ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Ο Καπίνο γουστάρει ξανά τη δουλειά του

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει κερδίσει τη θέση, σε μια χρονιά που φαινόταν πως θα την χάσει από τον Κοτσόλη, μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες. Εβαλε το μυαλό στο κεφάλι, δούλεψε. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ο Καπίνο γουστάρει ξανά τη δουλειά του

Ο Στέφανος Καπίνο δεν χρειαζόταν το ματς στην Κρήτη για να… ατσαλωθεί. Για να φτιάξει χαρακτήρα, παίζοντας σε καυτές ατμόσφαιρες. Θυμίζω: μπήκε στις καρδιές των πράσινων οπαδών σε ματς στο Καραϊσκάκη. Σε ματς που έβραζε. Το 1-1, με το γκολ του Ζέκα, για όσους δεν θυμούνται. Τότε που έκανε μία από τις καλύτερες αποκρούσεις του, μπροστά στη θύρα 7. Τα όσα έκαναν οι φίλοι του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», το πιθανότερο είναι πως «έφτιαξαν» τον νεαρό τερματοφύλακα, που έκανε πάλι μια απίθανη επέμβαση σε σουτ του Μακρή στο 70’ και παραλίγο να βγάλει το πέναλτι. Το πολύ – πολύ, μετά το ματς της Κρήτης, να πάρει μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μαυρίας είχε φάει χαστούκι από οπαδό του ΟΦΗ, ο Καπίνο «έφαγε» αναπτήρα. Ισως να πηγαίνει γούρι.

Ο Καπίνο είναι άξιος συγχαρητηρίων. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει κερδίσει τη θέση, σε μια χρονιά που φαινόταν πως θα την χάσει από τον Κοτσόλη, μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες. Εβαλε το μυαλό στο κεφάλι, δούλεψε, άρχισε να γουστάρει ξανά την κάθε μέρα στη δουλειά. Φαίνεται ξεκάθαρα στο βλέμμα του, στις κινήσεις του, σε κάθε του ενέργεια, στα λόγια του ενώπιον της κάμερας. Θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός έναν τερματοφύλακα που έχει «ακουμπήσει» πάνω του πολλά, θα κερδίσει ο Καπίνο μια σπουδαία καριέρα που – βάσει προσόντων – αξίζει, θα κερδίσει και η Εθνική ομάδα έναν σπουδαίο πορτιέρο.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολες στιγμές στο «Γεντί Κουλέ», ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και η εικόνα του έδειχνε ότι θα δεχτεί την ισοφάριση. Εγινε αυτό σε φάση που ξεκινάει από οφσάιντ και αυτό φέρνει νεύρα και οργή. Δεν θα σταθώ εκεί. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια και όπως έχουμε ξανά πει, ο Παναθηναϊκός όσο θα παραμένει επί της ουσίας «γυμνός» στα κέντρα αποφάσεων, κανείς δεν θα τον σέβεται. Θα σταθώ στον τρόπο που έπαιξαν οι παίκτες του και αντιμετώπισαν μια καυτή ατμόσφαιρα και ένα ματς «πόλεμο», όπως το χαρακτήρισε ο Αναστασίου. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια πηγαίνεις αμούστακο παιδί και φεύγεις άντρας που έχει κάνει το στρατιωτικό του κι ετοιμάζεται να κολυμπήσει στα βαθιά. Αυτό πρέπει να κρατήσει στις βαλίτσες της επιστροφής απ’ το Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός και τα υπόλοιπα θα… βρεθούν. Εχει ο καιρός γυρίσματα…

ΥΓ: Το γκολ του Παναθηναϊκού ξεκινά από φάουλ. Το πέναλτι του ΟΦΗ ξεκινά από οφσάιντ. Ξεκάθαρες φάσεις. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι ο τρόπος με τον οποίο δόθηκαν 30 φάουλ στον Παναθηναϊκό και 11 στον ΟΦΗ. Πραγματικά ανεξήγητο!

ΥΓ1: Και το πέναλτι του Κωνσταντίνου στον Βενετίδη, σωστά το είχε δώσει ο Ευθυμιάδης. Τα… ανεξήγητα εκείνα του αγώνα, όμως, επίσης δεν τα μάθαμε ποτέ

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.