ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Διπλό πρόκρισης με γκολ…. Play Station στην Τούμπα

Προβάδισμα πρόκρισης με γκολ του Σπόραρ βγαλμένο από... Play Station. Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε ΠΑΟΚ και έναν ανεκδιήγητο Ολλανδό διαιτητή που έδινε τα πάντα στους γηπεδούχους, έφυγε με το 1-0 από την Τούμπα χάρη σε ένα υπέροχο σε δημιουργία γκολ και κλειδώνει την πρόκριση την άλλη Τετάρτη στη Λεωφόρο. Αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας μετά από... κοκορομαχία.

Διπλό πρόκρισης με γκολ.... Play Station στην Τούμπα

Προβάδισμα πρόκρισης με γκολ του Σπόραρ βγαλμένο από… Play Station. Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε ΠΑΟΚ και έναν ανεκδιήγητο Ολλανδό διαιτητή που έδινε τα πάντα στους γηπεδούχους, έφυγε με το 1-0 από την Τούμπα χάρη σε ένα υπέροχο σε δημιουργία γκολ και κλειδώνει την πρόκριση την άλλη Τετάρτη στη Λεωφόρο. Αποβλήθηκαν Τάισον και Μπακασέτας μετά από… κοκορομαχία.

Το ματς:

Πολύ καλή η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με τους παίκτες του τριφυλλιού να είναι σωστά στημένοι και οργανωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν κλείσει τον ΠΑΟΚ στο δικό του μισό γήπεδο.

Στο 3′ οι “πράσινοι” έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Κοτάρσκι με τον Μιχαηλίδη να βάζει στοπ, ενώ στο 6′ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Μπερνάρ να κάνει υπέροχη ατομική ενέργεια από τα αριστερά περνώντας δυο παίκτες, έκανε την κάθετη στον Σπόραρ, αλλά ο Σλοβένος δεν έκανε το κοντρόλ με αποτέλεσμα η φάση να περάσει. Ξανά ο Παναθηναϊκός δυο λεπτά αργότερα πλησίασε στην περιοχή, με τον Μλαντένοβιτς να συνεργάζεται, γυρίζοντας την μπάλα στον Μπερνάρ, αυτός ωστόσο άργησε και έχασε την μπάλα.

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.317 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 13′ έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς όταν ο Ζίβκοβιτς προσποιήθηκε ωραία από τα αριστερά σε δύο παίκτες και έβγαλε τη σέντρα, ο Ντεσπόντοφ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε την προβολή, που πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει την ένταση και στο 21′ απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Ο Ότο άνοιξε στα αριστερά, ο Ντεσπόντοφ είδε το ανέβασμα του Ράφα Σοάρες, που γύρισε στην περιοχή, με τον Ντραγκόφσκι να λέει «όχι» από κοντά με τα πόδια στην προβολή του Τόμας. Η φάση συνεχίστηκε με τον Ντεσπόντοφ να σουτάρει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, μπορεί να δέχθηκε πίεση, ΄όμως είχε τους τρόπους να φτιάχνει το παιχνίδι του και να κάνει τη μετάβαση από την μια περιοχή στην άλλη, όπως έγινε στο 32′. Εξαιρετική πάσα του Τσέριν, που έβγαλε με προϋποθέσεις στην κόντρα τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μπερνάρ από τα αριστερά σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, κάνοντας κακό κοντρόλ, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να τον προλαβαίνουν. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα το τριφύλλι απείλησε με αξιώσεις, όταν ο Μπερνάρ, έκανε εξαιρετικό κοντρόλ, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε, αλλά ο Κεντζιόρα με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” αναπτύχθηκαν με καταπληκτικό τρόπο από την άμυνα τους, με τον Μπακασέτα να δίνει στον Αράο, αυτός πέρασε στον Μπερνάρ, που την έδωσε στον Μλαντένοβιτς που την επέστρεψε στον Βραζιλιάνο, ο Μπερνάρ την πέρασε δεξιά στον Κώτσιρα, που με σέντρα βρήκε τον Μπερνάρ στην περιοχή, έκανε την κεφαλιά ο Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά ο Σπόραρ την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1!

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, λίγο έλειψε ο Παναθηναϊκός να βρει και δεύτερο γκολ και να πάρει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση. Ωραία συνεργασία Μλαντένοβιτς-Μπακασέτα, ο Σπόραρ υποδέχτηκε και έκανε εντυπωσιακό πάρσιμο, εκτελώντας τον Κοτάρσκι, αλλά ο Κροάτης προχώρησε σε μεγάλη επέμβαση.

Η ψυχολογία του Σλοβένου είχε ανέβει στα ύψη, με τον Παναθηναϊκό να είναι συνεχώς στην επίθεση και να πιέζει για το δεύτερο γκολ το οποίο άγγιξε ξανά στο 66′ όταν ο φορ του τριφυλλιού έπιασε ένα ξαφνικό σουτ με τον Κοτάρσκι να αποκρούει. Ο Τερίμ ανακάτεψε την τράπουλα του, περνώντας στο ματς, Ζέκα, Μαντσίνι αλλάζοντας τη διάταξη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε στο 75′ όταν από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα δεξιά ο Σαμάτα έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Ντραγκόφσκι με ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ επέμβαση κράτησε το 0-1!

Στο 78′ ο Μπακασέτας μάρκαρε, όχι σκληρά, τον Τάισον, ο παίκτης του ΠΑΟΚ εκνευρίστηκε οι δυο παίκτες είχαν αψιμαχία, αυτός του ΠΑΟΚ χτύπησε τον Τάσο, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής έδειξε κόκκινες και στους δυο που έμειναν με δέκα.

Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” δεν μάσησαν και αφού έχασαν μια πολύ καλή στιγμή με ατομική ενέργεια του Μαντσίνι που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, ήταν μόνιμα πηγή κινδύνου για την εστία του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανούσιοι και κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω από την περιοχή του Παναθηναϊκού η οποία ήταν ΑΨΟΓΑ οργανωμένη με τις γραμμές κοντά και με τον Φατίχ Τερίμ, να δίνει ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος!

Στο 90’+3′ από το πουθενά, ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε, όταν ο Μεϊτέ έκανε ένα σουτ και η μπάλα μετά από τριπλή κόντρα κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι που μπλόκαρε.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη και πάει για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου στη ρεβάνς της Λεωφόρου σε μια εβδομάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες, Σβαμπ (76′ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Αντόνιο (63′ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (63′ Τάισον), Τόμας (71′ Σαμάτα).

Έμειναν στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Τζίμας.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (86′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Τσέριν (86′ Σένκεφελντ), Μπακασέτας, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Σπόραρ (74′ Ζέκα), Μπερνάρ (86′ Βαγιαννίδης).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Φικάι, Γερεμέγεφ, Κυριόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.