ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Πληρώνει τα λάθη όλης της σεζόν

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε ένα πρόγραμμα - φωτιά, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλους τους ανταγωνιστές του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, την ώρα που η πίεση ολοένα και μεγαλώνει. Θα τα καταφέρει; Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Πληρώνει τα λάθη όλης της σεζόν

Αναμενόμενο ήταν πως ο Παναθηναϊκός με την πορεία που είχε πάρει από τις τελευταίες μέρες Στραματσόνι θα έμπλεκε όσον αφορά την είσοδο του στην πρώτη πεντάδα. Αν ο Πανιώνιος και η Ξάνθη συνέχιζαν να έχουν την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά, ήταν βέβαιο πως τόσο εκείνος, όσο και οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα είχαν επιπλέον «μπελάδες» στο κεφάλι τους.

Φτάσαμε έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος και o Παναθηναϊκός, παρά το καλό σερί που έτρεξε μέσα στον Φλεβάρη και την καλή εικόνα που έδειξε σε πολλά ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, καλείται να βγάλει ένα πρόγραμμα – βουνό μέχρι το τέλος, χωρίς πολλά περιθώρεια απωλειών. Και την ίδια ώρα, θα κοιτάζει στα φανερά τι συμβαίνει γύρω του, στα ματς των άμεσων ανταγωνιστών του και θα υποστηρίζει ανοιχτά κάποια αποτελέσματα που θα βολέψουν τον ίδιο. Όπως στο σημερινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, στο οποίοι οι «πράσινοι» δεν θέλουν νίκη των γηπεδούχων. Ακόμα χειρότερα, καλούνται να υποστηρίζουν την… Κέρκυρα στο ματς με την Ξάνθη, για να μην τους πιάσουν στη βαθμολογία οι «Ακρίτες» με ενδεχόμενη νίκη τους (έχουν και την ισοβαθμία).

Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά. Για τα λάθη που έγιναν, για τις «αστοχίες», για τις ευθύνες του Στραματσόνι, αλλά κυρίως της διοίκησης. Είναι χιλιοειπωμένα και πλέον βαρετά. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάζει μόνο το μέλλον και πως θα καταφέρει να τελειώσει τη χρονιά εντός πεντάδας, παράλληλα με την υλοποίηση του μεγάλου του στόχου πια, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.366 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι επόμενες τέσσερις αγωνιστικές που έχει μπροστά του είναι «φωτιά». Και θα κρίνουν επί της ουσίας το αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να παίξει στα πλέι οφ ή θα γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ολυμπιακός εντός, ΑΕΚ εκτός, Πανιώνιος εντός, ΠΑΟΚ εκτός. Όλα τα ντέρμπι – συμπεριλαμβανομένου σε αυτά και του αγώνα με τον Πανιώνιο, αφού η εικόνα του Πανιωνίου σε αναγκάζει να το αποκαλείς ντέρμπι.

Σε όλο αυτό το «βουνό» που υπάρχει μπροστά τους (θα προστεθούν σε αυτά τα ντέρμπι και δύο μεγάλα ντέρμπι Κυπέλλου) οι «πράσινοι» εκτός από τους δύσκολους αντιπάλους τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό. Το ρόστερ που έχει επιλέξει ο Ουζουνίδης για να πορευτεί στην τελική ευθεία είναι σχετικά «κοντό» και κάθε απώλεια μπορεί να φανεί καθοριστική. Χθες στο Καυτατζόγλειο έλειψε ο Κλωναρίδης. Αν ο Παναθηναϊκός τον είχε, πιθανότατα να είχε σημειώσει το πολυπόθητο δεύτερο γκολ που θα του χάριζε και τη νίκη.

Χθες οι Ζέκα, Κουρμπέλης και Μπεργκ συμπλήρωσαν κάρτες, κάτι που σημαίνει πως θα χάσουν κάποια από τα ματς – φωτιά που ακολουθούν. Αυτομάτως ο Ουζουνίδης βάζει κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι του, οφείλοντας να βρει λύσεις για κάθε μία απουσία σε όποια ματς επιλέξει να στερηθεί τον κάθε παίκτη του. Και ίσως να πρέπει και ο ίδιος πλέον να «ανοίξει» το ροτέισον χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν, όπως για παράδειγμα τον Ρέις, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει ανάσες στο χθεσινό ματς, αλλά παρέμεινε στον πάγκο για όλο το ματς.

ΥΓ: Είκοσι χρόνια τώρα έχουμε γίνει… εξπέρ στους διαιτητές. Καταλαβαίνεις από το πρώτο λεπτό ποιος διαιτητής έχει μπει στο γήπεδο για να σε «σφάξει» και να σε σταματήσει. Ο Καλογερόπουλος δεν μπήκε στο Καυτατζόγλειο για να αδικήσει τον Παναθηναϊκό. Η ανακοίνωση μετά το ματς είναι ίσως η πιο λανθασμένη κίνηση που έχει γίνει εδώ και χρόνια.

ΥΓ.1: Θα τα πούμε και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά μια εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ας σκεφτεί ο καθένας τι θέλει και τι όχι πριν πάρει το δρόμο για το γήπεδο. Δεν έχει νόημα η εκδίκηση απέναντι τους με κινήσεις που θα βλάψουν συνολικά τον σύλλογο και ίσως τον οδηγήσουν στις χειρότερες μέρες της ιστορίας του.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.