ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Ήττα στις λεπτομέρειες

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-2 σετ στου Ρέντη στον πρώτο τελικό της Volley League.

Ήττα στις λεπτομέρειες

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με την Παπαφωτίου στην πάσα, τις Γενιτσαρίδη και Καρκάσες στις θέσεις των ακραίων, τις Χατζηευστρατιάδου και Σάμανταν κεντρικές, την Άτκινσον ως διαγώνια και την Μπελιά σε θέση λίμπερο.

Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός είχε ως πασαδόρο την Καράρο, οι Νίζετιχ και Μλείνκοβα ήταν οι δύο ακραίες, οι Λαμπρούση και Φαριόλ αγωνίστηκαν ως κεντρικές, η Κούμπουρα ήταν η διαγώνια και η Αρτακιανού η λίμπερο.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΡΕΛΑ και 27ο πρωτάθλημα στου Ρέντη για τον τρομερό Παναθηναϊκό! 3.289 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινες» δεν μπήκαν καλά στο πρώτο σετ μένοντας πίσω με 8-4 και έτσι πολύ γρήγορα ο Ντράγκαν Νέσιτς κάλεσε το πρώτο του τάιμ άουτ. Μόλις η Άτκινσον πήγε σε θέση σερβίς και έβαλε πίεση στην υποδοχή των «ερυθρολεύκων» ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο σετ μειώνοντας σε 11-10, για να ισοφαρίσει στη συνέχεια (12-12) με άσσο της Γενιτσαρίδη. Το πρώτο προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό ήρθε (14-15) παρόλο που οι φιλοξενούμενες δεν ήταν αποτελεσματικές στην επίθεση. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο-πόντο, με τις γηπεδούχες να είναι σε θέση οδηγού (20-19), μπαίνοντας στην τελική ευθεία του σετ. Οι «πράσινες» δεν είχαν συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, επιτρέποντας έτσι στον Ολυμπιακό να φτάσει στο 22-19 και στη συνέχεια στο 25-20, κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ η υποδοχή του Παναθηναϊκού ήταν πιο σταθερή, ενώ καλύτερες ήταν και οι επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα οι «πράσινες» να αλλάξουν το 8-6 σε 8-9. Οι γηπεδούχες απάντησαν με δικό τους σερί (12-9) για να ακολουθήσει νέο σερί από το «τριφύλλι» για το 12-13. Το μομέντουμ ήταν για τον Παναθηναϊκό που προσπέρασε με 13-16, αφού η Καρκάσες βρήκε ρυθμό στην επίθεση και μπήκε στην τελική ευθεία του σετ προηγούμενος με 18-20. Οι «πράσινες» δεν έχασαν την ευκαιρία και με 22-25, πήραν το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε και πάλι κακός τόσο στην σκέψη όσο και στην εκτέλεση σε άμυνα και επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προηγηθεί με 8-5, 12-6 και 15-7, διάστημα στο οποίο ο Ντράγκαν Νέσιτς είχε χρησιμοποιήσει και τα δύο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεσή του. Οι «πράσινες» δεν είχαν την ψυχολογία για να επιστρέψουν στο σετ, το οποίο κατέληξε με άνεση στα χέρια των γηπεδούχων (25-9), οι οποίες ανέκτησαν το προβάδισμα στα σετ με 2-1.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώρια για νέες απώλειες και έτσι μπήκε πιο δυνατά στο τέταρτο σετ προηγούμενος με 0-3, αλλά ο Ολυμπιακός με τα σερβίς της Κούμπουρα και την Άτκινσον εκτός ρυθμού ισοφάρισε σε 6-6 και προσπέρασε 8-6. Οι «πράσινες» δεν τα παράτησαν και αφού σταθεροποίησαν την υποδοχή τους, κατάφεραν να τελειώσουν επιτυχημένα κάποιες κόντρα μπάλες και να προσπεράσουν με 11-13. Κάποια λάθη των γηπεδούχων διεύρυναν το… πράσινο προβάδισμα (12-16), αλλά έφεραν την αντίδραση των γηπεδούχων, οι οποίες μείωσαν σε 17-19. Τα «φίνα κορίτσια» στην τελική ευθεία οδηγούσαν το σετ με 17-21, αλλά είδαν τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 20-22. Οι φιλοξενούμενές ήταν ψύχραιμες και με 21-25, κατέκτησαν το τέταρτο σετ, ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ (5-2), με το +3 να διατηρείται και στην αλλαγή πλευρών (8-5). Έχοντας την Γενιτσαρίδη στο σερβίς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 9-8 και να ξαναμπεί δυναμικά στη διεκδίκηση του αγώνα. Η Καρκάσες με στο σκορ στο 12-11, έχασε ευκαιρία να φέρει το σετ στα ίσια, αλλά το έκανε λίγο αργότερα η Άτκινσον, «γράφοντας» το 13-13! Το 14-14 έστελνε το σετ και το ματς στην… παράταση. Εκεί οι λεπτομέρειες ήταν με τις γηπεδούχες, που με άσσο της Νίζετιχ διαμόρφωσε το 18-16 και το 3-2 στα σετ.

Τα σετ: 3-2 (25-20, 22-25, 25-9, 21-25, 18-16)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.