ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μαγικός Μπερνάρ, περίπατος στις Σέρρες και τώρα… Τούμπα

Με δύο ασίστ του Βραζιλιάνου μάγου, που είχε επιβλητική παρουσία στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση από τις Σέρρες (3-0) και συνεχίζει το κυνήγι για τον τίτλο. Βέρμπιτς, Παλάσιος και Γερεμέγεφ οι σκόρερ, στροφή στο Κύπελλο και στο ματς της Τετάρτης στην Τούμπα

Μαγικός Μπερνάρ, περίπατος στις Σέρρες και τώρα... Τούμπα

Με δύο ασίστ του Βραζιλιάνου μάγου, που είχε επιβλητική παρουσία στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση από τις Σέρρες (3-0) και συνεχίζει το κυνήγι για τον τίτλο. Βέρμπιτς, Παλάσιος και Γερεμέγεφ οι σκόρερ, στροφή στο Κύπελλο και στο ματς της Τετάρτης στην Τούμπα

To ματς

Άκρως δραστήριος ο Παναθηναϊκός από την αρχή του ματς στις Σέρρες, με τις κινήσεις και το πάθος των παικτών του Τερίμ να αποδεικνύουν ότι μόνος στόχος ήταν η νίκη και μάλιστα από νωρίς. Μόλις στο 8′ λοιπόν οι “πράσινοι” κέρδισαν κόρνερ από το αριστερά, με τον Μπερνάρ να εκτελεί φέρνοντας την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Βέρμπιτς με κεφαλιά την έστειλε αρχικά στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 0-1!

Το γκολ αυτό όπως ήταν λογικό έκανε την ομάδα να ανέβει και να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ. Στο 20′ οι πράσινοι προειδοποίησαν όταν ο Βιλένα πάτησε περιοχή από δεξιά, μετά από πάσα του Μπερνάρ, σούταρε από πλάγια θέση αλλά η μπάλα να πέρασε ελάχιστα άουτ! Ωστόσο, στο 31′ το ηχηρό προβάδισμα ήρθε, με τον εξαιρετικό Μπερνάρ να κλέβει την μπάλα και να την σπάει αμέσως στον επερχόμενο Παλάσιος, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα έκανε το 0-2!

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.301 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να μπουν ξανά στο ματς και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να τα καταφέρουν με τον Ντάνκερλουι να πιάνει ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο κατέληξε στο δοκάρι του Λοντίγκιν με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε λίγο νωθρά, ωστόσο η αντικατάσταση του Βέρμπιτς από τον Κώτσιρα, έκανε το τριφύλλι να πάρει ξανά τα ηνία του κέντρου και να δημιουργεί ευκολότερα συνθήκες για να επιτεθεί προς την εστία του Πανσερραϊκού.

Στο 59′ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ με τον Κώτσιρα να σουτάρει εκτός περιοχής, τον Χοβάν να αποκρούει και τον Παλάσιος να αστοχεί στην επαναφορά.

Το παιχνίδι είχε “σβήσει” με τον Παναθηναϊκό να παραμένει όμως προσεκτικός απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθούσε να μειώσει χωρίς αποτέλεσμα. Στο 74′ ήρθε ακόμη μια καλή ευκαιρία για το τριφύλλι με τον Χοβάν να βγάζει την κεφαλιά του Βιλένα, μετά το γύρισμα του Σπόραρ από αριστερά και να αποκρούει στη συνέχεια το σκαστό σουτ του Μπερνάρ.

Ακόμη μια καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Μπερνάρ έκανε υπέροχη κίνηση, πάτησε περιοχη από τα αριστερά, πλάσαρε, αλλά ο Χοβάν απέκρουσε.

Στις καθυστερήσεις μπήκε το “κερασάκι” στην τούρτα, με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί την μπάλα, αυτή να φτάνει στον Μαντσίνι, που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε η μπάλα κόντραρε στον Γερεμέγεφ που βρήκε δίχτυα για μια ακόμη φορά φέτος διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τον Παναθηναϊκό στις Σέρρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία) : Χοβάν, Ντάνκερλουι, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (25′ λ.τ. Σοφιανός), Ουεντραόγκο (46′ Πεταυράκης), Στάικος, Ουάρντα, Μορέιρα, Τομάς (69′ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (69′ Μπετανκόρ).

Έμειναν στον πάγκο: Κατσικας, Γκοτζαμανίδης, Οικονόμου, Μούργος, Γούλερι.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα, Μπερνάρ, Παλάσιος, Σπόραρ, Βέρμπιτς (57′ Κώτσιρας).

Έμειναν στον πάγκο: Ντραγκόφσκι, Ρούμπεν, Σένκεφελντ, Μπακασέτας, Λημνιός, Μαντσίνι, Μλαντένοβιτς, Γερεμέγεφ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.