ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ανάλυση

Τον έμπλεξε η Μπασκόνια και ο εαυτός του…

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να αποκλειστεί, ωστόσο είναι ακόμα φαβορί για την οκτάδα, παρότι έκανε «ροντέο» τη βαθμολογία στις θέσεις 5-8.

Τον έμπλεξε η Μπασκόνια και ο εαυτός του…

Με μια νίκη χθες, τακτοποιούσε τα πράγματα το «τριφύλλι», εντούτοις αποφάσισε να αυτοκτονήσει στο Κάουνας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπασκόνια μέσα στην Πόλη επί της Φενέρ, έβαλε μπουρλότο στη βαθμολογία και μοιραία στην πρόκριση.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακός και Φενέρ, έχουν «κλειδώσει» την πρώτη τετράδα.

Η βαθμολογία τώρα

Με Νταρουσάφακα, Ερυθρό Αστέρα και Εφές να αγωνίζονται απόψε (Ολυμπιακό εκτός, Ρεάλ εκτός και Μπάμπεργκ εντός), η βαθμολογία στο «κομμάτι» 5-10 έχει διαμορφωθεί ως εξής:

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
  1. Ερυθρός Αστέρας 14-10* 6. Μπασκόνια 14-11 7. Παναθηναϊκός 14-11 8. Εφές 13-11* 9. Νταρουσάφακα 12-12* 10. Ζαλγκίρις Κάουνας 11-14

Ο Παναθηναϊκός ζητάει ανέλπιστα… βοήθεια από τον «αιώνιο εχθρό» του, Ολυμπιακό, ο οποίος φιλοξενεί την Νταρουσάφακα. Νίκη των Τούρκων μέσα στο ΣΕΦ, βάζει ακόμα πιο γερά την ομάδα του Μπλατ στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Νίκη του Ολυμπιακού, δίνει ανάσα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα δει έναν εκ των διωκτών του να απομακρύνεται περισσότερο.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί

Ο Παναθηναϊκός στα πέντε ματς που απομένουν, έχει να αντιμετωπίσει όλα τα μεγαθήρια και δύο ομάδες, μακριά από το ΟΑΚΑ, οι οποίες μπορούν να του κάνουν τη ζημιά.

Το πρόγραμμα του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός Superfoods- Ρεάλ Μαδρίτης (16/3) Παναθηναϊκός Superfoods – Αρμάνι Μιλάνο (21/3) Μπασκόνια – Παναθηναϊκός Superfoods (23/3) Παναθηναϊκός Superfoods- ΤΣΣΚΑ (31/3) Μακάμπι – Παναθηναϊκός Superfoods (6/4)

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι «πράσινοι» μπορούν να κάνουν από 5 στα 5 μέχρι και 0 στα 5 και να χάσουν ακόμα και το τρένο της πρόκρισης, κάτι που μεν φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο υπαρκτό σαν σενάριο.

Με απλά λόγια, οι «πρασίνοι» θέλουν Ερυθρός Αστέρας, Μπασκόνια και Εφές να χάσουν όσα περισσότερα ματς γίνεται, με την ομάδα του Πασκουάλ να αντιμετωπίζει μόνο μία εξ’ αυτών (τη Μπασκόνια εκτός), οπότε δεν ορίζει τη μοίρα του μόνος του.

Παναθηναϊκός VS Ερυθρός Αστέρας: Φαβορί ο Ερυθρός Αστέρας

Οι Σέρβοι αγωνίζονται απόψε κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη, η λογική λέει ότι θα χάσουν και δε θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του ο Παναθηναϊκός από την ομάδα του Ράντονιτς. Οι «πράσινοι» έχουν την ισοβαθμία, αλλά σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Αστέρα.

Οι πιθανότητες για την 5η θέση, τούτη την ώρα πάνε προς τους Σέρβους, ωστόσο το ποιος θα βρεθεί από πάνω, θα είναι ντέρμπι μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα του Ερυθρού Αστέρα μέχρι το τέλος:

Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας (10/3) Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας (16/3) Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός (22/3) Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας (24/3) Ερυθρός Αστέρας – Ούνικς Καζάν (31/3) Νταρουσάφακα – Ερυθρός Αστέρας (7/4)

Παναθηναϊκός VS Μπασκόνια: Ορίζει τη μοίρα του

Η μοναδική αντίπαλος του Παναθηναϊκού, όπου τη… μοίρα του δεν την ορίζει άλλος! Και αυτό διότι οι «πράσινοι» κοντράρονται με την Μπασκόνια στη Βιτόρια (23/3), σε μια έδρα που παραδοσιακά το «τριφύλλι», σκοντάφτει.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν έχει γίνει στις δύο ενδιάμεσες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός αν νικήσει στην Βιτόρια, θα έχει τον πρώτο λόγο στην ισοβαθμία, αφού νίκησε στο ΟΑΚΑ (69-68). Και σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα του «τριφυλλιού» είναι σαφώς πιο δύσκολο.

Αν η Μπασκόνια (πολύ πιθανό) παίζει την ύπαρξή της στο εν λόγω ματς, τότε μπορούμε να μιλάμε για τον τελικό της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό και το κακό είναι πως θα είναι εκτός έδρας…

Το πρόγραμμα της Μπασκόνια μέχρι το τέλος:

Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17/3) Μπάμπεργκ – Μπασκόνια (21/3) Μπασκόνια – Παναθηναϊκός Superfoods (23/3) Γαλατασαράι – Μπασκόνια (31/3) Μπασκόνια – Ζαλγκίρις Κάουνας (6/4)

Παναθηναϊκός VS Αναντολού Εφές: Η μεγαλύτερη απειλή

H ομάδα του Περάσοβιτς, παρά το κρύο ξεκίνημα, δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της, έχει μπει δυνατά στη διεκδίκηση της οκτάδας (το επέτρεψε και ο Παναθηναϊκός αυτό) και πλέον όλα είναι ανοικτά.

Στην ισοβαθμία υπερτερούν οι Τούρκοι, οι οποίοι παίζουν απόψε εντός με την Μπάμπεργκ, η οποία είναι αξιόμαχη ομάδα, ωστόσο δεν παίζει για κάτι, αφού έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση. Η Εφές θέλει το ματς, λογικά θα το πάρει και θα φτάσει στο 14-11 και θα βρεθεί μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμά της είναι το ευκολότερο όλων των ομάδων που βρίσκονται στο 5-10, με τέσσερα ματς εντός και ένα εκτός και μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα, είναι η πρώτη μεγάλη απειλή για να τον βγάλει εκτός ή να τον προσπεράσει.

Το πρόγραμμα της Εφές μέχρι το τέλος:

Εφές – Μπάμπεργκ (10/3) Εφές – Μακάμπι (16/3) Ζαλγκίρις – Εφές (21/3) Εφές – Φενερμπαχτσέ (23/3) Εφές – Ολυμπιακός (30/3) Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές (7/3)

Παναθηναϊκός VS Νταρουσάφακα: Πλεονεκτεί αλλά απειλείται

Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί στην ισοβαθμία με την ομάδα του Μπλατ, η οποία παίζει την ύπαρξή της απόψε στο ΣΕΦ. Το πρόγραμμά της είναι πιο δύσκολο από αυτό της Εφές και των Αστέρα-Μπασκόνια, αλλά πιο εύκολο από του Παναθηναϊκού.

Αν νικήσει απόψε τον Ολυμπιακό, πάει στο 13-12 και περιμένει να δει τι θα κάνει η Εφές και ο Ερυθρός Αστέρας, έχοντας πολλές πιθανότητες να μπει σφήνα στην οκτάδα, αν χάσει υποχωρεί, διατηρεί ελπίδες αλλά βάζει στο λαιμό της μια θηλιά που θα τη σφίγγει σα μέγγενη μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα της Νταρουσάφακα μέχρι το τέλος:

Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα (10/3) Νταρουσάφακα – Μπαρτσελόνα (17/3) ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Νταρουσάφακα (22/3) Νταρουσάφακα – Γαλατασαράι (24/3) Μπάμπεργκ – Νταρουσάφακα (30/3) Νταρουσάφακα – Ερυθρός Αστέρας (7/4)

Η συνολική βαθμολογία:

Screenshot_15-2-635x321

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.