ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Το… masterclass του Τερίμ στα ντέρμπι δημιουργεί αισιοδοξία για τα Playoffs

Ο Παναθηναϊκός με τη διαχείριση του Φατίχ Τερίμ σε έναν μήνα φωτιά, με πολλά ντέρμπι, αμέτρητες υποχρεώσεις και πολλούς τραυματισμούς, κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στον τελικό Κυπέλλου και να βρεθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή. Το Panathinaikos24.gr αναλύει την αψεγάδιαστη διαχείριση του Τούρκου τεχνικού.

Παναθηναϊκός: Το... masterclass του Τερίμ στα ντέρμπι δημιουργεί αισιοδοξία για τα Playoffs

Το κουμπί έχει γυρίσει για τα καλά στον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” από τις 26 Δεκεμβρίου 2023, έχουν μπει σε μια νέα εποχή με τον Φατίχ Τερίμ να έχει πάρει τη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Τούρκος τεχνικός, κλήθηκε να μπει στα… βαθιά με το “καλημέρα” αφού μετά από τα δυο ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό, είχε ένα πρόγραμμα φωτιά, με συνεχόμενα ντέρμπι που λίγο-πολύ καθόριζαν την έκβαση της σεζόν!

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τη διαχείριση του Φατίχ Τερίμ σε έναν μήνα φωτιά, με πολλά ντέρμπι, αμέτρητες υποχρεώσεις και πολλούς τραυματισμούς, κατάφερε να φτάσει πολύ κοντά στον τελικό Κυπέλλου και να βρεθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Το Panathinaikos24.gr αναλύει την αψεγάδιαστη διαχείριση του Τούρκου τεχνικού.

Η πρώτη δύσκολη αποστολή του Φατίχ Τερίμ ήταν εκείνη με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο! Ο Τούρκος τεχνικός έγινε οικοδεσπότης για πρώτη φορά στη Λεωφόρο, του αιωνίου αντιπάλου, με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου να μην είναι ενθαρρυντική και με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ωστόσο, ο Τερίμ επενέβη αμέσως και με απλές κινήσεις βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ακολούθησε το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ εκεί όπου το τριφύλλι, μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με γκολ του Γκαρσία νωρίς στο ματς, ωστόσο εκεί η εικόνα ήταν διαφορετική. Παρά τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες που καραδοκούν στα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση γυρίζοντας το ματς έχοντας καθιερώσει τον Κώτσιρα σε ρόλο αμυντικού μέσου, αλλά και “γαλλικού” κλειδιού. Ωστόσο από ατυχί καθαρά οι “πράσινοι” δεν έφυγαν νικητές από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πριν καν πάρει ανάσες, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να πάει στο Καραϊσκάκη, να παίξει τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Οι “πράσινοι” έχοντας στα πιτς, Παλάσιος, Ιωαννίδη και Τζούριτσιτς, αλλά και αρκετούς κουρασμένους παίκτες δεν πτοήθηκαν και πάλεψαν σαν λιοντάρια στο Φάληρο, παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι με τον Τερίμ να κάνει σωστή διαχείριση βάζοντας μέχρι και τον νεοαποκτηθέντα, Σαμέτ Ακαϊντίν, σε θέση… σέντερ φορ.

Ακολούθησε η νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-0 για το πρωτάθλημα, ωστόσο στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός παρότι ανώτερος από τον Ατρόμητο ηττήθηκε στο πρώτο ματς των προημιτελικών στη Λεωφόρο με σκορ 2-1 από τον Ατρόμητο. Υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό, ήταν να πάει στην Τούμπα την ίδια Κυριακή για το πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ματς το οποίο έχασε με σκορ 2-1, με μέτρια εμφάνιση, αλλά και πάλι θα μπορούσε να είχε φύγει έστω με την ισοπαλία!

Το κουμπί ωστόσο γύρισε, με τον καλύτερο τρόπο!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Περιστέρι, με τον Τερίμ να αλλάζει την ενδεκάδα, ξεκουράζοντας βασικούς παίκτες και κάνοντας διαχείριση. Αυτό που έγινε ήταν το… δίκαιο με το “τριφύλλι” να παίρνει την πρόκριση με το παρθενικό γκολ του Πέρεθ και το απίστευτο γκολ του Μλαντένοβιτς.

Ο Τερίμ, βλέποντας ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν και με τις “ντόπες” από τον κόσμο στο ξενοδοχείο, παρέταξε έναν Παναθηναϊκό αποφασισμένο να νικήσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου για την 22η αγωνιστική. Οι πράσινοι πήραν το ματς “σβηστά” με Μπερνάρ και Γερεμέγεφ να σκοράρουν και να βοηθούν την ψυχολογία της ομάδας, αφού αυτή πήρε την πρώτη του νίκη μετά από 12 ντέρμπι.

Συνέχεια στις Σέρρες με άνετη νίκη 3-0 και τρομερή διαχείριση από τον Τούρκο τεχνικό ο οποίος παρά το γεγονός ότι προκάλεσε την απορία πολλών με τις οκτώ αλλαγές, κέρδισε ακόμη μια μάχη των πάγκων.

Ώσπου ήρθε η μεγάλη νίκη στην Τουμπα για το Κύπελλο επί του ΠΑΟΚ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός ήταν ΚΑΘΟΛΙΚΑ ανώτερος από τον αντίπαλο του, παίζοντας εξαιρετικά και πετυχαίνοντας ένα γκολ με τη “σφραγίδα” του προπονητή του!

Η άψογη διαχείριση του Φατίχ Τεριμ σε αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων, σε συνδυασμό με τη “λύσσα” που υπάρχει για το πρωτάθλημα και κατ’ επέκτασιν για τίτλους, έχει φέρει τον Παναθηναϊκό στο -1 από την κορυφή, ένα βήμα από τον τελικό Κυπέλλου και έχει δημιουργήσει μεγάλη αισιοδοξία για τα playoffs του πρωταθλήματος, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.