ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Πουλάς τον Μπεργκ; Είσαι περισσότερο χαμένος…

Οσα οικονομικά προβλήματα και να έχεις, τον ηγέτη σου, τον καλύτερο σου ποδοσφαιριστή, τον άνθρωπο που μπορεί να αλλάξει ισορροπίες εντός και εκτός αποδυτηρίων, τον κρατάς. Και ψάχνεις να βρεις τη λύση από άλλες "πηγές εσόδων". Γράφει στο panathinakos24.gr. ο Διονύσης Δεσύλλας.

Πουλάς τον Μπεργκ; Είσαι περισσότερο χαμένος...

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επικρατεί μια βεβαιότητα ότι ο Μάρκους Μπεργκ θα γίνει παίκτης της Αλ Αϊν. Δημοσιεύματα από τη χώρα κάνουν λόγο για τελειωμένη υπόθεση, οι οπαδοί της ομάδας τον καλωσορίζουν μέσω instagram και χθες “ανέβηκε” στο twitter το γνωστό, πια, βίντεο. Σύμφωνα με τον άνθρωπο που το έβγαλε, ο Μπεργκ, η σύζυγός του και ο μάνατζερ του Σουηδού (και οι τρεις φαίνονται στο πλάνο) είναι στα ΗΑΕ για λογαριασμό της Αλ Αϊν.

Οπως θα διαβάσατε, ο ατζέντης του επιθετικού του Παναθηναϊκού δεν επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος, μετά τον χαμό που έγινε το απόγευμα, επικοινώνησε μαζί του και αυτό που άκουσε ήταν μόνο ότι “υπάρχει κρούση από την Αλ Αϊν και από μια ομάδα της Κίνας και τίποτε περισσότερο”. Ποιος μπορεί, όμως, με σιγουριά να πει ότι ο… συναγερμός έχει λήξει; Κανείς, φυσικά. Διότι υπάρχει έντονος… καπνός εδώ και μέρες. Το θέμα είναι αν θα γίνει, τελικά, φωτιά.

Προτού συνεχίσουμε, θα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Απαιτείται ψυχραιμία και ήρεμες αντιδράσεις απ’ όλους. Ούτε οι κατάρες, ούτε οι γνωστοί κανιβαλισμοί στα social media, για την πιθανότητα φυγής του Μπεργκ (πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι αν ο Σουηδός επισκέφθηκε τα ΗΑΕ δίχως να ξέρει κάτι η ομάδα δεν είναι και η πιο σωστή κίνηση. Από την άλλη, όταν του οφείλονται χρήματα, ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει; ), βοηθούν την κατάσταση. Τέτοιες συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο σε μια συνεχή δημόσια αντιπαράθεση και μια μιζέρια που δε λέει να λάβει τέλος. Το τι θα συμβεί με τον Σουηδό ποδοσφαιριστή, θα το μάθουμε σύντομα. Ο Μπεργκ μπορεί να φύγει, μπορεί και να συνεχίσει εδώ. Ως τότε, εκφράστε τις απόψεις σας, αλλά με κόσμιο τρόπο. Πάμε παρακάτω…

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.964 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατανοητά και σεβαστά τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού. Δεν αμφέβαλλε κανείς επ’ αυτού. Τα περσινά λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό, στην εποχή Στραματσόνι, και τα πολλά ανοίγματα με την ευχή και την ελπίδα για καλύτερες μέρες, οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Καθυστερήσεις στις πληρωμές, αβεβαιότητα, διασυρμός από δηλώσεις του Μουμπάρακ Γουακάσο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε στην πατρίδα του ότι πλήρωνε ο ίδιος το ενοίκιο του σπιτιού του. Τα προβλήματα είναι γνωστά και γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση να τα διορθώσει, συμμαζεύοντας την κατάσταση. Ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος παλεύει, με σκοπό όλοι οι παίκτες να πληρωθούν τον 1,5 μήνα που τους οφείλεται και στη συνέχεια να υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα στις πληρωμές. Αυτό, άλλωστε, έχει ζητήσει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προκειμένου τα πάντα στην ομάδα να κυλούν ρολόι. Είναι προτιμότερο ένα μικρότερο μπάτζετ και μια συνέπεια στις πληρωμές, παρά το αντίθετο…

Οσα προβλήματα, όμως, κι αν έχεις, τον Μάρκους Μπεργκ δεν τον πουλάς. Για την ακρίβεια, το δηλώνεις σε όλους τους τόνους και στον ίδιο και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Τον καλύτερό σου παίκτη, τον ηγέτη σου, τον άνθρωπο που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να αλλάξει ισορροπίες και να βοηθήσει την ομάδα, εντός και εκτός αποδυτηρίων, τον “κλειδώνεις”. Και του βάζεις ταμπέλα “δεν πωλείται”.

Ενα ποδοσφαιρικό κλαμπ, το οποίο διαφέρει σε πολλά από μια απλή ΑΕ, πρέπει να τα βάζει όλα σε ζυγαριά. Το αγωνιστικό, το “καθαρά” ποδοσφαιρικό υπερτερεί του οικονομικού, εκτός κι αν μιλάμε για τελείως ακραίες καταστάσεις. Το βάρος είναι μεγαλύτερο, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά για κάτι άλλο.  Στην περίπτωση του Μπεργκ, μια πιθανή πώληση θα προκαλέσει περισσότερα αρνητικά, παρά θετικά για το “τριφύλλι”. Οι διοικούντες έπρεπε ή πρέπει να κάνουν τα πάντα για βρούν από οπουδήποτε αλλού “πηγές εσόδων”. Είτε από πωλήσεις, είτε από λύσεις συμβολαίων, είτε από ΑΜΚ. Οχι, όμως, από μια ενδεχόμενη πώληση του καλύτερου επιθετικού του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και αγωνιστική χασούρα θα υπάρξει, από τη στιγμή που χρήματα για ισάξιο αντικαταστάτη δεν υπάρχουν και μεγάλη πληγή θα ανοίξει στις σχέσεις με τον ήδη ταλαιπωρημένο φίλο του “τριφυλλιού”…

Το τι θα γίνει θα το μάθουμε σύντομα. Είπαμε, καπνός υπάρχει. Το αν θα γίνει φωτιά, θα φανεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...