Οι σκέψεις του Μπενίτεθ για το ντεμπούτο του.
Το επίσημο ντεμπούτο του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι γεγονός. Απόψε (17:30) στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» φιλοξενούν τον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο παιχνίδι της νέας εποχής, με φρέσκια ενέργεια και ελαφρώς διαφοροποιημένο αγωνιστικό πλάνο.
Ο Ισπανός τεχνικός έχει δείξει από τις πρώτες ημέρες στο Κορωπί ότι δίνει τεράστια σημασία στην πειθαρχία, την ένταση και τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ στις τελευταίες προπονήσεις δοκίμασε διαφορετικά σχήματα, προκειμένου να βρει την ιδανική ισορροπία.
Η επικρατέστερη ενδεκάδα για το αποψινό ματς διαμορφώνεται ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Ντραγκόφσκι, τετράδα στην άμυνα οι Καλάμπρια, Τουμπά, Πάλμερ-Μπράουν και Κυριακόπουλος. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Τσιριβέγια και Τσέριν, ενώ πιο μπροστά αναμένεται να τοποθετηθεί ο Ταμπόρδα (ή εναλλακτική επιλογή, ανάλογα με το πλάνο). Στην επίθεση θα βρίσκονται οι Τετέ, Τζούριτσιτς και Σφιντέρσκι.
Η επιλογή αυτή αντικατοπτρίζει την πρόθεση του Μπενίτεθ να «χτίσει» μια ομάδα με ισορροπία μεταξύ σταθερότητας και δημιουργίας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο παιχνίδι κατοχής και στις ελεγχόμενες μεταβάσεις.








