ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να βρει ταυτότητα άμεσα, διαφορετικά θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχασε τον δρόμο του και πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τους πιο απλούς στόχους του.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να βρει ταυτότητα άμεσα, διαφορετικά θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά

Δεν είναι Παναθηναϊκός αυτό που βλέπουμε. Τουλάχιστον δεν είναι ο Παναθηναϊκός που μας είχε συνηθίσει τα χρόνια του Γιοβάνοβιτς, δεν είναι ο Παναθηναϊκός που διεκδικεί το πρωτάθλημα, που διεκδικούσε την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Όχι πριν από… 5-6 χρόνια, αλλά πριν από 5-6 μήνες. Όχι με τον Σισέ, τον Λέτο, τον Κατσουράνη, αλλά με τον Ιωαννίδη, τον Σπόραρ, τον Σένκεφελντ.

Τώρα που είπα Σένκεφελντ: να ένα από τα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Όχι το μεγαλύτερο, όχι το σημαντικότερο, σίγουρα όμως εκείνο που δείχνει τη γενικότερη νοοτροπία που περνάει ο Φατίχ Τερίμ και την ταυτότητα που συνεχίζει να αναζητεί ο Παναθηναϊκός. Ένας από τους πιο βασικούς ποδοσφαιριστής της ομάδας – διεκδικήτριας υψηλών στόχων και ένας από τους ηγέτες της, ξαφνικά είναι… εξαφανισμένος. Πέμπτος στην ιεραρχία των στόπερ. Από πρώτος, πέμπτος. Χωρίς εξήγηση, μα πάνω απ’ όλα χωρίς ποδοσφαιρική λογική.

Για να παίξουν παίκτες που μόλις ήρθαν και που είναι δανεικοί. Ο Φατίχ Τερίμ είναι χρόνια στους πάγκους, σίγουρα ξέρει πολλά περισσότερα απ’ όσα εμείς γνωρίζουμε, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με πράγματα που βγάζουν μάτι. Όπως το ότι ο ήρωας του Καραϊσκάκη, Λοντίγκιν, ξαφνικά τρώει πάγκο από τον επίσης δανεικό Ντραγκόφσκι.

Όπως ότι σε κάθε παιχνίδι βλέπουμε και έναν διαφορετικό κεντρικό αμυντικό να μετατρέπεται σε σέντερ φορ, μήπως και σε κάποια… γιόμα δημιουργηθούν συνθήκες για ευκαιρία. Συγνώμη αλλά αυτό το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να σου χαρίσει τίτλους. Ούτε νίκες σε μεγάλα ματς.

Για την ακρίβεια, αν ο Παναθηναϊκός δε βρει αγωνιστική ταυτότητα το συντομότερο δυνατό, κινδυνεύει να πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά. Και η ανεπανόρθωτη ζημιά δεν είναι το να μην πάρει το πρωτάθλημα. Είναι το να βγει τέταρτος, να πάρει ο Άρης κανένα Κύπελλο και να βρεθούμε ξανά μια τριετία πίσω. Όταν οι πράσινοι δεν έπαιζαν καν στην Ευρώπη.

Δεν είναι υπερβολή, είναι ρεαλιστικό σενάριο. Πλέον όσο απέχει η κορυφή, απέχει και η τέταρτη θέση και την Κυριακή οι πράσινοι παίζουν ντέρμπι με τον τέταρτο Ολυμπιακό. Πριν την Κυριακή υπάρχει και ο επαναληπτικός με τον Ατρόμητο, που πλέον έχει γίνει κάτι παραπάνω από δύσκολος. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να γυρίσει στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις και να αρχίζει να σέβεται ξανά το ποδόσφαιρο. Γιατί όσο δεν το σέβεται, δε θα τον σεβαστεί και αυτό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.