ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Αυτοκτονία…

Ο Παναθηναϊκός, κατάφερε να... αυτοκτονήσει απέναντι στην Ορεστιάδα (3-2), παρότι βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ, επιτρέποντας στους ακρίτες να πραγματοποιήσουν μια επική ανατροπή.

Αυτοκτονία...

Ο Παναθηναϊκός, παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στα δύο πρώτα σετ, δείχνοντας πως πάει για ένα εύκολο τρίποντο, ωστόσο, η Ορεστιάδα, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των πράσινων, πραγματοποιώντας μια μεγάλη ανατροπή.

Το ματς

Υπόθεση Γκιμαράες…

Η Ορεστιάδα ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρώτο σετ, με τον Μπουκασίνοβιτς να παίρνει τις πιο πολλές επιθέσεις (5-3), με τον Γκιμαράες να παίζει μόνος του… κρατώντας τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ.

Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, μέχρι και το 11-12, όταν ο Σιμεόνοφ με πλασέ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ενώ με τον Κανέλλο οι «πράσινοι» πήραν «αέρα» δύο πόντων.

Η Ορεστιάδα με δύο συνεχόμενους άσους του Γκούσταβσον και μπλοκ του Αμπουίλα στον Σιμεόνοφ, πήρε προβάδισμα δύο πόντων (16-14), με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει και πάλι.

Οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι, με τον Γκιμαράες στο 20-20, να παίρνει δύο συνεχόμενους άσους, δίνοντας το προβάδισμα στο «τριφύλλι».  Η ομάδα του Ανδρεόπουλου, πήρε την απαιτούμενη ψυχολογία και με δύο εξαιρετικές άμυνες και μπλοκ από τους Φερέιρα, αρχικά και Κανέλλο στη συνέχεια, πήρε το σετ, με 21-25.

Δυσκολεύτηκε στο τέλος, αλλά το πήρε…

Με φόρα μπήκε ο Παναθηναϊκός στο 2ο σετ και γρήγορα-γρήγορα προηγήθηκε με 2-5, με τον Γκιμαράες να χτυπάει από το σέρβις και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην υποδοχή της Ορεστιάδας.

Γκιμαράες, Κανέλλος και Φερέιρα, πήραν μπροστά για τα καλά… και με προσωπικούς πόντους πήραν προβάδισμα 4 πόντων (4-8), στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Μετά το τάιμ άουτ, ο Παναθηναϊκός πάτησε κι’ άλλο το γκάζι και τον Φερέιρα να συνεχίζει, προηγήθηκε με 6-12, εκμεταλλευόμενος και τα πολλά λάθη των γηπεδούχων.

Χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μια διαφορά 4-5 ακόμα και 6 πόντων, μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (12-16), ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στο ++ (14-20). Με άσο του Ριζόπουλου, η Ορεστιάδα μείωσε σε 17-21, ωστόσο ο Παναθηναϊκός, με τον Κανέλλο να πραγματοποιεί εξαιρετικό ματς, διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ εύκολα σχετικά.

Η Ορεστιάδα με τους Γκούσταβσον και Βουκασίνοβιτς, κατάφερε να «μπει» στο σετ (21-23), ωστόσο ένα λάθος του Σουηδού και μια εξαιρετική (από τις πολλές) συνεργασία των Μαρούλη-Πανταλέων, έδωσε στον Παναθηναϊκό και το δεύτερο σετ (22-25).

Έφυγε από το γήπεδο…

Με τον Κανέλλο και τον Γκιμαράες, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα (0-2) στις αρχές του 3ου σετ. Τρία συνεχόμενα λάθη από τους «πράσινους», έδωσαν την ευκαιρία στην Ορεστιάδα να ισοφαρίσει (4-4), ενώ λίγο αργότερα, ο Κολομβιανός, Αμπουίλα, με πανέξυπνο πλασέ, έδωσε προβάδισμα στη γηπεδούχο ομάδα (8-7).

Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, η Ορεστιάδα έμοιαζε να παίζει μόνη της στο κλειστό «Ν. Σαμαράς», έφτασε να προηγείται με 14-10, με το «τριφύλλι» να… απουσιάζει από άμυνα και επίθεση, με τον Δημητρη Ανδρεόπουλο, να είναι πολύ εκνευρισμένος.

Δύο κερδισμένοι πόντοι, απόρροια του τάιμ άουτ για τον Παναθηναϊκό (14-12), ωστόσο η Ορεστιάδα ήταν αυτή που έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι στο 3ο σετ (16-13).

Οι «πράσινοι» συνέχισαν τα λάθη και ο αναιμικό παιχνίδι, ο Ανδρεόπουλος στο 19-14 πήρε ξανά τάιμ άουτ, μήπως και μπορέσει να… καθαρίσει το μυαλό των παικτών του, στην προσπάθειά τους να ξαναμπούν στο σετ.

ΟΙ διαγώνιοι του Παναθηναϊκού αδυνατούσαν να τελειώσουν επιθέσεις, η Ορεστιάδα με την ψυχολογία στα ύψη, εν τέλει πήρε το σετ πολύ εύκολα με 25-17, αφού οι «πράσινοι» αποδιοργανώθηκαν τελείως και επί της ουσίας πέταξαν λευκή πετσέτα…

Χάθηκε ένας πόντος…

Το ίδιο άσχημα όπως και στο 3ο σετ, μπήκε ο Παναθηναϊκός στο 4ο, αφού σε πολύ λίγα λεπτά βρέθηκε πίσω με 4 (8-4) με τον Μίλιτς από πλευράς Ορεστιάδας, να κάνει μεγάλο παιχνίδι και τους παίκτες του Ανδρεόπουλου, να έχουν αφήσει τον καλό εαυτό τους πίσω στα δύο πρώτα σετ.

Οι «πράσινοι» με τον Σιμεόνοφ να πραγματοποιεί εξαιρετικό 4ο σετ, αρχικά ψαλίδισαν τη διαφορά, ενώ έφτασαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, να προηγούνται με έναν (15-16), ενώ με μπλοκ του Φερέιρα, αμέσως μετά πήραν κι’ άλλο πόντο (15-17).

Με τρεις συνεχόμενους πόντους, η Ορεστιάδα ξαναπήρε προβάδισμα (18-17), με το ματς να έχει γίνει πραγματικό ντέρμπι. Ο Ριζόπουλος με τα σέρβις του, είχε κάνει μεγάλη ζημιά στην υποδοχή του Παναθηναϊκού και πλέον οι «πράσινοι» έπαιζαν τα ρέστα τους… για να πάρουν καθαρό τρίποντο.

Με άσο του Μίλιτς, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στους 4 (22-18) και πλέον το τάι μπρέικ, ήταν πιο κοντά από ποτέ.

Τρεις αναπάντητοι πόντοι για το «τριφύλλι» έκαναν το σκορ 22-21 και το ενδιαφέρον… επέστρεψε, καθώς ο Παναθηναϊκός απέκτησε το μομέντουμ, πλησιάζοντας μια ανάσα από την Ορεστιάδα, σε ένα σετ που έσπαγε καρδιές.

Φερέιρα και Σιμεόνοφ, έφεραν την ισοφάριση (23-23), αλλά μετά από «πιαστό» του Πανταλέων, η Ορεστιάδα πήρε προβάδισμα (24-23) και τη συνέχεια με μπλοκ στον Σιμεόνοφ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (25-23) τα σετ και όλα πλέον θα κρίνονταν στο τάι μπρέικ.

Με το ματς στην κκόψη του ξυραφιού… οι δύο ομάδες ξεκίνησαν στο τάι μπρέικ, με την Ορεστιάδα να προηγείται με 4-2, με τον Σέρβο Μίλιτς να κάνει το ματς της ζωής του και τον Παναθηναϊκό να δείχνει ξανά βραχυκυκλωμένος.

Η Ορεστιάδα οδηγούσε και το τάι μπρέικ (6-5), με τον Σιμεόνοφ να ισοφαρίζει (6-6) με πρώτο χρόνο, φτάνοντας τους 15 πόντους.  Οι δύο ομάδες έφτασαν στο πρώτο τάιμ άουτ, με την Ορεστιάδα να προηγείται με 8-7, ενώ στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να κάνει πολλά λάθη, βρέθηκε πίσω με 11-7 και η ήττα πλησίαζε δυστυχώς, για το «τριφύλλι», που έμοιαζε εγκλωβισμένο και ανήμπορο να αντιδράσει.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου, παρουσίασε το σύνδρομο, που είδαμε και σε άλλα παιχνίδια, κάνοντας εξαιρετικά δύο σετ και σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν μπορούσε να κάνει τα… βασικά, από τη μία λογικό, αφού είναι και καινούργια ομάδα, από την άλλη, το να «πετάει» βαθμούς με ομάδες όπως η Ορεστιάδα, δεν είναι και το καλύτερο.

Τα σετ: 21-25, 21-25, 25-17, 25-23, 15-9

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Κεμανετζής): Χήρας 8 (6/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Αμπουΐλα 5 (4/6 επ, 1 μπλοκ), Γκούσταφσον 20 (17/37 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μίλιτς 17 (10/17 επ, 2 άσσοι, 5 μπλοκ), Βουκασίνοβιτς 21 (20/40 επ, 1 μπλοκ, 38% υπ – 25% άριστες), Ριζόπουλος 10 (6/19 επ, 3 άσσοι, 1 μπλκ 78% υπ – 50% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 76% υπ – 62% άριστες), Σκαρλατίδης, Οικονόμου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 2 (μπλοκ), Ούγκο Γκιμαράες 23 (17/33 επ, 3 άσσοι, 3 μπλοκ, 78% υπ -62% άριστες), Φερέιρα 18 (15/40 επ, 3 μπλοκ), Σιμεόνοφ 17 (14/28 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ 63% υπ – 42% άριστες), Κανέλλος 10 (9/14 επ, 1 άσσος), Πανταλέων 5 (3/11 επ, 2 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης 54% υπ -33% άριστες), Μπούρας (λ), Ρούσσης, Μπέλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ