ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Superfoods 67-77

Θα σέβεστε!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε μέσα στο ΣΕΦ, ο Ρίβερς τα έβαζε από παντού (27 π.), με την αρμάδα του Πασκουάλ να νικά τον Ολυμπιακό και την αλαζονεία... (67-77) και να παίρνει τη νίκη-πρόκριση για τον τελικό κυπέλλου. Εντυπωσιακός Γκάμπριελ, μεγάλα σουτ από Φελντέιν-Καλάθη-Τζέιμς!

Θα σέβεστε!

Όταν κρίνεται τίτλος ή πρόκριση, θα νικά πάντα ο Παναθηναϊκός!

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, με ένα κρεσέντο του Κέι Σι Ρίβερς, αλλά και το κρυφό χαρτί που λεγόταν Κένι Γκάμπριελ, νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό, στο ματς με το μεγαλύτερο διακύβευμα απ’ όλα όσα πραγματοποιήθηκαν φέτος.

Εξαιρετικοί όσοι έπαιξαν από πλευράς Παναθηναϊκού, πάθος απ’ όλους και τακτική με ξεκάθαρο πλάνο από τον καταλανό τεχνικό.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ, εκτός από την έκπληξη της αλλαγής του Γκάμπριελ, αντί του Νίκολς στη δωδεκάδα, έκανε την έκπληξη και στην πεντάδα, με τον Μπουρούση να ξεκινά από την αρχή μαζί με τους Σίνγκλετον, Καλάθη, Φελντέιν και Τζεντίλε. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Παπανικολάου, Σπανούλη, Μπιρτς, Πρίντεζη και Μάντζαρη.

Το τζάμπολ κέρδισε ο Ολυμπιακός, ο Πρίντεζης αστόχησε, ο Μπουρούσης το έβαλε (0-2), με τον Παναθηναϊκό να ανοίγει το σκορ και φανερή πρόθεση του Πασκουάλ να ποστάρει με τον Μπουρούση με σκοπό όχι μόνο το σκοράρισμα, αλλά και την φθορά των ψηλών του Ολυμπιακού με φάουλ.

Κακό ματς στην αρχή

Ο Ολυμπιακός είχε υποχρεωθεί από την καλή άμυνα του Παναθηναϊκού σε τρία λάθη (2 ο Σπανούλης), δεν είχε σκοράρει στα πρώτα τρίαμισι λεπτά, με τους «πράσινους» να μην πηγαίνουν καλύτερα… με μόλις δύο πόντους, αλλά σαφή τακτική με στόχο την κυριαρχία στο «ζωγραφιστό».

Γιανγκ-Φελντέιν διαμόρφωσαν το 2-4 (6:07), ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος σε καλές σχετικά επιλογές, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν το δρόμο για το καλάθι, σε ένα κάκιστο και νευρικό παιχνίδι.

Μάντζαρης και Φελντέιν έκαναν το 11-8, με τον Ολυμπιακό να προηγείται πια στο σκορ, με τους γηπεδούχους να έχουν βρει ρυθμό και τον Παναθηναϊκό ακόμα να ψάχνεται, αφού δεν του είχε βγει το πλάνο με το ποστάρισμα του Μπουρούση, τουλάχιστον όσον αφορούσε το σκοράρισμα.

Εκρηκτικός Γκάμπριελ!

Με συνεχόμενους πόντους του Γκάμπριελ (δύο καρφώματα), ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα ξανά (11-12), με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ πια (13-12, 15-14) με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 15-14, αφού ο Ρίβερς αστόχησε σε σουτ από το κέντρο του γηπέδου στα 2’’.

«Γερό» ξεκίνημα από τον Παναθηναϊκό

Με προσωπικό καλάθι του Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στη Β΄ περίοδο (15-16), οι «πράσινοι» είχαν 0/7 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά ο Ρίβερς με κλέψιμο πάνω στον Λοτζέσκι θα βάλει ένα εύκολο λέι απ για το 15-18.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική, ο Ολυμπιακός είχε υποπέσει σε οκτώ λάθη, αλλά με την αστοχία που είχαν οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (18-18, 6:41).

Γκάμπριελ και Μπορούσης έκαναν το 18-23, με τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά να αποκτά τέτοιο προβάδισμα, ο Μπουρούσης συνέχισε να φορτώνει φάουλ τους ψηλούς του Ολυμπιακού (2 ο Μπιρτς, 1 ο Γιανγκ), ωστόσο η αστοχία από μακριά (1/8 τρίποντα), δεν άφηνε την ομάδα του Πασκουάλ να ξεφύγει.

Έπιασε δουλειά ο Ρίβερς… από κοντά ο Ολυμπιακός

Με συνεχόμενους πόντους του Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 6 και 5 πόντους (21-27, 24-29), ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις, αλλά οι «πράσινοι» διατηρούσαν-έστω και ισχνό-το προβάδισμα (28-29, 25΄΄).

Ο Μάικ Τζέιμς αστόχησε στην τελευταία επίθεση, η οποία «σημαδεύτηκε» από το θερμό επεισόδιο του Κέι Σι Ρίβερς με τον Κώστα Παπανικολάου, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν, καθώς οι δύο αθλητές είχαν αρκετά νεύρα και εν τέλει τιμωρήθηκαν από τους διαιτητές, από μία τεχνική ποινή.

Ισχνό προβάδισμα για το «τριφύλλι» και στην 3η περίοδο

Με την έναρξη του Β΄ μέρους, ο Μπουρούσης χρεώθηκε με ένα ανύπαρκτο φάουλ, το οποίο ήταν το 3ο του, με τον Πασκουάλ να τον αλλάζει αμέσως (Γκάμπριελ) και τον Ολυμπιακό να κάνει λάθος (4ο του Σπανούλη) και τον Ρίβερς με τον 12ο του πόντο να κάνει το 28-31 και τον Μάντζαρη να ισοφαρίζει άμεσα με τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, όπως και στο πρώτο μέρος, με μπροστάρη τον Σίνγκλετον πήρε διαφορά έξι πόντων (34-40, 6:21), με τον Αμερικανό να έχει επτά πόντους σε τέσσερα λεπτά και το «τριφύλλι» να παίζει σκληρή άμυνα, έχοντας συμπληρώσει πολύ γρήγορα τα πέντε φάουλ.

Σερί του Ολυμπιακού

Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 7-0 προηγήθηκαν με 41-40 με τρίποντο του Σπανούλη, ο Σίνγκλετον θα κερδίσει το τρίτο φάουλ του Μπιρτς και με βολές θα επαναφέρει το προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (41-42, 4:17).

Ο Τζέιμς θα κάνει κακή επιλογή, ομοίως και ο Σπανούλης, με τις δύο ομάδες να συνεχίσουν τα λάθη, παρότι το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο.

The KC Rivers Show!

Ο Κέι Σι Ρίβερς με τον 17ο του πόντο (πέντε αναπάντητους) θα κάνει το 41-47, λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (1:37 για την ακρίβεια), πραγματοποιώντας μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Απίθανο καλάθι του Τζέιμς και +7!

Ο Πασκουάλ απέσυρε τον κακό Τζεντίλε, ο Ολυμπιακός μείωσε με βολές του Λοτζέσκι (43-47, 50΄΄), ο Τζέιμς με εντυπωσιακό λέι απ έκανε το 43-49, ο Μάντζαρης θα βάλει ένα πολύ δύσκολο καλάθι (45-49), αλλά ο Μάικ Τζειμς με ένα buzzer beater θα «σκοτώσει» τον Ολυμπιακό, για το 45-52!

Η τελευταία περίοδος άνοιξε με μία βολή του Λοτζέσκι (46-52), ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι, ο Ρίβερς με νέο τρίποντο έκανε το 46-55, φτάνοντας τους 20 πόντους(!),  ο Λοτζέσκι έκανε βήματα, με τον Ολυμπιακό να μοιάζει βραχυκυκλωμένος.

Εντυπωσιακό φίνις!

Ουότερς και Μιλουτίνοφ, έβαλαν ξανά φωτιά στο ματς με πέντε πόντους (51-55, 6:54), ο Πασκουάλ σαν μαινόμενος ταύρος… κάλεσε τάιμ άουτ, ο Γκάμπριελ όμως με νέο τρίποντο θα γράψει το 51-58, με τον Λοτζέσκι άμεσα να κάνει το 53-58.

Φελντέιν (τρίποντο) και Παπαπέτρου, έκαναν το 55-61 (5:17), το ματς είχε πάρει φωτιά, κάθε επίθεση και άμυνα ήταν κρίσιμες  και για τις δύο ομάδες, με τον Καλάθη να σκοράρει και πάλι για τρεις! (55-64, 4:50).Με κάρφωμα του Γκάμ ριελ ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά 8 πόντων (58-66, 3:46), ο Ρίβερς με τον 24ο του πόντο θα κάνει το 58-70, με το τριφύλλι να κρατά τη νίκη μέσα στα χέρια του!

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 63-70 με τον Μάντζαρη (1:24), ο Τζέιμς αστόχησε σε ένα φαινομενικά εύκολο καλάθι, ο Σίνγκλετον έκανε φάουλ στον Παπανικολάου, χαρίζοντάς του δύο βολές (65-70, 1:15), ο Καλάθης θα βάλει ένα κρίσιμο σουτ (65-72, 50΄΄), ο Πρίντεζης σκοράρει για το 67-72, ο Καλάθης κερδίζει το φάουλ από τον Παπανικολάου στα 38,6΄΄, ο αρχηγός των πράσινων με ψυχραιμία θα σκοράρει δις (67-74), ο Ολυμπιακός θα αστοχήσει, ο Ρίβερς με βολές θα κάνει το 67-76 (23,5΄΄) με την ομάδα του Πασκουάλ να βάζει πλώρη για το 18ο κύπελλο!

Τα δεκάλεπτα: 15-14,28-29,45-52, 67-77.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς, Σπανούλης 7 (1), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 16 (3), Γκριν 3 (1), Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5 (1), Γουότερς 3 (1), Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8 (1).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Φελντέιν 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11 (1), Ρίβερς 27 (2), Τζέιμς 5 (1), Φώτσης, Γκάμπριελ 14 (2).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ