ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Στο χέρι του Πασκουάλ ο Λάσμε…

Αν κάνει κάποιος ένα γκάλοπ, στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, θέτοντας το ερώτημα, «να έρθει ή όχι ο Στεφάν Λάσμε», το 99% θα απαντήσει θετικά. Ο Τσάβι Πασκουάλ, όμως, τι λέει; Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Στο χέρι του Πασκουάλ ο Λάσμε…

Αν προσπαθήσει κανείς να «διεισδύσει» στο μυαλό του Τσάβι Πασκουάλ, αναφορικά με την υπόθεση Λάσμε, θα πέσει σε τοίχο. Λογικό. Δεν υπάρχει προπονητής πουθενά, που να μη θέλει ο ιδιοκτήτης της ομάδας του να του παίρνει συνεχώς παίκτες και να τον βοηθά στη δουλειά του. Αλήθεια, τον βοηθάει όμως;

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχει αποδείξει πως για τον Παναθηναϊκό θα έκανε τα πάντα. Περιττό να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Πιθανώς και στην περίπτωση του Γκαμπονέζου, να έχει πει στον Πασκουάλ, «αν τον θες στον φέρνω». Ο καταλανός είναι αυτός που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι.

Ο κόσμος, όπως αναφέρεται και στον πρόλογο λέει ένα μεγαλοπρεπέστατο «ναι» στη μεταγραφή Λάσμε. Επίσης λογικό. Ποιος οπαδός δε θέλει να έρχονται συνεχώς παίκτες στην ομάδα του. Και ειδικά να μιλάμε για ένα τόσο αγαπητό πρόσωπο, όπως ο Λάσμε. Εδώ έγινε ο «κακός χαμός» με τον Τζεντίλε, ο οποίος στην τελική δεν είχε και καμία σχέση με το «τριφύλλι» (ο πατέρας του είχε). Και πάλι το ίδιο ερώτημα. Ο Τσάβι, τι λέει;

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.240 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιστρέφοντας στην επιχείρηση… «διείσδυση» στο μυαλό του Ισπανού τεχνικού, προκύπτει αρχικά ένα μεγάλο δίλλημα, όσον αφορά την πιθανή απόκτηση του Λάσμε. Ο ενθουσιασμός και το κίνητρο του να πετύχει με τη μία στον Παναθηναϊκό, μπορεί να οδηγήσει το μυαλό του Πασκουάλ στο να κάνει επιλογές, που δυνητικά μπορεί να ρου βγουν σε κακό.

Πήρε τον Τζεντίλε (όχι γιατί του το είπαν, ούτε γιατί γούσταρε ο κόσμος) γιατί πάντα τον ήθελε και έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα, που αν το κερδίσει θα επωφεληθούν άπαντες. Τώρα του προέκυψε ο Στεφάν Λάσμε. Τον γνωρίζει καλά ο Πασκουάλ. Ξέρει τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί.

Εκείνος καλείται να αποφασίσει, αν θα μπερδέψει περισσότερο τα πράγματα ή αν θα τα ξεκαθαρίσει. Όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία της θεμελίωσης ακολουθείς ένα πλάνο. Καλό ή κακό, μένει να αποδειχθεί πολύ αργότερα. Αν αλλάζεις συνεχώς υλικά, προσθέτεις, αφαιρείς (όχι πάντα με δική σου ευθύνη, πχ τραυματισμοί), μπορεί να βρεθείς σε ένα φαύλο κύκλο, που θα σε οδηγεί συνεχώς στο ίδιο σημείο.

Από την άλλη όμως… Μπορεί με μια κίνηση, να τα αλλάξεις όλα. Να γίνει αυτό που δεν περίμενες. Να σου λύσει τα χέρια. Μπορεί κανείς να ορκιστεί τούτη τη στιγμή, πως η πιθανή έλευση του Λάσμε, μπορεί να αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Ουδείς. Γι’ αυτό όμως πληρώνεται ο προπονητής. Για να παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει.

Ούτε ο κόσμος, ούτε ο Γιαννακόπουλος, μπορούν να πάρουν αυτή την απόφαση. Μόνο ο Τσάβι Πασκουάλ. Ας πάρει την όποια απόφαση και ας κριθεί από αυτή. Για το αν μπορεί να παίξει ή όχι ο Λάσμε, μετά από την αποχή όλων αυτών των μηνών, κανείς δεν ξέρει. Μόνο ο ίδιος.

Γιάννης Μιχαλάκης
Γιάννης Μιχαλάκης Στην περίπτωση του Γιάννη Μιχαλάκη, ισχύει η σοφή ρήση που λέει “κάλιο αργά παρά ποτέ”, όσον αφορά στην αθλητική δημοσιογραφία, στο μονοπάτι της οποίας εισήρθε στις αρχές του 2012, παρότι αποτελούσε όνειρο από πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά ενασχόληση με τα ερασιτεχνικά αθλήματα μέσω του volleynews.gr και του insidesports.gr και σιγά-σιγά, μέσω της οικογένειάς του panathinaikos24.gr, προσπαθεί να κάνει το χόμπι του… επάγγελμα, σε ένα «πράσινο» μεν μέσο, αλλά χωρίς παρωπίδες και πάντα με σεβασμό στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.