ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024

Μετά από επτά αγωνιστικές στα playoffs τα στατιστικά του φετινού Παναθηναϊκού με τον περσινό, διαφέρουν αρκετά, σε άμυνα, επίθεση και βαθμολογική συγκομιδή.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024

Τη δεύτερη του ήττα στη φετινή διαδικασία των playoffs γνώρισε ο Παναθηναϊκός, αφού δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υποκύπτοντας με το βαρύ 3-0.

Οι “πράσινοι” μετά από επτά αγωνιστικές, έχουν συλλέξει 12 βαθμούς στη σχετική διαδικασία, μετρώντας 4 νίκες και 2 ήττες, έχοντας μάλιστα συγκομιδή 17 τέρματα ενεργητικό και 9 παθητικό. Στα επόμενα τρία ματς, παρότι οι πιθανότητες είναι λιγότερες για τον τίτλο, το τριφύλλι θα πρέπει να κάνει ένα 3/3 και να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενες γκέλες της ΑΕΚ.

Τι έκανε όμως ο Παναθηναϊκός σε αντίστοιχη περίοδο τα δυο προηγούμενα χρόνια στα playoffs; Που υπερτερεί και που υστερεί;

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι “πράσινοι” φέτος έχουν σκοράρει όσα γκολ είχαν πετύχει πέρυσι και πρόπερσι στα playoffs μέχρι και την 7η αγωνιστική!

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός, μόνο φέτος, έχει πετύχει σε 7 ματς, 17 γκολ, δηλαδή 10 περισσότερα από όσα είχε σκοράρει αθροιστικά τις σεζόν 2021-22 και 2022-23!

Αυτό ωστόσο που έχει πληγώσει τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν στα playoffs είναι η άμυνα του! Και αυτό αντικατοπτρίζεται από τα 9 γκολ που έχει δεχθεί στις 7 αγωνιστικές των playoffs, την στιγμή που στις δυο προηγούμενες σεζόν, έχει παθητικό, μόλις τρία!

Ωστόσο ο Μέσος όρος των βαθμών που έχει ο Παναθηναϊκός σε αντίστοιχο κομμάτι αγώνων στα playoffs είναι απόλυτα ισορροπημένος και είναι οι 10 βαθμοί!

Συγκεκριμένα τη σεζόν 2021-22 είχε 13 βαθμούς, την σεζόν 2022-23 είχε 15 βαθμούς, ενώ φέτος έχει 12 βαθμούς!

Μοναδική διαφορά των τριών είναι οι θέσεις στις οποίες “μπήκε” στα playoffs ο Παναθηναϊκός!

Τη σεζόν 2021-22 εισήλθε στη διαδικασία ως πέμπτος, με 42 βαθμούς, την επόμενη ως 1ος με με 61 βαθμούς, ενώ φέτος ως τέταρτος με 56!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.