Τάσος Νικολογιάννης

Δεν κάηκε με την ισοπαλία, αλλά έχασε μία μεγάλη ευκαιρία!

Δεν κάηκε με την ισοπαλία, αλλά έχασε μία μεγάλη ευκαιρία!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το 0-0 της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, που δεν τον αφήνει χαρούμενο, απλά δεν κάηκε, αλλά έχασε μία μεγάλη ευκαιρία.

Αν το δεις ξεχωριστά σαν ένα αποτέλεσμα στην Τούμπα το 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ αρνητικό δεν το λες. Εκτός έδρας παίζει με τον πρωταθλητή και δεν χάνεις. Αν το δεις, όμως σε συνδυασμό με την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας στα πρώτα τρία παιχνίδια λες, ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία.

Για να καλύψει τις γκέλες ο Παναθηναϊκός και να πλησιάσει η να φθάσει την κορυφή πρέπει να κάνει νίκες στα ντέρμπι. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Η εικόνα της ομάδας στο αμυντικό κομμάτι, στην αμυντική λειτουργία ήταν βελτιωμένη από το 20 και μετά . Οι γραμμές ήταν πιο κοντά η ταυτόχρονη παρουσία του Αράο με τον Μαξίμοβιτς βοήθησε, όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω, διότι ήξεραν ότι με ήττα θα μείνουν πολύ πίσω. Υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση, έτρεξαν όλοι πολύ και έτσι με εξαίρεση μία μεγάλη ευκαιρία του Σβαμπ, ο Ντραγκόφσκι δεν χρειάστηκε να επέμβει. Ηταν πολύ σταθερός στις εξόδους του, έκανε μία απόκρουση και σε ένα μακρινό σουτ του Σβαμπ, αλλά η μεγάλη απόκρουση του ήταν αυτή στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Το πρώτο ημίωρο του Παναθηναϊκού ήταν κακό, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν βελτιωμένος και είναι αυτός, που κλείνει το παιχνίδι και δείχνει, ότι θέλει πιο πολύ τη νίκη. Πιέζει, ψάχνει το γκολ και έχει την ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις, από σέντρα του Αράο στην μοναδική στιγμή του αγώνα, που ο Παναθηναϊκός γύρισε σωστά την μπάλα.

Στο δημιουργικό κομμάτι, όμως, ο Παναθηναϊκός έκανε λίγα πράγματα. Πολύ λιγότερα από όσα έπρεπε, για να πάρει το ντέρμπι μέσα στην Τούμπα. Και η μεγάλη του ευκαιρία έγινε στο πρώτο ημίχρονο από μία προσωπική προσπάθεια του Ιωαννίδη και πάσα στον Πελίστρι, που δεν σκόραρε, διότι κόντραρε η μπάλα στο πόδι του αμυντικού και πήρε ύψος. Για άλλο ένα παιχνίδι, όμως, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με μεγάλες μπάλες στον Ιωαννίδη, που πάλευε με Κετζόρα και Μιχαηλίδη, αλλά δεν είναι μάγος να κάνει ότι έκανε στην φάση της ευκαιρίας του Πελίστρι. Με αυτό τον τρόπο ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα μεγάλα επιθετικά του όπλα, όπως τον Φώτη, τον Τετέ και τον Πελίστρι δεν παίζει πολύ με αυτούς ορθολογικά και σχεδόν δεν παίζει ποτέ με τα χαφ, για αυτό και δεν φάνηκε ούτε χθες ο Μπακασέτας (σε αντίθεση με τα ματς της Εθνικής που περνάει η μπάλα από τα πόδια του). Αυτό πρέπει να αλλάξει. Αν δεν αλλάξει και συνεχίσει αυτό το build up με τον Αράο δίπλα στον γκολκίπερ(χάνεις ένα χαφ στην ανάπτυξη) και τις μεγάλες μπάλες το δημιουργικό πρόβλημα θα φανεί ακόμα πιο πολύ στα επόμενα ματς και κυρίως στα μικρομεσαία.

Δύο λόγια για τον Βίντσιτς. Ο Κετζόρα με όλες τις λαβές της πάλης έριχνε κάτω τον Ιωαννίδη, αλλά κάρτα δεν πήρε, ο Σβαμπ έπαιξε πολύ σκληρά τον Μπακασέτα αλλά κάρτα δεν πήρε, με λίγα λόγια έπαιξε έδρα. Το πέναλτι στον Τετέ δεν ήταν, αλλά σε όλο το άλλο ματς ο Βίντσιτς έπαιξε φουλ έδρα, όπως στο αντίστοιχο ντέρμπι το 2019.

*Πολύ καλό νέο η παρουσία του Ουναί στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Ζήταγε μπάλα, πήρε μπάλες, είχε και μία ωραία ατομική προσπάθεια, που του έγινε φάουλ και έδειξε, ότι θα δώσει πολλές λύσεις, κυρίως στην θέση 8 διότι θέλει να παίρνει την μπάλα στα πόδια του χαμηλά στο γήπεδο και να παίζει κάθετα.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.
FOLLOW
Newsletter Ενημερώσου για τις πιο πράσινες ειδήσεις της ημέρας
Καθημερινά όλα τα νέα για τον Παναθηναϊκό και τα blogs του panathinaikos24.gr στο inbox σου.
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ