ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Αν ο Στραματσόνι είχε φύγει ένα μήνα νωρίτερα…

Αν ο Παναθηναϊκός είχε γλιτώσει νωρίτερα από την... λαίλαπα του Ιταλού και έχοντας απέναντι έναν Ολυμπιακό που δεν μπορεί να αλλάξει τρεις πάσες της προκοπής, πιθανότατα σήμερα να διεκδικούσε και το πρωτάθλημα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Αν ο Στραματσόνι είχε φύγει ένα μήνα νωρίτερα...

Η εικόνα που βγάζει ο Παναθηναϊκός μέσα στον Φλεβάρη, η σταθερή άνοδος από αγώνα σε αγώνα σχεδόν σε όλους τους τομείς (τακτική, αντοχές, αποτελεσματικότητα, τρεξίματα, αμυντική προσήλωση, επιθετικοί συνδυασμοί) δείχνει σίγουρα πως η δουλειά που κάνει ο Ουζουνίδης μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε μονοπάτια επιτυχιών. Ο Έλληνας προπονητής κάνει έως τώρα όχι μόνο αυτό για το οποίο προσλήφθηκε (δηλαδή να αλλάξει άμεσα πρώτα τα αποτελέσματα και μετά την εικόνα της ομάδας), αλλά και αυτό το οποίο υποσχέθηκε όταν παρουσιάστηκε: έναν Παναθηναϊκό που κερδίζει, που κυριαρχεί, που θυμίζει… κανονικό Παναθηναϊκό.

Ας αφήσουμε εκτός των ματς με Κισσαμικό και ΠΑΣ Γιάννινα (το πρώτο ήταν με χαμηλού επιπέδου αντίπαλο, το δεύτερο σε ένα γήπεδο χωράφι) και ας δούμε τα τρία τελευταία, που ήρθαν σε διάστημα δέκα ημερών. Κόντρα σε καλές ομάδες, με δύο ματς στην έδρα του και ένα εκτός, ο Παναθηναϊκός σημείωσε 13 γκολ και δεν δέχτηκε κανένα. Δύο τεσσάρες και μία πεντάρα. Είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο ακούγεται. Ειδικά για μια ομάδα ταλαιπωρημένη, όπως ο Παναθηναϊκός.

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα αποδεικνύει και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: παρά τις αποχωρήσεις των ποιοτικών Γουακάσο, Ιμπάρμπο και Λεντέσμα, παρ’ όλο που ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις δύο μεταγραφές (Κουρμπέλης, Κλωναρίδης, με τον Μολίνς να μην υπολογίζεται ακόμα), φαίνεται πως το ρόστερ όχι μόνο δεν είναι για πέταμα, αλλά πως μπορεί ο Ουζουνίδης με αυτά τα υλικά να παρουσιάζει κάτι όμορφο και αποτελεσματικό. Για να τα κάνουμε πιο απλό: αν ο Παναθηναϊκός είχε γλιτώσει 1-2 μήνες νωρίτερα από την… λαίλαπα Στραματσόνι (πέσαμε πολλοί έξω με τον Ιταλό και θεωρήσαμε το ποδοσφαιρικό του «μάτι» ικανό να χτίσει μια καλή ομάδα, αλλά αποδείχτηκε λανθασμένο συμπέρασμα) πιθανότατα σήμερα να διεκδικούσε μέχρι και το πρωτάθλημα. Συμπέρασμα που βγαίνει με μεγαλύτερη άνεση όσο παρακολουθεί κάποιος τον Ολυμπιακό: οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να αλλάξουν τρεις πάσες της προκοπής απέναντι σε μια μετριότατη ΑΕΚ, έχουν να παίξουν σε Τούμπα και Λεωφόρο και πουλάνε τους δύο από τους τρεις καλύτερους παίκτες του ρόστερ. Που σημαίνει πως το ήδη μέτριο ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός, γίνεται ολοένα και πιο γυμνό και θα είχε πρόβλημα στο φινάλε της κούρσας αν δεν είχε την ασφάλεια του +13 απ’ τον Παναθηναϊκό.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.237 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Είναι, όμως, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους «πράσινους», βλέποντας πως ο Ολυμπιακός όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα χειρότερος, να πάρει πίσω μέρος της χαμένης του φετινής αξιοπρέπειας αν οι δυο τους βρεθούν στο Κύπελλο (αν προκριθούν οι «ερυθρόλευκοι»). Είτε στον ημιτελικό, είτε στον τελικό. Γιατί, κακά τα ψέματα, ένας τίτλος είναι πάντα ένας τίτλος, αλλά διαφορετικό είναι να τον κατακτάς απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως συνέβη το 2013 και το πανηγύρισες για… μια μέρα και διαφορετικό απέναντι στον Ολυμπιακό ή έχοντας αποκλείσει τον Ολυμπιακό.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.