Blogs

Οι «σταθερές» Γκραντ, Γκριγκόνις και η εξωαγωνιστική εκτόξευση

Οι «σταθερές» Γκραντ, Γκριγκόνις και η εξωαγωνιστική εκτόξευση

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τις ανανεώσεις του Τζέριαν Γκραντ και του Μάριους Γκριγκόνις, αλλά και για την εξωαγωνιστική εκτόξευση του «επτάστερου».

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται είχε… πραγματάκια για τον Παναθηναϊκό AKTOR, που επισημοποίησε επί της ουσίας τις ανανεώσεις των συμβολαίων του Τζέριαν Γκραντ και του Μάριους Γκριγκόνις, οι οποίοι αποτέλεσαν σταθερές του «επτάστερου» κατά την περασμένη, μαγική σεζόν. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης εκτοξεύονται και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο.

Ας αρχίσουμε όμως με τα αγωνιστικά. Οι «πράσινοι» κινήθηκαν πολύ έξυπνα και έγκαιρα κλείνοντας αρχικά τη συμφωνία με τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος είχε υπογράψει το συμβόλαιό του εδώ και κάτι μήνες. Κατά την ταπεινή μας άποψη, ο «Τζέρι» ήταν ο καλύτερος αμυντικός της σεζόν στην Ευρωλίγκα και αδικείται από το γεγονός ότι δεν κέρδισε το σχετικό βραβείο.

Από ‘κει και πέρα, έχουμε επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ο Γκραντ αποτέλεσε τη μεταγραφική… κλοπή της χρονιάς, αν αναλογιστούμε τα οικονομικά δεδομένα, τις απαιτήσεις που υπήρχαν και την προσφορά του. Κακά τα ψέματα, ο 31χρονος ήταν (μαζί με τον Λεσόρ) ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού στον δρόμο προς τις «κούπες».

Ήταν πάντα παρών στα μεγάλα ματς (με πολλά καθοριστικά καλάθια και μεγάλες άμυνες) τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και πάντα έδινε το 100% των δυνατοτήτων του, αν εξαιρέσουμε μια μικρή περίοδο που δεν μπορούσε να προσφέρει όσο θα ήθελε λόγω ενοχλήσεων και καταπόνησης.

Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του
POPULAR NOW Ο υπεύθυνος γι’ αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρα ο προπονητής του

Ακολούθησε -με τον ίδιο τρόπο- η επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας με τον Μάριους Γκριγκόνις για 3 χρόνια. Ο Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρώτο μισό της περιόδου, όπου κλήθηκε να αγωνιστεί στο «3» σχεδόν μόνος του. Ο «λευκός ιππότης» με το… κρύο αίμα ήταν αυτός που ευστόχησε στο πρώτο μεγάλο σουτ της σεζόν, εκείνο το buzzer beater τρίποντο στο Μονακό, το οποίο άλλαξε τη μοίρα και γύρισε πλήρως τον διακόπτη στο «πράσινο» στρατόπεδο. Φυσικά είχε κι άλλες σημαντικές στιγμές στην πορεία του «τριφυλλιού» προς τη Γη της Επαγγελίας.

Θυμηθείτε για παράδειγμα το φοβερό γκολ-φάουλ (με φόλοου παρακαλώ!) που πέτυχε στην Μπολόνια λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, όπου η ομάδα του Αταμάν βρισκόταν στο -3 κι έμοιαζε να βρίσκεται στο καναβάτσο. Η δική του συνεισφορά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι πέρσι έμοιαζε ξένο σώμα και επί Ράντονιτς μετρούσε… χιλιόμετρα στο ποδήλατο.

Δικαίως λοιπόν -και πολύ έξυπνα- ο Παναθηναϊκός προχώρησε στις ανανεώσεις των δύο συγκεκριμένων παικτών, που ήταν από τους πλέον πολύτιμους στη φετινή αξιομνημόνευτη πορεία του. Έτσι, κάλυψε τα… νώτα του και χτίζει έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια, κάτι που τόσο πολύ είχε λείψει από τον οργανισμό την προηγούμενη πενταετία. Μην ξεχνάμε ότι αυτό ήταν το κλειδί για να χτίσει το «τριφύλλι» τη δυναστεία του στα χρυσά χρόνια του Ομπράντοβιτς.

Πριν πάμε στα εξωαγωνιστικά να αναφερθούμε και λίγο στην περίπτωση Μπαλτσερόφσκι. Ο Πολωνός σέντερ μένει μέχρι νεωτέρας στο ρόστερ του «επτάστερου», αφού κρίθηκε σκόπιμο να υπάρχει ένας παίκτης στη θέση «5» στην αρχή της προετοιμασίας. Κι αυτό διότι ο -καταπονημένος- Λεσόρ θα έχει υποχρεώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Κώστας Αντετοκούνμπο ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, ειδικά από τη στιγμή που και εκείνος θα βρίσκεται στη Γαλλία για την κορυφαία γιορτή του αθλητισμού.

Αυτό δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την επιθυμία του Αταμάν να αποκτηθεί παίκτης για να ενισχύσει τη frontline της ομάδας. Ο Τούρκος προπονητής είναι ξεκάθαρος καθώς επιθυμεί να ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ και δεν θα γίνει μια κίνηση απλά για να… γίνει. Ως εκ τούτου οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό θα κινηθούν με υπομονή, σύνεση και ψυχραιμία (όπως σας είχαμε προϊδεάσει άλλωστε) για την τελευταία προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης και οι «πράσινοι» πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γι’ αυτή τη μεταγραφή. Πέρα από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έχει απαιτήσει ο Αταμάν, είναι σημαντικό να βρεθεί και ένας χαρακτήρας που θα δέσει με τους υπόλοιπους και δεν θα είναι πηγή αρνητικής ενέργειας στα αποδυτήρια της ομάδας.

Όσον αφορά αυτά που συμβαίνουν εκτός παρκέ, να πούμε ότι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» κάνουν… παπάδες και εκτοξεύουν τον σύλλογο σε δυσθεώρητα -και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα- ύψη. Από το πανάκριβο glass floor που θα κοστίσει παραπάνω από το συμβόλαιο του Σλούκα ή του Ναν και αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση, από το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ μέχρι τη διαφαινόμενη διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο, όλοι αντιλαμβανόμαστε τις διαθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της διοίκησης για κάτι μοναδικό στα ελληνικά δρώμενα.

Συμπερασματικά, οι εξωαγωνιστικές κινήσεις που γίνονται, μετατρέπουν τον Παναθηναϊκό στο πιο ελκυστικό brand name του ευρωπαϊκού μπάσκετ και κάνουν επίκεντρο της προσοχής και των συζητήσεων τον «επτάστερο». Η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας. Ας το χαρούμε…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ