ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Καμπερίδης στο P24.gr: «Οι ηγέτες μας βγήκαν μπροστά και κερδίσαμε δίκαια τη σειρά των τελικών»

Ο συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν, Σάββας Καμπερίδης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr και στον Γιώργο Πετρίδη μετά το φινάλε του 5ου τελικού και αναφέρθηκε στα στοιχεία που χάρισαν το πρωτάθλημα στον «επτάστερο».

Καμπερίδης στο P24.gr: «Οι ηγέτες μας βγήκαν μπροστά και κερδίσαμε δίκαια τη σειρά των τελικών»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημα στην ιστορία του επικρατώντας 87-82 και κάνοντας το 3-2 επί του Ολυμπιακού σε μια συγκλονιστική σειρά τελικών. Ο εκ των συνεργατών του Εργκίν Αταμάν, Σάββας Καμπερίδης, μίλησε στο Panathinaikos24.gr και στον Γιώργο Πετρίδη μετά το φινάλε του 5ου τελικού και αναφέρθηκε στα στοιχεία που χάρισαν τον τίτλο στον «επτάστερο».

Για το μυστικό της φετινής επιτυχίας του Παναθηναϊκού, είπε ότι «είναι οι μεγάλες προσωπικότητες που έχουμε. Η χημεία που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι παίκτες αγκάλιασαν και αποδέχθηκαν τον διπλανό τους. Οι ηγέτες ηγήθηκαν και ο προπονητής δεν έδειξε να φοβάται σε κανένα σημείο των αναμετρήσεων. Όλα αυτά ήταν καθοριστικά για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Κάπου εκεί παρενέβη ο Τσενκ Γιλντιρίμ, ο οποίος αναφέρθηκε στα μυστικά της επιτυχίας: «Ο Σάββας είναι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη. Είμαι πολύ μικρός μπροστά του (χαριτολογώντας). Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και πολύ χημεία. Πολύ καλό προπονητικό επιτελείο και ήμασταν σαν οικογένεια. Μικρές λεπτομέρειες, αλλά έκαναν τη διαφορά».

Για τις αλλαγές που έγιναν μετά το 2-0 του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών, δήλωσε: «Νομίζω ότι η πνευματική προσαρμογή ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Προφανώς έγιναν και κάποιες μικροδιορθώσεις. Μπήκαν κάποιοι παίκτες στο ροτέισον με την ενέργειά τους, όπως ο Χουάντσο. Όπως είπα και πριν, ηγήθηκαν και οι ηγέτες μας. Από ‘κει και πέρα, νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια τη σειρά».

Για τους στόχους της επόμενης σεζόν, τόνισε ότι «καταρχάς αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε υγιείς και να απολαύσουμε αυτό που έχει γίνει. Ο αθλητισμός έτσι είναι. Οι αθλητές και οι ομάδες είναι performers. Δεν μπορείς να επαναπαύεσαι στο τι πέτυχες φέτος. Θα έχουμε καινούριους στόχους τη νέα χρονιά. Υγιείς να είμαστε και να κυνηγήσουμε ό,τι καλύτερο για τον κόσμο μας και για την ιστορία μας».

Όσον αφορά την πρωτοφανή στήριξη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, είπε: «Νομίζω ότι η επιτυχία μας οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην παρουσία του κόσμου. Μας στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές. Ήταν πραγματικά δίπλα μας. Ήταν… σοκαριστικό το πόσο μας στήριζαν στις κακές μας στιγμές και στους χαμένους τίτλους. Από ένα σημείο και μετά, με τις νίκες που κάναμε, καταφέραμε να τους συσπειρώσουμε ακόμα περισσότερο. Θεωρώ ότι όσο δύσκολα και να ήταν τα παιχνίδια, άρχισαν και οι ίδιοι να εμπιστεύονται παραπάνω την ομάδα. Ακόμα και όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, νιώθαμε την εμπιστοσύνη τους και ήταν καθοριστικό στο να επιστρέψουμε και να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Τέλος, θέλησε να αφιερώσει τους δύο τίτλους στον Πάρη Δερμάνη, «Συγχαρητήρια σε όλους, αλλά οι δύο τίτλοι που έχουμε πάρει, ανήκουν στον Πάρη Δερμάνη. Είναι και θα είναι πάντα μέλος της ομάδας. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου. Μακάρι να τον είχαμε μαζί μας. Ξέρω ότι εκεί ψηλά θα τους έχει κάνει άνω-κάτω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ