνάρ συνδυάστηκαν, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει με απίθανη κάθετη τον Μλαντένοβιτς, που στο τετ-α-τετ δεν κατέφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι, με το 2-1 να παραμένει.

Οι “πράσινοι” έχασαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν κυκλοφόρησαν όμορφα την μπάλα, με τον Λημνιό να περνά αριστερά στον Μπερνάρ, αυτός γύρισε στον Γέντβαϊ που έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά την έστειλε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Kουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72′ Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (88′ Τζίμας).

Έμειναν στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Σοάρες.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μπακασέτας, Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν), Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ρούμπεν, Ζέκα, Ακαϊντίν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.